Ρεχάγκελ, Ριβάλντο η,...

Ρεχάγκελ, Ριβάλντο η,...

Ρεχάγκελ, Ριβάλντο η,...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta ποιός ήταν ο ποδοσφαιράνθρωπος, που τον εντυπωσίασε μέσα από μία γνωριμία μίας ώρας!

Δεν είμαι ο τύπος του δημοσιογράφου, που ενθουσιάζεται από μία συνέντευξη. Δεν έχω κάνει πάρα πολλές, αλλά ορισμένες μου έχουν μείνει. Όπως για παράδειγμα μία με το Ρεχάγκελ στη Θεσσαλονίκη και μία με τον Ριβάλντο, στα πάνω του στον Ολυμπιακό. Αλλά ειλικρινά ο συνομιλητής που με εντυπωσίασε περισσότερο από κάθε άλλο ήταν, μακράν όμως, ο Μίτσελ!

Μιλάμε για ένα ποδοσφαιράνθρωπο-παλιός παίκτης, νυν προπονητής κι ενδιάμεσα δημοφιλής σχολιαστής στον Τύπο!-που μπορεί στις συνεντεύξεις του και ισορροπεί απίστευτα επιτυχημένα ανάμεσα στο πνεύμα, την ειρωνεία και τον αυτασαρκασμό! Τον ακούς ρε παιδί μου να μιλάει και έχεις ενδιαφέρον να τον ακούσεις. Όχι επειδή είναι ο Μίτσελ, αλλά γι΄ αυτά που σου λέει.

Μπορεί να σε ειρωνευτεί, με ωραίο όμως τρόπο-τον ρωτάς αν θεωρεί εαυτόν τυχερό, θυμίζοντάς του το διπλό στις Βρυξέλλες. Κι απαντάει αρχικά λέγοντας ξερά, «ναι, είναι αλήθεια!». Αλλά αμέσως σε «σφάζει» μιλώντας όμως πάντοτε με χαμόγελο: «Και με την Μπενφίκα στη Λισσαβόνα ήμουν τυχερός, όταν παίζαμε πάρα πολύ καλά μέχρι που άρχισε η νεροποντή…». Σε παραπέμπει, δηλαδή, στο πιο πλήρες παιχνίδι που έκανε ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ, σα να σου λέει, «μου μιλάς αδελφέ για την Άντερλεχτ. Γιατί δεν μου μιλάς για την μπάλα που παίξαμε μέσα στην Μπενφίκα, όπου έπρεπε να κερδίσουμε;»…

Τον βλέπεις να κάνει τον σταυρό του, όταν τον ρωτάς αν θα είναι και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό! Προσέξτε, ολόκληρος Μίτσελ, κάνει τον σταυρό του για να μείνει στον Ολυμπιακό. Και πάνω απ΄ όλα το κάνει ενώ είναι στα πάνω του. Καβάλα στο άλογο είναι αυτή την στιγμή, αλλά δεν το παίζει καμπόσος, Το αντίθετο. Φτάνει στο σημείο να πει, «είμαι σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο. Απλά ίσως μερικές φορές να μην το έχω καταλάβει»! Κι εκεί σε τρελαίνει, με αυτό το κάτι μεταξύ αυτοκριτικής, αυτοσαρκασμού και ειλικρίνειας.

Επιμένεις να ρωτάς αν θα μείνει του χρόνου κι αυτός αντί για απάντησης σου δείχνει τη…βέρα του! «Είμαι δεσμευμένος», σου λέει. «Έχω συμβόλαιο!». Πραγματικά ο άνθρωπος δεν παίζεται.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, αντεπιτίθεται μετά από κάποιες ερωτήσεις που του φαίνονται «πονηρές» και δεν διστάζει να σου πει, πάντα με το χαμόγελο όμως, «αν δεν έχετε αντίρρηση, θα ήθελα να συνεχίσω στον Ολυμπιακό»!

Και όταν σου εξηγεί γιατί δεν θέλει μεταγραφές («είναι άδικο να πω ουσιαστικά στους παίκτες μου, που τόσο καλά έχουν πάει, ότι θέλω καλύτερους ποδοσφαιριστές»), σε στέλνει αδιάβαστο, καταλήγοντας με την ατάκα, «κι οι ποδοσφαιριστές μου θα ήθελαν ένα καλύτερο προπονητή από εμένα», θέλοντας να πει ουσιαστικά, «αλλά δεν πάνε στον πρόεδρο να τον ζητήσουν. Γιατί να πάω εγώ;»!

Νομίζω πως κατά βάθος μέσα από αυτή την συνέντευξη που πραγματικά την απόλαυσα και μέσα από την γνωριμία της μίας ώρας για τις ανάγκες της συνέντευξης στο Action 24, μάλλον κατάλαβα το πιο βασικό: πως δηλαδή ο Μίτσελ κερδίζει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.