Oλυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 4-0 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Oλυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 4-0 (vids)

bet365

Χωρίς να δυσκολευτεί ο χορταστικός Ολυμπιακός κέρδισε 4-0 τον τραγικό Αστέρα και πέρασε ήδη στους «8» του κυπέλλου κάνοντας αγγαρεία την ρεβάνς της Τρίπολης!

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Ολυμπιακός με το 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη. Σε έναν αγώνα με λίγο κόσμο στις κερκίδες οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με ευρύ σκορ των Αρκάδων που τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαράλες στο Α' μέρος. Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι, έβγαλαν πολλές φάσεις, προσέφεραν και θέαμα ενώ μπορούσαν να είχαν βάλει και άλλα γκολ. Έτσι εξασφάλισαν από τώρα το εισιτήριό τους με τον επαναληπτικό των δύο ομάδων να διεξάγεται στις 22 Ιανουαρίου στην Τρίπολη.

Έτσι άρχισαν οι δύο αντίπαλοι

Ο σχηματισμός του Ολυμπιακού -που είχε ξανά αλλαγές- για το ματς ήταν: Μέγιερι κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Παπάζογλου, αριστερά ο Χολέμπας και τα δύο στόπερ ο Μανωλάς και ο Σιόβας. Στον άξονα ο Μανιάτης με τον Ντινγκά, στα δύο άκρα οι Κάμπελ και Βάις και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ολαϊτάν ο Τσόρι Ντομίνγκες.

Για τον Αστέρα ο Ερνάντεζ ήταν ο πορτιέρο, ο Τσαμπούρης δεξί μπακ, Ζησόπουλος και Γκοϊάν στόπερ, ο Κοντοές αριστερά, οι Εντό και Μουνάφο και Ουσέρο τριάδα στα χαφ, οι Κάφα και Ουρτάδο στα δύο άκρα και ο Μπαράλες φορ.

Δυνατά από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός

Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν εξαρχής την διάθεση να βάλουν ένα γρήγορο γκολ, μπαίνοντας αρκετά δυνατά στον αγώνα. Στο 10ό λεπτό ο Τσόρι Ντομίνγκες έκανε ένα σουτ που βρήκε σε σώματα ενώ στο 11' ο Ερνάντεζ βγήκε σωστά και πήρε την... μπουκιά από το στόμα του Βάις με τον Σλοβάκο να μπαίνει στην περιοχή και να προσπαθεί να τον περάσει αλλά να μην τα καταφέρνει.

Σκόρερ ο Τσόρι, ανέβασε ρυθμό και ζήτησε πέναλτι ο Αστέρας

Στο 17ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Τσάμπουρη στον Βάις. Ο έμπειρος μπακ έβαλε τα χέρια του και με σπρωξιά έριξε κάτω τον Σλοβάκο. Ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν ο παίκτης που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών για το 1-0.

Δύο λεπτά μετά ο Αστέρας διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα του Παπάζογλου πάνω στον Μπαράλες έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στο 19' ο αμυντικός του Ολυμπιακού φάνηκε να κρατάει τον Μπαράλες. Οι Πειραιώτες πάντως είχαν πάρει τον έλεγχο του ματς από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και πρέσαραν συνεχώς για να βγουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Οι Αρκάδες στον αντίποδα προσπαθούσαν να ισορροπήσουν τον αγώνα και να γίνουν πιο απειλητικοί. Στο 26' το σουτ του Βάις δεν προβλημάτισε πολύ τον Ερνάντεζ ενώ στο 27' η κεφαλιά του Μπαράλες βγήκε άουτ.

Στο 34' ο Ουσέρο έγινε κάτοχος της μπάλας σε πολύ καλό σημείο με τον Χολέμπας να διώχνει με το σώμα του την κεφαλιά του, έπειτα από καλή σέντρα του Κοντοέ. Οι Αρκάδες προσπαθούσαν όσο περισσότερο μπορούσαν για την ισοφάριση.

Γκέλα Ερνάντεζ και 2-0

Στο 35ο λεπτό ο Ερνάντεζ έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος που απέφερε το δεύτερο κολ του Ολυμπιακού. Ο Τσόρι Ντομίνγκες έδωσε την πάσα σε πλάγια θέση στον Χολέμπας, εκείνος σέντραρε, ο Ερνάντεζ βγήκε να μπλοκάρει την μπάλα προ του Κοντοέ και την έχασε μέσα από τα χέρια του με τον επερχόμενο Κάμπελ να σκοράρει σε κενή εστία. Ο Ολυμπιακός πάντως είχε την ευχέρεια να βάλει και άλλα γκολ καθώς έχασε και άλλες ευκαιρίες όπως εκείνη του Βάις στο 43, που βρέθηκε απέναντι από τον Ερνάντεζ αλλά έχασε την μπάλα από δικό του λάθος κοντρόλ.

Αποβολή Μπαράλες και φωνές για πέναλτι σε Ολαϊτάν

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Μπαράλες δέχθηκε δύο μαζεμένες κίτρινες κάρτες. Στο 43' ήταν η πρώτη για χέρι και η δεύτερη στο 44' επειδή έδιωξε πίσω την μπάλα με το χέρι του μετά από υπόδειξη φάουλ σε βάρος του. Στο 45' ο Ολυμπιακός φωνάζει όπως φαίνεται ορθώς για μη υπόδειξη πέναλτι του Γκοϊάν πάντως στον Ολαϊτάν με τον Ρουμάνο όπως έδειξε και το ριπλέι να κρατάει τον Αφρικανό.

Βρήκε δίχτυα και ο Μπονγκ

Στο 56ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και πάλι. Το 3-0 προήλθε από σέντρα του Μανιάτη, αδυναμία του Ερνάντεζ και της άμυνάς του να διώξει την μπάλα και προβολή από κοντά του Μπονγκ. Κάπου εκεί "τελείωσε" και το ματς, από την στιγμή που ο Αστέρας με 10 παίκτες δεν είχε τόσα αποθέματα να παλέψει άλλο για να μειώσει τουλάχιστον το σκορ.

Τραγικός Ερνάντεζ και 4-0

Ο γκολκίπερ του Αστέρα στην κυριολεξία δεν βλεπόταν στο ματς! Στο 60ό λεπτό ο Παπάζογλου έκανε την σέντρα, ο Ερνάντεζ κατάφερε να μην συγκρατήσει την μπάλα, που του έφυγε και πήγε πάνω στον Ολαϊτάν ο οποίος από κοντά έκανε το 4-0.

Χαμένες ευκαιρίες και ντεμπούτο Πελέ

Ο Ολυμπιακός στο γήπεδο εξακολούθησε να είναι κυρίαρχος. Συνέχιζε να δημιουργεί φάσεις και να απειλεί τον Αστέρα Τρίπολης και για άλλα τέρματα στο παιχνίδι. Το βέβαιο είναι πως το τελικό σκορ έχει διασφαλίσει από τώρα την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Όσο για τον Πελέ και μπήκε στην αποστολή και έκανε ντεμπούτο, όπως αναμενόταν. Ο Πορτογάλος μπήκε ως αλλαγή στο 69' και προσπάθησε να παρουσιάσει καλό πρόσωπο, δείχνοντας διάθεση και μεγάλη όρεξη. Στο 74' ο Χολέμπας έχασε καλή στιγμή μετά από γύρισμά του ενώ στο 76' ένα πολύ καλό σουτ του Πελέ αποκρούστηκε δύσκολα από τον Ερνάντες.

MAN OF THE MATCH: Ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι από τον Αργεντινό, που σκόραρε, δημιούργησε και γενικά βοήθησε σημαντικά δημιουργικά και επιθετικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, Τζόελ Κάμπελ και ο Γιάννης Μανιάτης είχαν θετικό πρόσημο στην αναμέτρηση. Καλά δείγματα και από τον Πελέ και από τον Ολαϊτάν. Πάλεψε αρκετά ο Ουσέρο για τον Αστέρα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σίγουρα οι Ερνάντεζ, Μπαράλες και Τσαμπούρης. Ο πρώτος χάνει την μπάλα και επιτρέπει στον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 ενώ έχει κάνει και άλλες γκέλες που απέφεραν γκολ των αντιπάλων, ο δεύτερος αποβάλλεται μέσα σε ένα λεπτό και ο τρίτος έχει κάνει το πέναλτι πάνω στον Βάις. Χειρότερος όλων βέβαια είναι ο Ερνάντεζ. Από τον Ολυμπιακό ο Βάις εάν και προσπάθησε δεν είχε την αναμενόμενη εικόνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Ερνάντεζ στο 2ο γκολ του Ολυμπιακού. Χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και σερβίρει έτοιμο τέρμα στον Κάμπελ. Γενικότερα βέβαια σήμερα -όπως γράψαμε και παραπάνω- ήταν τραγικός. Είχε την πιο κακή εικόνα απ' όλους τους παίκτες στο γήπεδο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Μάνταλος με τους βοηθούς του έχουν κάνει αρκετά λάθη στον πειθαρχικό τομέα και όχι μόνο. Ελέγχονται για την φάση του πέναλτι πάνω στον Μπαράλες, για εκείνη πάνω στον Ολαϊτάν ενώ η δεύτερη κίτρινη πάνω στον Μπαράλες είναι μεν δίκαιη με το γράμμα του νόμου, ωστόσο χαρακτηρίζεται αλλά και είναι υπερβολική. Όσο για το πέναλτι του Τσαμπούρη πάνω στον Βάις ο έμπειρος μπακ σπρώχνει τον Σλοβάκο και τον ρίχνει κάτω, οπότε υπάρχει παράβαση. Γενικότερα η διαιτησία είχε προβλήματα σήμερα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός αν και με τροποποιήσεις στην ενδεκάδα του και με βασικούς του παίκτες εκτός, κατάφερε από το πρώτο ματς να "καθαρίσει" με αρκετά μεγάλη ευκολία την υπόθεση-πρόκριση στο Κύπελλο στα διπλά παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης. Το τελικό 4-0 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης με τους ερυθρόλευκους θα είναι καλύτεροι των αντιπάλων τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα του Φαλήρου. Και πολλές φάσεις είχαν και τέσσερα γκολ έβαλαν και ενώ είχαν πάλι τον Τσόρι και τον Κάμπελ σε πολύ καλή μέρα. Οι Αρκάδες δεν άφησαν το ματς κυρίως στο Α' μέρος, όμως μετά την αποβολή του Μπαράλες και με τα συνεχή λάθη του τραγικού Ερνάντεζ και της κάκιστης αμυντικής τους γραμμής δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Σε ένα σημαντικό κομμάτι του ματς δεν είχαν καθόλου καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Παράπονα για την διαιτησία πάντως υπάρχουν και από τις δύο πλευρές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας (46' Μπονγκ), Χολέμπας, Ντινγκά, Μανιάτης (63' Μασάντο), Κάμπελ, Βάις, Ντομίνγκες (70' Πελέ) και Ολαϊτάν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Μουνάφο (72' Καράσκο), Ουσέρο, Μπαράλες, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κάφα (64' Σανκαρέ), Ουρτάδο (46' Χουάνμα), Γκοϊάν, Κοντοές και Εντό.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα