Ο άλλος Γενάρης του Ολυμπιακού

Ο άλλος Γενάρης του Ολυμπιακού

Διονύσης Δελλής
Ο άλλος Γενάρης του Ολυμπιακού

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον... διαφορετικό φετινό Γενάρη του Ολυμπιακού και τον σχεδιασμό που έχει ήδη ξεκινήσει ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ακούγονται ονόματα. Κυκλοφορούν και κάποια σενάρια. Αυτό έλειπε. Δεν γίνεται να μην τιμούμε τις παραδόσεις. Μεταγραφική περίοδος ανοίγει σε μερικά 24ώρα. Θέλει τον… ντόρο της. Στην ουσία όμως, ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει αποφασίσει να περάσει τον πιο «ήσυχο» Γενάρη των τελευταίων χρόνων. Μια περίοδο με λίγες διορθωτικές αλλαγές και πολύ εμπιστοσύνη στους υπάρχοντες.

Φεύγει ο Μετζανί για να βρει χρόνο συμμετοχής εν όψει Μουντιάλ. Γυρίζει και ο Γιαταμπαρέ στην Μπαστιά. Αποκτήθηκε ο Πελέ που μαζί με τον Μιγκέλ Τορές θα καλύψουν τις δύο θέσεις στις «αλλαγές» της λίστας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά μία ή άλλη. Πριν καν επιστρέψει η ομάδα στον Ρέντη για το δεύτερο μισό της σεζόν λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να έκλεισε το «χειμερινό πάρε-δώσε».

Έχει έναν γεμάτο μήνα μπροστά βέβαια, και ποτέ δεν λες ποτέ. Ειδικά σε ομάδες που έχουν συνηθίσει να ξεπερνούν με άνεση ετησίως τον διψήφιο αριθμό μετακινήσεων. Φαίνεται όμως ξαναλέμε ότι δεν υπάρχει διάθεση για κάτι άλλο. Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός ωριμάζει και σε αυτόν τον τομέα. Η «δεν πουλάμε τον Γενάρη» απόφαση της διοίκησης, η καθοριστική σε θέματα προγραμματισμού παρουσία του Κριστιάν Καρεμπέ, η άποψη του Μίτσελ πως «όσοι πήγαν την ομάδα ως εδώ αξίζουν να συνεχίσουν και όσοι περιμένουν όλον αυτόν τον καιρό για ευκαιρίες αξίζουν να τις έχουν» συνθέτουν ένα παζλ που δεν αφήνει χώρο για πολλές εκπλήξεις. Και είναι και κάτι ακόμη. Με βάση τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός δικαιούται μέχρι τρεις αλλαγές. Οι δύο «έκλεισαν», Άρα το πολύ να μιλάμε για μια κίνηση ακόμη. Και αυτή δεν φαίνεται στον ορίζοντα…

Κάπως έτσι; Μεγαλύτερο θέμα είναι σήμερα ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να διατηρηθεί και του χρόνου στο ρόστερ, ο Ρομπέρτο με τον Κάμπελ παρά η πιθανότητα για άμεσες κινήσεις. Και αυτό είναι επίσης καλό νέο, για την λειτουργία του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Το να κοιτάζει με θέα…

έξι μήνες μετά.

Όπως κάνουν οι ομάδες που πραγματικά, επενδύουν σε ένα «σχέδιο». Που κινούνται με βάση την λογική. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν απαντήσει ως τώρα σε μεγάλο βαθμό στην ερώτηση ποιος θα είναι ο… παρανομαστής της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Πέρασαν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας έσοδα κοντά στα 30 εκατ ευρώ από την κορυφαία διοργάνωση. Έχουν ένα τεράστιο βαθμολογικό πλεονέκτημα στη Σούπερ Λιγκ. Έχουν μοιράσει ρόλους στο χορτάρι, έχουν ξεχωρίσει τους 15-17 παίκτες που αποτελούν το rotation.

Δεν έχουν λόγο για μεγάλες αλλαγές. Το καλοκαίρι όμως; Το καλοκαίρι είναι οι υποθέσεις Ρομπέρτο, Κάμπελ που ήδη αναφέραμε. Παίκτες κλειδιά για την ομάδα, που είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν εδώ. Ή τέλος πάντων είναι πρωτίστως απόφαση άλλων (Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρσεναλ). Είναι ο Μήτρογλου με τον Μανωλά που θα γίνουν αιτία για επίσημες προτάσεις πώλησης. Είναι το αντίο του Ιμπαγάσα, του Κάρολ και η επιστροφή του Ντινγκά στη Μονακό. Είναι οι «ποιος ξέρει τι θα γίνει» ιστορίες με τον (έχω έναν από τους καλύτερους μάνατζερ στον κόσμο) Βάις, τον Μασάντο, τον Τσόρι κλπ. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές αλλαγές σα να λέμε. Είτε στην πρώτη γραμμή, είτε σε λύσεις που αφορούν στο βάθος του ρόστερ.

Ο Γενάρης λοιπόν δίνει την ευκαιρία στους Ερυθρόλευκους να προετοιμαστούν σε κάποιο βαθμό. Όπως έγινε για παράδειγμα πέρσι με τον Σαλίνο. Εντοπίσθηκε ελεύθερος, επιλέχθηκε και έπιασε λιμάνι το καλοκαίρι. Όπως έγινε το καλοκαίρι με τον Κολοβό. Όπως έγινε τώρα με τον Αυλωνίτη. Άρεσε, έκλεισε, έρχεται τον Ιούλιο για την προετοιμασία (αν και υπάρχει ένα σενάριο με λίγες πιθανότητες που μιλά για άμεση άφιξη του). Υπάρχουν ελεύθεροι παίκτες, με δικαίωμα υπογραφής για το καλοκαίρι (πχ ο Ταταρουσάνου που ήδη ακούγεται). Υπάρχουν περιπτώσεις που ήδη παρακολουθούνται από τον Χουάνχο Λορένθο που «τρέχει» το σκάουτινγκ. Υπάρχουν δανεικοί παίκτες που κάνουν καλή σεζόν (Τζανακάκης, Ντε Βινσέντι) και με τον τρόπο τους ζητούν μια ευκαιρία.

Σε αυτούς τους τομείς ρίχνει το βάρος ο Ολυμπιακός. Αυτό δείχνει να είναι το βασικότερο ζητούμενο στον Γενάρη που έρχεται. Και για τα ελληνικά δεδομένα, το να δουλεύεις από τώρα για την επόμενη αγωνιστική σεζόν είναι μια τεχνοκρατική συμπεριφορά που δεν τη συναντάς εύκολα. Μια διαδικασία που αξίζει να την «ξεχωρίσεις». Και να την αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δεν μπορούν οι Ερυθρόλευκοι να «μαντέψουν» τι θα συμβεί το καλοκαίρι. Μπορούν όμως να έχουν έτοιμες μια σειρά από απαντήσεις, προκειμένου η μετάβαση στην επόμενη ομάδα, στον επόμενο Ολυμπιακό να γίνει πιο εύκολα από ότι συνήθως…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα