Έκανε τζιζ για τον Στυλιάρα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Έκανε τζιζ για τον Στυλιάρα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την διαιτησία του Στυλιάρα απέναντι στον Ολυμπιακό χθες στο Περιστέρι.

Να ξεκινήσω με το ότι ήταν μαγκιά του πολύ δυνατού Ατρόμητου που υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη δεύτερή του φετινή ισοπαλία. Όπως ήταν και μαγκιά του Παναιτωλικού το άλλο 0-0, στο Αγρίνιο.

Μαγκιά, αντίθετα, δεν ήταν η παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού για σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο, το α΄.

Όπως μαγκιά δεν ήταν κι η διαιτησία του Στυλιάρα. Δεν θα υποστηρίξω πως ήταν μία κακή διαιτησία-έχουμε δει πολύ χειρότερες, άλλωστε. Ούτε ότι επηρέασε το αποτέλεσμα-αυτό έγινε από τους βοηθούς του.

Όμως, ο Στυλιάρας δεν τον έπαιξε σωστά, δεν τον έπαιξε δίκαια τον Ολυμπιακό. Και θα σας εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ, για να μην "μιλάμε" αέρα μπανά.

Πρώτον, δεν κράτησε τις καθυστερήσεις που όφειλε. Ειδικά στο α΄ ημίχρονο, όπου το παιχνίδι είχε τρεις διακοπές, συνολικής διάρκειας πέντε λεπτών, δύο φορές από τα καπνογόνα και μία από τον τραυματισμό του Χολέμπας. Και γενικά σε όλο το ματς έφαγε στην ξεφτίλα ένα τρίλεπτο. Γιατί να το κάνει; Άς το παιχνίδι όπως πρέπει. Κι ας βάλει γκολ ο Ατρόμητος στο 90φεύγα.

Δεύτερον, απέφυγε με…μοναδικό τρόπο να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού κοντά στην περιοχή του Ατρόμητου! Μα ούτε ένα αδελφέ σε απόσταση έστω 5 μέτρων από την περιοχή! Τζιζ έκανε; Στο 49’ ο Ταυλαρίδης μόνο που δεν έβγαλε τη φανέλα του Ολαϊτάν, μισό μέτρο εκτός περιοχής, φάτσα στο Τζενάμο. Γιατί να την καταπιεί τη σφυρίχτρα του ο Στυλιάρας; Στο 22’ έφτασε να δείξει «παίζεται» σε διπλό φάουλ, πρώτα κατά του Κάμπελ και μετά κατά του Μανιάτη, ένα και δύο μέτρα αντίστοιχα εκτός περιοχής. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο…πλεονέκτημα, για ένα σουτ του Χολέμπας από τα 30 μέτρα. Το πλεονέκτημα το αφήνεις για να ωφελήσεις τον επιτιθέμενο.

Τρίτον, βλέπεις τα στατιστικά του ματς. Τελικές 8-14, αποκρούσεις 6-2, κόρνερ 2-4, κατοχή μπάλας 39-61. Και, προσέξτε, φάουλ 15-18!!! Πως είναι δυνατόν η ομάδα με την κατοχή, με τις τελικές και με τα κόρνερ να κάνει περισσότερα φάουλ από την ομάδα που το μόνο που έχει παραπάνω είναι οι…αποκρούσεις; Την απάντηση την ξέρει μόνο ο Στυλιάρας.

Τέλος πάντων, σπάνια αυτός ο διαιτητής σφύριζε τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια. Και πολύ καλά ίσχυε αυτό το «σπάνια»…

Να υπενθυμίσω δε, ότι πρόκειται για τον διαιτητή, που πέρσι στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ είχε αποβάλλει για ψύλλου πήδημα τον Πάπε Σο στο 39’, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Τελικό 2-0…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.