Αιγινιακός-Πανιώνιος 1-0

Αιγινιακός-Πανιώνιος 1-0

bet365

Ο μαχητικός Αιγινιακός έβαλε το πέναλτι, ο κακός Πανιώνιος το έχασε και η ομάδα της Κατερίνης πάει με προβάδισμα (1-0) στην ρεβάνς της Νέας Σμύρνης!

Κατώτερος των περιστάσεων παρουσιάστηκε ο Πανιώνιος, ο οποίος έχασε απόλυτα δίκαια από τον Αιγινιακό, με την ομάδα της Κατερίνης να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλη την διάρκεια του ματς και κατάφερε να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση.

Από τα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι έδειχναν πως δεν έχουν μπει με πρόθεση να κλειστεί, αλλά για να παίξει μπάλα και να διεκδικήσει το αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο Αιγινιακός ήταν αυτός που έφτανε με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ από το ημίχρονο.

Στην αντίπερα όχθη, εικόνα του Πανιωνίου ήταν κακή, με πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου, χωρίς όρεξη και σωστή ανάπτυξη, κάτι που έκανε τον Ιστορικό να μοιάζει με... φάντασμα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 40', με τον Λάσνικ να μην μπορεί να κάνει κοντρόλ, ενώ ήταν μόνος, μπροστά στην αντίπαλη εστία!

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός, με τον Αιγινιακό να έχει οπισθοχωρήσει και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να δημιουργήσουν ούτε προϋποθέσεις για κάτι αξιόλογο. Μάλιστα, σε μία ανύποπτη στιγμή, η ομάδα της Κατερίνης βγήκε στην κόντρα και κατάφερε να πάρει πέναλτι.

Ήταν το 63ο λεπτό, όταν μετά από αδράνεια της άμυνας του Πανιωνίου, ο Παπαδόπουλος στην συνέχεια βγήκε άτσαλα, με αποτέλεσμα να ανατρέψει τον Γκέσιο, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιατζιτζόγλου, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Στην συνέχεια, οι «κυανέρυθροι» έψαξαν την απάντηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ιδιαίτερα, αφού ο Αιγινιακός έκλεισε τους χώρους και δεν άφησε ανοιχτούς διαδρόμους. Όλα αυτά, μέχρι το 86', όταν από το... πουθενά, ένα πολύ άτσαλο μαρκάρισμα του Κιβρακίδη στον Καμπάνταη μέσα στην περιοχή, ανάγκασε τον διαιτητή να δείξει για δεύτερη φορά την άσπρη βούλα.

Η τραγική εικόνα του Πανιωνίου, όμως, μεταφέρθηκε και στην εκτέλεση πέναλτι του Κολοβού, ο οποίος με ένα άψυχο, κακό πλασέ, έδωσε την ευκαιρία στον Τόλιο να μπλοκάρει πολύ εύκολα και να γίνει ο ήρωας του Αιγινιακού. Αυτό ήταν και το τελικό χτύπημα στην ψυχολογία των φιλοξενούμενων, που από εκεί και πέρα αποδέχτηκαν την ήττα τους. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να πετύχει και δεύτερο τέρμα ο Αιγινιακός στις καθυστερήσεις, με τον Παπαδόπουλο να πραγματοποιεί μία εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Γεωργίου στο 93'.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Κιβρακίδης, Λιόλιος, Σαμαράς, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Πέντα, Χατζής, Μιτρόφ (69' Κουτσοσπύρος), Γκέσιος (84' Γεωργίου), Δεμιρτζόγλου (91' Δήμου)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Πάνος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ντούνης (63' Μπούζας), Παντίδος (79' Παναγιωτούδης), Καλτσάς, Λάσνικ, Κολοβός, Αραβίδης (75' Καπάνταης)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα