Καλλονή - Άρης 3-1

Νίκος Τσιώκος
Καλλονή - Άρης 3-1

bet365

Όταν προηγείται 0-1 και χάνει 3-1 τότε πώς να σωθεί; Ο Άρης... ταπεινώθηκε κι απ' την Καλλονή και βλέπει το... θαύμα της παραμονής να απομακρύνεται κι άλλο!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για την Καλλονή ο Σιδεράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Χωριανόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Ποντάνι αριστερά και οι Ζακουάνι Αναστασιάδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μαρσέλο Γκοϊανίρα, Κεϊτά και μπροστά τους ο Μανούσος δεξιά, ο Νιαμπούγιου αριστερά και ο Λεοζίνιο στον άξονα. Στην κορυφή ο Καζάκης.

Για τον Άρη ο Διούδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Καραγκούνη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας τον Μαργαρίτη το αριστερό και τους Πουλίδο, Κύργια να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Ηρακλής, Παπαδόπουλος ήταν στα χαφ έχοντας μπροστά τους τον Μανιά δεξιά, τον Τσουμάνη αριστερά και τον Τάτο στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Αγκάνθο.

Καλύτερος ο Άρης και 0-1

Ο Άρης παρουσιάστηκε καλύτερος στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως η Καλλονή είχε την κατοχή της μπάλας, καθώς και τις δύο πρώτες αξιόλογες φάσεις στο ματς. Στο 4' από λάθος του Διούδη ο Καζάκης κυνήγησε τη φάση, αλλά ο γκολκίπερ του Άρη διόρθωσε το λάθος του και παραχώρησε κόρνερ, ενώ σταμάτησε το δυνατό σουτ του Μανούσου στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Βέβαια, στη συνέχεια δημιούργησαν ευκαιρίες και οι «κίτρινοι» πριν ανοίξουν το σκορ. Τα σουτ του των Μανιά και Τσουμάνη στο 11' και στο 13', αντίστοιχα, δε βρήκαν δίχτυα, κάτι που έγινε με τον πρώτο στο 14'. Ο Τάτος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Μανιά με πλασέ στην κίνηση έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Ισοφάρισε η Καλλονή, φωνάζουν οι «κίτρινοι»

Ωστόσο, η Καλλονή δεν έμεινε με... σταυρωμένα τα χέρια. Προειδοποίησε στο 23' και στο 25' με τον Μαρσέλο και τον Μανούσο, αντίστοιχα, με τον τελευταίο μάλιστα να καθυστερεί να πλασάρει και να τον κόβει με καθαρή προβολή ο Καραγκούνης. Πάντως, στο 34' ήρθε η ισοφάριση για τον σύλλογο της Μυτιλήνης, με τον Ζακουάνι.

Ο Κονγκολέζος στόπερ σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο, και σκόραρε με κεφαλιά, ενώ φάνηκε να τραβάει τον Μαν ιά από τη φανέλα. Οι φωνές των φιλοξενούμενων ήταν αρκετές, όμως δεν υπήρχε κάποιο κέρδος, αφού το γκολ μέτρησε κανονικά.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το πλάγιο σουτ του προωθημένου Κύργια στο 38', που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σιδεράκη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Γκολάρα Μανούσου και ανατροπή

Στην επανάληψη δεν πέρασε και πολύς χρόνος για να γίνει η ανατροπή από την ΑΕΛΚ. Στο 49' ο Μανούσος άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ποντάνι και με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Διούδη πετυχαίνοντας ίσως το γκολ της αγωνιστικής και ένα από τα καλύτερα της σεζόν.

Προσπάθησε ο Άρης, τρίτο η Καλλονή

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν... με την πλάτη στον τοίχο και προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Όμως, δεν ήταν σε θέση να το πράξουν, αφού παρά την πίεση απείλησαν μόνο στο 51', όταν ο Αγκάνθο κατέβασε την μπάλα, αλλά καθυστέρησε να κάνει το σουτ από δεξιά, με τον Κεϊτά να τον κόβει με προβολή.

Μάλιστα, η Καλλονή θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα στο 54', όπου το σουτ του Καζάκη από το ύψος της περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη, κάτι που έκανε στο 87' και τελείωσε το ματς.

Ο Λεοζίνιο έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Διούδη για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Νωρίτερα στο 84' είχε ακυρωθεί σωστά το γκολ του Αγκάνθο, καθώς ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ. Με αυτόν τον τρόπο, η Καλλονή πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα, ενώ ο Άρης αναζητεί ένα θαύμα για να σωθεί.

Man of the match: Ο Λεοζίνιο δημιούργησε το πρώτο γκολ της Καλλονής και πέτυχε το τρίτο, το οποίο... κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του. Πολύ καλό ματς από τον Βραζιλιάνο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Άρης προηγήθηκε, όμως στο τέλος ηττήθηκε αντιμετωπίζοντας και πάλι προβλήματα στην άμυνα, αλλά και στην ανάπτυξη.

Στο ύψος του: Γκολάρα από τον Μανούσο, που επίσης έκανε καλό ματς. Επίσης, ο Ζακουάνι, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Καλλονής σκόραρε. Στην αντίπερα όχθη, το μοναδικό που μπορεί να κρατήσει ο Άρης από το ματς είναι το καλό πρώτο 20λεπτο και το τέρμα του Μανιά.

Η γκάφα: Την έκανε ο Διούδης στο 4', όταν έκανε... τσαφ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο, πάντως, δεν το πλήρωσε, αφού το διόρθωσε στη συνέχεια.

Το στραγάλι: Για το πρώτο γκολ της Καλλονής φωνάζουν οι παίκτες του Άρη, καθώς υπάρχει τράβηγμα της φανέλας του Ζακουάνι στον Μανιά. Από εκεί και πέρα, σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Αγκάνθο στο 84'.

Το ταμείο του Gazzetta: Ξεκίνησε καλά το ματς, προηγήθηκε, όμως στο τέλος γνώρισε την ήττα με 3-1. Ο Άρης πάει απ' το κακό στο χειρότερο και βλέπει τον υποβιβασμό ολοένα να... κοντοζυγώνει, καθώς χρειάζεται ένα θαύμα για να σωθεί. Αντίθετα, η Καλλονή πήρε μια σημαντική νίκη και συνάμα τεράστια βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή.

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο Γκοϊανίρα, Κεϊτά (79' Φουρλάνος), Λεοζίνιο, Μανούσος, Νιαμπούγιου (70' Φαρία), Καζάκης (62' Πίντο).

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης, Πουλίδο (56' λ. τρ. Γιαννίτσης), Κύργιας, Μαργαρίτης (51' Σουνάς), Ηρακλής, Γ. Παπαδόπουλος (77' Κοτσαρίδης), Μανιάς, Τάτος, Τσουμάνης, Αγκάνθο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα