Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-2

Gazzetta team
Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-2

bet365

Η χρονιά του Ιωβηλαίου (100 χρόνια ζωής) μπήκε στραβά για τον Άρη! Οι «κίτρινοι» έχασαν 0-2 από τον Απόλλωνα κι έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την... football league!

Άξιος της μοίρας του είναι ο Άρης που δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα με τους Μίγκα και Πετρόπουλο να εκμεταλλεύονται τα λάθη των παικτών του Άρη. Οι φίλαθλοι των «κίτρινων» αποδοκίμασαν έντονα τους ποδοσφαιριστές μετά το 2-0 σε κάθε προσπάθεια τους, την διοίκηση.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-3-3 σε ρόμβο με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Καραγκούνης και αριστερά ο Τσουμάνης, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πουλίδο και Ηρακλής. Αμυντικά χαφ οι Παπαδόπουλος και Οικονομόπουλος και Σουνάς. Στον άξονα ο Αγκάνθο και στην επίθεση οι Μανιάς και Αγγελούδης.

Ο Λόρι Σάντσεζ παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τους Χατζηζήση και Αργυρόπουλο δεξιά και αριστερά της άμυνας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αλβάρεζ και Δεληζήσης, ενώ στα χαφ οι Κόρμπος και Τσοκάνης. Στον άξονα ο Φαρινόλα στις πτέρυγες οι Παντελιάδης και Μίνγκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Πετρόπουλος.

Αφύλαχτος ο Μίνγκας και 0-1

Το ματς ξεκίνησε με γκολ για την Ελαφρά Ταξιαρχία μόλις 1’:33’’ με τον Μίνγκα. Μετά από μια γρήγορη επίθεση και σέντρα του Κόρμπος ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στον αφύλαχτο Μίνγκα. Ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα μ’ ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη. Έψαχνε να βρει τα πατήματα του Ο Άρης παρουσίασε τα ίδια προβλήματα με το κλείσιμο του 2013. Δηλαδή αμυντικά κενά με τους χαφ να μην βοηθάνε όπως θα ήθελε ο Σούλης Παπαδόπουλος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον άξονα. Παράλληλα οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους για ν’ αναπτυχθούν επιθετικά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο από στημένη φάση με την πρώτη να χάνεται στο 21’ με την κεφαλιά του Ηρακλή ο Τζόρβας έπεσε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ

Του έδιναν στημένες μπάλες

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν αμυντικά, όμως έδιναν χαζά φάουλ γύρω από την περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει πολυκοσμία στα καρέ του Τζόρβα. Επιθετικά ο Απόλλων έβγαινε από τα δεξιά πότε με τον Μίγκα και πότε με τον Φαρινόλα. Μάλιστα στο 7’ ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από κοντά.

Βελτιώθηκε είχε και δοκάρι

Οι «κίτρινοι» άσκησαν πίεσε στην άμυνα του Απόλλωνα αρχικά με τον Σουνά, και στη συνέχεια με τον Πουλίδο με βαθιές μπαλιές. Όλοι αναζητούσαν τον Αγκάνθο όμως δύσκολα έφτανε στα πόδια του. Ο Σούλης ζητούσε να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης πριν πάει η ομάδα στα αποδυτήρια, όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ καθώς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το δυνατό σουτ του Σουνά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Έδωσε χώρο, προσπάθησε με αντεπιθέσεις

Ο Απόλλων έδωσε χώρο και με τις γραμμές να παίζουν κοντά δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Θεσσαλονικείς να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Τζόρβα. Επιθετικά προσπάθησε με τον Μίγκα να δημιουργήσει προβλήματα στην ασταθής αμυντική γραμμή των «κίτρινων».

Άγγιξε το γκολ

Από το λάθος του Κόρμπου στο 52’ ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως το σουτ του Αγγελούδη από το σημείο του πέναλτι αλλοιώθηκε αρχικά από τον Αλβάρεζ και στη συνέχεια ο Τζόρβας έδιωξε σε κόρνερ. Οι «κίτρινοι» μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη ασκώντας πίεση στην εστία του Τζόρβα.

Φωνάζει για πέναλτι

Στο 57' ο Άρης φωνάζει για δύο πέναλτι με τον Πετρόπουλο να έχει επαφή με τον Ρένια και να τον ανατρέπει και στη συνέχεια ο Αγκάνθο με τον Αλβάρεζ όπου δεν φαίνεται να υπάρχει ανατροπή.

Λάθος του Διούδη και 2-0

Στο 59’ το Βικελίδης πάγωσε καθώς ο Πετρόπουλος πέτυχε το 2-0. Ο Μίνγκας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Πετρόπουλος εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Διούδη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Χαμένο πέναλτι με Παπαδόπουλο

Στο 61’ ο Άρης κέρδισε πέναλτι με τον Αλβάρεζ να γκρεμίζει τον Αγκάνθο. Ο Αρετόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να εκτελεί το πέναλτι και να στέλνει την μπάλα στις πολυκατοικίες πίσω από την θύρα 3.

«Εμφύλιος» στις κερκίδες

Το Βικελίδης άρχισε να κοχλάζει. Φίλαθλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί στις κερκίδες αποδοκίμαζαν και αναθεμάτιζαν τους πάντες και τα πάντα. Το κλίμα ήταν άσχημο και εχθρικό προς τους ποδοσφαιριστές του Σούλη Παπαδόπουλου.

MAN OF THE MATCH: Πέτυχε το πρώτο γκολ, σέρβιρε το δεύτερο στον Πετρόπουλο, βοήθησε αμυντικά, όλα αυτά για τον Μίγκα τον παίκτη που έδωσε το πρώτο τρίποντο σε εκτός έδρας παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Αχίλλειος πτέρνα του Άρη και το 2014 είναι η άμυνα. Η αμυντική γραμμή και στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα έκανε τα δωράκια της ως Αϊ Βασίληδες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σουνάς μέχρι το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα ήταν ο καλύτερος παίκτης του Άρη. Από τα πόδια του έβγαιναν όλες οι στημένες μπάλες, ενώ είχε και δοκάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΓΚΑΦΑ: Δύο γκάφες από τους παίκτες του Άρη. Ηρακλής και Διούδης δύο γκολ για τον Απόλλωνα Σμύρνης με τους Μίνγκα και Πετρόπουλο. Τεράστιο το λάθος και για τον Γιάννη Παπαδόπουλο που σημάδεψε στα πουλία από την άσπρη βούλα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος από τα Τρίκαλα σε γενικές γραμμές είχε σωστά σφυρίγματα, ενώ οι «κίτρινοι» ζήτησαν δύο πέναλτι με τους Ρένια και Αγκάνθο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Φωνές, αποδοκιμασίες, αναβρασμός στις κερκίδες του Βικελίδης με τον Άρη να μπαίνει με το αριστερό στο 2014. Τα λάθη στην άμυνα στέρησαν από τους Θεσσαλονικείς τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Πλέον η υπόθεση παραμονής αρχίζει και δυσκολεύει πολύ για τον Άρη που καλείται για τις επόμενες αναμετρήσεις να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να πάρει βαθμούς μέσα, έξω.

Άρης(Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Σουνάς, Αγκάνθο, Αγγελούδης(54’ Ρένια), Τσουμάνης(78’ Καραγιάννης), Παπαδόπουλος, Μανιάς, Ηρακλής.

Απόλλων Σμύρνης(Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Χατζηζήση(68’ Σόουζα), Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Αλβάρεζ, Μίνγκας, Φαρινόλα(46’Νταλμπεργκ), Αργυρόπουλος, Τσοκάνης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα