Τα βλέμματα στο Αγρίνιο

Μαριάννα Αξιοπούλου
Τα βλέμματα στο Αγρίνιο

bet365

Η 1η αγωνιστική του β΄ γύρου συνεχίζεται με πέντε αναμετρήσεις από τις οποίες ξεχωρίζει το Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το 1976 είναι πολύ μακρινό για να προσμετρηθεί επί της ουσίας στην παράδοση… Η πρόσφατη θέλει τον Παναιτωλικό να μην χάνει από τον Παναθηναϊκό ή αν το προτιμάτε, τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να κερδίσει στο Αγρίνιο. Στην προηγούμενη επίσκεψή τους οι πράσινοι είχαν μείνει στο 1-1 με τους γηπεδούχους και, μάλιστα, είχαν κατορθώσει να ισοφαρίσουν με γκολ στο τέλος του αγώνα. Τι γίνεται φέτος; Ο Παναιτωλικός έχει μια από τις πιο ισχυρές έδρες της κατηγορίας κι έχει μαζέψει τους 18 από τους 21 βαθμούς του στο Αγρίνιο, όπου δεν έχει ηττηθεί από κανέναν. Είναι, μάλιστα, η μοναδική ομάδα μετά από έναν ολόκληρο γύρο που δεν έχασε από τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, μοιάζουν πιο αξιόπιστοι μακριά από τη Λεωφόρο, αφού τρέχουν ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς ήττα κι έχασαν τελευταία φορά στις αρχές Οκτωβρίου στην Τούμπα.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 5/1, 15:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Παναιτωλικού
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Βέροια-Παναιτωλικός 1-0, Παναιτωλικός-Πλατανιάς 3-0, ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-1. / Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2, Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4, Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 3,89 Χ: 3,36 2: 2,15
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κάκος, Καρσιώτης, Τουμπακάρης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Πόι (τραυμ.) – Ρισβάνης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Στο ματς του πρώτου γύρου είχε σπάσει το ρόδι! Πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά από την είσοδό του στο γήπεδο, ο Μάρκους Μπεργκ είχε πετύχει το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού και εννέα γκολ μετά ο Σουηδός είναι και πάλι το κεντρικό πρόσωπο. Ο 27χρονος επιθετικός είχε σκοράρει στα τέσσερα τελευταία ματς που έπαιξε πριν τραυματιστεί κόντρα στον Ατρόμητο και χάσει τα ματς με Λεβαδειακό και Ξάνθη. Η επιστροφή του συμπίπτει με το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα και ο Μπεργκ θέλει να βρει τη λύση απέναντι στην σκληρή άμυνα του Παναιτωλικού.

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ο σώζων εαυτό σωθήτω κι ας είναι μόλις η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου. Η Βέροια που πάτησε λίγο στα πόδια της χάρη στους τέσσερις βαθμούς που μάζεψε τον Δεκέμβριο και χάρη στην ψυχολογική τόνωση που πήρε με την ισοπαλία στην Τρίπολη θέλει να ξεκινήσει την ανάκαμψή της απέναντι στον Πλατανιά. Το παιχνίδι είναι οριακό για τη βασίλισσα του βορρά, αν θέλει να πλησιάσει τους Κρητικούς που μοιάζουν πιο άνετοι στο συν τέσσερα από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Πλατανιάς, όμως, είναι μια από τις χειρότερες ομάδες στα εκτός έδρας παιχνίδια, έχει συγκεντρώσει μόλις τέσσερις βαθμούς μακριά από τα Χανιά, ενώ και η παράδοσή του δεν είναι η καλύτερη. Σε σύνολο πέντε αγώνων, οι Χανιώτες έχουν κερδίσει μόνο ένα ματς, το πρώτο που έδωσαν με τη Βέροια, ενώ στην πόλη της Ημαθίας έχουν χάσει δύο φορές και με το ίδιο σκορ! Ποιο είναι αυτό; Το μάλλον… ξεκάθαρο 5-0!!

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 5/1, 17:15 (ΝS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Βέροια-Παναιτωλικός 1-0, Πανιώνιος-Βέροια 2-1, Αστέρας Τρίπολης-Βέροια 0-0. / Πλατανιάς-Ξάνθη 3-0, Παναιτωλικός-Πλατανιάς 3-0, Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,70 Χ: 3,76 2: 6,48
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Παππάς, Απτόσογλου, Φαντόπουλος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Γεωργιάδης (τιμωρ.) – Θέρα (τραυμ.), Ναλζίδης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Στη φετινή Βέροια που έχει δει πέντε προπονητές να κάθονται στον πάγκο της ακόμα περισσότερο… Η ομάδα που μαζί με τον Άρη έχουν τη χειρότερη επίθεση διώχνει τον άνθρωπο που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Ημαθίας κι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της φέτος δε κάνει πρωτοχρονιά στη Βέροια. Ο Μίλγιαν Μρντάκοβιτς, ο οποίος εκτός των άλλων είχε πετύχει και τα δύο γκολ της ομάδας του στο ματς του πρώτου γύρου, έλυσε το συμβόλαιό του και η Βέροια πρέπει να βρει τρόπο να λύσει το επιθετικό της πρόβλημα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Καλώς τα παιδιά… Κάθε συναπάντημα του Πανθρακικού με τον Λεβαδειακό τα τελευταία χρόνια, φέρνει χαμόγελα στην ομάδα της Κομοτηνής. Όπως έφερνε στον Λεβαδειακό πριν από το 2011, αφού ως τότε είχε εφτά σερί νίκες απέναντι στον Πανθρακικό. Τι έχει συμβεί έκτοτε; Νίκη των γηπεδούχων 3-1 στην Κομοτηνή, νίκη στη Λιβαδειά με 0-3, νίκη στην Κομοτηνή πέρυσι με 3-0 και το 2-2 του πρώτου γύρου. Εν ολίγοις, ο Πανθρακικός έχει μέσο όρο κάτι λιγότερο από δύο γκολ απέναντι στον Λεβαδειακό και με δεδομένο ότι έχει δείξει πως κερδίζει τέτοια ματς, έχει το προβάδισμα στον αγώνα της Κυριακής. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν τρεις σερί ήττες, στις οποίες δεν έχουν κατορθώσει να σκοράρουν, φλερτάρουν με την επικίνδυνη ζώνη καθώς είναι ο πρώτος ορατός στόχος για όσους είναι κάτω από εκείνη και είναι η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα, αφού σε εννέα ματς έχει πάρει μόνο ένα βαθμό.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 5/1, 17:15 (NS4)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-Πανθρακικός 3-2, Πανθρακικός-Καλλονή 2-0, Ατρόμητος-Πανθρακικός 3-1. / ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-0, Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,73 Χ: 3,69 2: 5,87
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Τριτσώνης, Μπαλτάς, Γρεβένης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Κουτσόπουλος (τραυμ.) - Κώτσιος (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΦΗ

Ένα ματς με μεγάλη ιστορία και προϊστορία… Ο Πανιώνιος έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή αφού συνολικά σε 38 ματς στη Νέα Σμύρνη έχει κερδίζει τα είκοσι, ενώ ο ΟΦΗ έχει κατορθώσει να φύγει νικητής μόλις έξι φορές! Οι κυανέρυθροι που αποχαιρέτησαν το 2012 με ήττα στην Κρήτη θέλουν να εκμεταλλευτούν το μεγάλο και ίσως μοναδικό τους όπλο για τη φετινή σεζόν που είναι η έδρα. Ολυμπιακός και Άρης είναι οι μοναδικές ομάδες που κατόρθωσαν να πάρουν το διπλό στη Νέα Σμύρνη από έναν Πανιώνιο που χρειάζεται τους βαθμούς για να μείνει σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ο ΟΦΗ ψάχνει επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μακριά από το Ηράκλειο και αν δεν ήταν το ματς στην Ξάνθη θα είχε ένα σερί έξι αγώνων με μόλις μία ήττα. Η αντεπίθεση των Κρητικών δεν ήταν αρκετή για να τους φέρει κοντά στην πεντάδα, όπου είναι ο απώτερος στόχος τους, αλλά και η απόσταση των πέντε βαθμών δεν είναι απαγορευτική. Αρκεί να κερδίζουν παιχνίδια όπως της Κυριακής.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 5/1, 17:15 (NS7)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Νέας Σμύρνης
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Αστέρας-Πανιώνιος 1-0, Πανιώνιος-Βέροια 2-1, Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-0. / ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-0, Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1, ΟΦΗ-Παναιτωλικός 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,56 Χ: 3,20 2: 3,20
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Καλογερόπουλος, Αλεξέας, Γεωργαράκος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Γιαννακόπουλος (τραυμ.) - Φραγκουλάκης (τραυμ.), Μακουκούλα (εκ. απ.), Κουτσιανικούλης (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Πέρασε δέκα μέρες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Πότε ως παίκτης της ΑΕΚ, πότε ως του Ολυμπιακού, με μια μικρή σφήνα του… Αχαρναϊκού, όμως ο Τάσος Αυλωνίτης παραμένει παίκτης του Πανιωνίου. Ο νεαρός αμυντικός που πλέον ανήκει στους ερυθρολεύκους, αφού το πρόβλημα που προέκυψε με τη μεταγραφή του λύθηκε, μπορεί να αγωνιστεί την Κυριακή κόντρα στον ΟΦΗ αφού θεωρητικά θα μείνει ως το τέλος της σεζόν στον Πανιώνιο.

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια δύσκολη έδρα για τον ΠΑΟΚ. Τα παραμύθια έχουν καλό τέλος μόνο για τη μία πλευρά και σπάνια μαθαίνουμε τι απέγιναν οι άλλοι. Ο δικέφαλος του βορρά έχει καταφέρει να σπάσει μια αρνητική παράδοση που είχε στα Πηγάδια, όπου είχε εννέα ήττες μέχρι το 2007 κι έχει χάσει μόλις μια φορά έκτοτε. Οι νίκες του, μάλιστα, είναι άκρως επιβλητικές αφού έχει κερδίσει δύο φορές με 0-3, μία με 1-2 κι έχει παραχωρήσει μια λευκή ισοπαλία. Μ’ αυτά και μ’ αυτά υπολογίζεται πως η Ξάνθη έχει σκοράρει μόλις μια φορά στα εν λόγω παιχνίδια και μια ακόμα όταν επικράτησε του ΠΑΟΚ το 2010 με 1-0. Η ακριτική ομάδα είναι ιδιαίτερη ισχυρή φέτος στην έδρα της, όπου έχει χάσει μόνο μια φορά κι έχει παραχωρήσει μόνο μια ισοπαλία, δεχόμενη μόλις έξι γκολ οκτώ ματς. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι ασταθής μακριά από την Τούμπα, κάτι που πλήρωσε στο Περιστέρι, ωστόσο έχει κερδίσει όλα τα εκτός έδρας ματς που έχει δώσει στη Βόρειο Ελλάδα.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 5/1, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Πηγάδια
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Ξάνθη 3-0, Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1, Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1. / Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 5,00 Χ: 3,86 2: 1,80
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Γιάχος, Καρατζίκας, Ποντίκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Φλίσκας (τιμωρ.), Κομεσίδης (τραυμ.), Χοσέμι (τραυμ.) – Βίτορ (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα