«Ο Ολυμπιακός καλείται να αλλάξει την τύχη του»

Gazzetta team
«Ο Ολυμπιακός καλείται να αλλάξει την τύχη του»

bet365

Ενδιαφέροντα στατιστικά παρουσιάζει η UEFA εν όψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αναφέρεται σε πρόσωπα και πράγματα με τον τίτλο: « Ο Ολυμπιακός ψάχνει να αλλάξει την τύχη του κόντρα στη Γιουνάιτεντ»

Η παράδοση

«Η Γιουνάιτεντ δεν έχει χάσει ποτέ από ελληνική ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος για ανατροπές...» αναφέρεται στον πρόλογο του αφιερώματος. Στη συνέχεια καταγράφονται οι προηγούμενες συναντήσεις των δύο ομάδων...

*Η Γιουνάιτεντ μετράει μόνο νίκες στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πρώτη νίκη με 2-0 στον Πειραιά το 2002, με γκολ των Μπέκαμ και Κόουλ. Ακολούθησε το 3-0 στη ρεβάνς με σκόρερ τους Σόλσκιερ, Γκιγκς και φαν Νίστελροϊ. Ο Ρόι Κάρολ, που είναι στον Ολυμπιακό αλλά εκτός ευρωπαϊκής λίστας, σε εκείνα τα παιχνίδια ήταν στον πάγκο των «μπέμπηδων».

*Ο Γκιγκς έχει αγωνισθεί και στα τέσσερα ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Το τρίτο ήταν το 4-0 το 2003, με τον ίδιο να σκοράρει δύο φορές και τους Σόλσκιερ και Βερόν να βρίσκουν επίσης δίχτυα. Στο τελευταίο μεταξύ τους ματς ο Ολυμπιακός πέτυχε τα πρώτα του γκολ, στην ήττα με 2-3 (σκόρερ οι Χούτος, Τζόρτζεβιτς).


Τι ψάχνουν οι δύο ομάδες

*Ο Ολυμπιακός την πρώτη του συμμετοχή στους «8» του Champions League μετά το 1999. Και στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί του μετά τις νίκες με Μπενφίκα και Άντερλεχτ.

*Η Γιουνάιτεντ είναι αήττητη φέτος στην Ευρώπη, έχοντας ισοπαλίες μόνο με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Μεγαλύτερη νίκη το 5-0 επί της Λεβερκούζεν. Τέτοιο αποτέλεσμα (πέντε γκολ χωρίς να δεχθεί κανένα) είχε να πετύχει από το 1965!


Η προϊστορία του Ολυμπιακού με τους Άγγλους

*Έχει κερδίσει τα τελευταία τρία εντός έδρας ματς με αντιπάλους από την Premier League. Για την ακρίβεια όλα τα ματς ήταν κόντρα στην Άρσεναλ και έχει νίκες με 2-1, 3-1 και 1-0. Γενικά με αγγλικές ομάδες στην έδρα του, ο Ολυμπιακός έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες.

*Η Γιουνάιτεντ πρωτόπαιξε στην Ελλάδα τη χρονιά του θριάμβου του 1992, με το ιστορικό 0-0 κόντρα στον Αθηναϊκό. Είναι πάντως αήττητη με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες.


Πρόσωπα - ιστορίες

*Ο Μίτσελ έχει ξαναπαίξει κόντρα σε Άγγλους (με την Ρεάλ εναντίον της Τότεναμ 1-0 και 0-0, όπως και με την Ισπανία εναντίον της Αγγλίας με μία νίκη 1-0 το 1992 και μία ήττα 2-4 το 1987).

*Ο Μόγες, ως προπονητής της Έβερτον, είδε ελληνικές ομάδες (με την Έβερτον νίκες 3-1 με τη Λάρισα και 4-0 και 1-0 με την ΑΕΚ).

*Ο Καγκάβα έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, αλλά και αυτά του Φαν Πέρσι με τη φανέλα της Άρσεναλ.

*Οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων, Ντε Χέα και Ρομπέρτο ήταν συμπαίκτες στην Ατλέτικο τη σεζόν 2009-10, όταν ο τραυματισμός του νυν «ερυθρόλευκου» έδωσε την ευκαιρία στον συμπατριώτη του να γίνει βασικός στην ομάδα της Μαδρίτης όντας 18 ετών!

*Χαβιέρ Σαβιόλα και Πατρίς Εβρά ήταν συμπαίκτες στη Μονακό τη σεζόν 2004-05. Έπαιξαν μάλιστα στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1, με τον Αργεντίνο να σκοράρει κατά της τωρινής ομάδας του, ενώ ο Γάλλος ήταν στην 11άδα και στη ρεβάνς, όπου οι Γάλλοι ηττήθηκαν με 1-0.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα