«Βούτηξες; Κάτσε λίγο έξω!»

Γιώργος Καραμάνος
«Βούτηξες; Κάτσε λίγο έξω!»

bet365

Ο πρόεδρος της FIFA άνοιξε κουβέντα περί… ποινικοποίησης της «βουτιάς». «Οποιος το κάνει, να μένει για λίγο έξω, μέχρι να το πληρώνει η ομάδα του!»

«Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα σε έναν αγώνα από το να βλέπω έναν παίκτη να πέφτει μόνος του και να κάνει τον μισοπεθαμένο χωρίς να είναι και μετά να σηκώνεται σα να μην έχει συμβεί τίποτα ή να πέφτει για να κερδίσει πέναλτι!» Με αυτή τη δήλωση ο Ζεπ Μπλάτερ θέλησε να βάλει στην δημόσια ποδοσφαιρική κουβέντα το ζήτημα των «βουτιών». Ουσιαστικά αυτό το έκανε επειδή σκέφτεται να… ποινικοποιήσει την εν λόγω ενέργεια όσων προσπαθούν να εκμαιεύσουν κάποιο σφύριγμα.

«Αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι διαιτητές, είναι το να αφήνουν εκτός αγώνα για κάποιο σημαντικό διάστημα αυτούς τους παίκτες, ώστε αυτό που έκαναν να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη δική τους ομάδα. Δηλαδή να υπάρχει κάτι σαν ποινή για κάποια λεπτά», ήταν η εξήγηση του προέδρου της FIFA, ο οποίος αφενός έχει τα δίκια του αφετέρου ξεχνάει κάτι σημαντικό: ότι κανείς διαιτητής δεν είναι γιατρός και πόσο μάλιστα υπό την πίεση ενός αγώνα, ώστε να καταλαβαίνει πάντοτε ποιος κάνει θέατρο και ποιος όχι.

Επίσης υπάρχουν και εκείνοι οι παίκτες που ενώ χτυπούν, δεν προσποιούνται, αλλά πονάνε, σφίγγουν τα δόντια και μπαίνουν άμεσα ξανά στο παιχνίδι. Είναι από τις φορές που ο Μπλάτερ ναι μεν έχει κάποιες καλές ιδέες, αλλά από τον τρόπο που τις εκφράζει, φαίνεται το πόσο τεχνοκράτης και πόσο άσχετος είναι με το άθλημα.

 

Τελευταία Νέα