Και Μάρτενς και κόφτης για ΠΑΟΚ!

Και Μάρτενς και κόφτης για ΠΑΟΚ!

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Και Μάρτενς και κόφτης για ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το δώρο του Αη Βασίλη στον Ολλανδό προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο Βέλγος μέσος της Αλκμάαρ Μάρτενς και ο «ολλανδοθρεμένος» αμυντικός χαφ προβάρουν τα ασπρόμαυρα…

Ο Στέφενς το είχε ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση στη μεσαία γραμμή της. Ο ΠΑΟΚ και οι σκάουτερ της ομάδας το έψαξαν πολύ μέχρι να καταλήξουν σε μία λίστα από παίκτες που είχαν παρακολουθήσει αρκετές φορές.

Εν τέλει ο Στέφενς αυτή τη φορά αποφάσισε να το πάρει επάνω του και να επιλέξει δύο πολύ αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που τους ξέρει πολύ καλά, αφού κάνουν χρόνια καριέρα στην Ολλανδία. Κανείς δεν είναι Ολλανδός, αλλά θα μπορούσες να τους χαρακτηρίσεις και γνήσια τέκνα της ολλανδικής σχολής ποδοσφαίρου.

Ο πρώτος και μεγαλύτερο όνομα είναι ο 29χρονος Βέλγος Μάαρτεν Μάρτενς. Σπουδαίο επιθετικό χαφ που έχει κάνει σημαντική καριέρα στην Αλκμάαρ από το 2006. Παίκτης που παίζει και πίσω από τον φορ και στα άκρα (κυρίως αριστερά αφού είναι αριστεροπόδαρος) με σπουδαία τεχνική κατάρτιση. Ο Μάρτενς είναι ένας μικρός καλλιτέχνης της μπάλας, άριστος χειριστής της, με καλά στημένα, πολύ καλή κλειστή ντρίπλα, καλή κάθετη πάσα και εξαιρετικός στο ομαδικό παιχνίδι. Τα μειονεκτήματά του, ειδικά όταν παίζει στα άκρα, είναι η ταχύτητα αφού δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος και ότι ανασταλτικά δεν είναι ο καλύτερος εξτρέμ του κόσμου.
Ο Στέφενς στο πρόσωπο του Μάρτενς λογικά βρίσκει το ιδανικό συμπλήρωμα (Λούκας και Σάλπι οι άλλοι δύο) για την τριάδα των χαφ πίσω από τον σέντερ φορ. Αφού με την ποιότητα του και το αριστερό εξαιρετικό πόδι του μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη του νέου ΠΑΟΚ. Αλλωστε το έχει το να είναι ο ηγέτης της ομάδας του και κάπως έτσι εξελίχθηκε και στον αρχηγό της Αλκμάαρ τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τον πιο έμπειρο παίκτη της Αλκμάαρ (156 συμμετοχές και 34 γκολ έχει στην καριέρα του με τον ολλανδικό σύλλογο), ενώ είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες του Βελγίου και φυσικά με την Ανδρών τη φανέλα της οποίας έχει φορέσει 9 φορές. Μέχρι πριν δύο τρία χρόνια θεωρούνταν πολύ μεγάλο όνομα και ήταν έτοιμος για να κάνει πανάκριβη μεταγραφή σε Αγγλία ή Γερμανία, αλλά ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω. Το συμβόλαιο του Μάρτενς λήγει το καλοκαίρι και ο ΠΑΟΚ θα δώσει κάποια χρήματα στην Αλκμάαρ για να τον πάρει από τώρα.

Αυτή δεν θα είναι η μοναδική μεταγραφή του ΠΑΟΚ για τη μεσαία γραμμή του. Εχει ήδη συμφωνήσει και από ώρα σε ώρα αναμένονται και οι ανακοινώσεις για αμυντικό χαφ που δεν είναι Ολλανδός, αλλά αγωνίζεται στην Ολλανδία. Πρόκειται για παίκτη γνωστό στο ελληνικό κοινό που είχε και στο παρελθόν απασχολήσει αρκετές ελληνικές ομάδες. Παίζει σε πολύ μεγάλη ομάδα της Ολλανδίας και θα αποκτηθεί δανεικός για έξι μήνες με οψιόν αγοράς από την πλευρά του ΠΑΟΚ για το καλοκαίρι και μάλιστα σε πολύ λογική τιμή.

Και ο αμυντικός χαφ είναι επιλογή του Στέφενς και πρόκειται για καθαρόαιμο εξάρι με πολύ καλά τρεξίματα και δυνατό σημείο του το μαρκάρισμα και στο χώρο και στον αντίπαλο παίκτη.
Οι δύο παίκτες θα ενσωματωθούν άμεσα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και ο Στέφενς και όχι άδικα πιστεύει ότι αμέσως θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας και είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος με την απόκτησή τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.