Μπιλμπάο -Αλμερία 6-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπιλμπάο -Αλμερία 6-1

bet365

Με τον Βαλβέρδε στον πάγκο της η Αθλέτικ που έριξε μισή ντουζίνα στην Αλμερία, έφτασε τις 11 νίκες στον Α' γύρο μετά από 30 χρόνια και φουλάρει για σεντόνι.

Στο αφιέρωμα που κάναμε εδώ στο gazzetta.gr για την Πριμέρα Ντιβισιόν στο 2013, στο πλάι του Ντιέγο Σιμεόνε στην κατηγορία «Ο Μαέστρος», τοποθετήσαμε τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Για όσα κατάφερε πέρσι με τη Βαλένθια και τα όσα κάνει φέτος με την αγαπημένη του Αθλέτικ. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού μάλιστα βάλθηκε με το καλημέρα του 2014 να μας δικαιώσει, καθώς τα νούμερα της δικής του Μπιλμπάο θυμίζουν εκείνα της εποχής που έκανε πρωταθλητισμό.

Το εντυπωσιακό 6-1 επί της Αλμερία ήταν το καλύτερο καλωσόρισμα για το νέο έτος στο νέο γήπεδο. Με το 5ο γκολ του ο Μίκελ Ρίκο άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Το πρώτο γκολ του Ερέρα (10'), στο οποίο συνέβαλε και η ασθενής απόκρουση του Εστέμπαν και η κεφαλιά του Λαπόρτ (31') χάρισαν στους γηπεδούχους διαφορά ασφαλείας. Χάρη σε αυτή δεν ανησύχησαν από το 3-1 μετά την κεφαλιά του Μπαρμπόσα (34'), που σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ισπανία.

Στην επανάληψη οι Βάσκοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι. Ο Αντούριθ με βολίδα εξ επαφής (52') έκανε το καρέ, με τον Ιμπάι Γκόμεθ να αναλαμβάνει δράση στο φινάλε. Στο 68' σημείωσε ένα υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ και στο 86' ευστόχησε σε πέναλτι για να οδηγήσει την ομάδα του στη μισή ντουζίνα γκολ. Η Μπιλμπάο που εκτοξεύτηκε στο +4 από την 5η θέση, έφτασε τις 11 επιτυχίες στον Α' γύρο για πρώτη φορά από τη σεζόν 1983-'84, ενώ τον έκλεισε αήττητη εντός για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1986-'87. Οσο για την τελευταία φορά που σημείωσε τόσο τέρματα σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, συνέβη το Νοέμβριο του 1996!

Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ. Σαν Χοσέ, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Μίκελ Ρίκο, Ερέρα, Σουσαέτα (49' Ιμπάι Γκόμεθ), Μουνιαΐν (60' Ντε Μάρκος), Αντούριθ (74' Κίκε Σόλα)

Αλμερία: Εστέμπαν, Τορσιλιέρι, Ράφαελ, Τρουχίγιο, Αζίζ, Σοριάνο (54' Γιόναταν), Βέρθα, Βιδάλ (67' Σούσο), Μπαρμπόσα, Ντίαθ (53΄Τέμπαρ), Ντουμπαρμπιέρ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα