Οι απατ-αιώνιοι και η Ελλάδα!

Οι απατ-αιώνιοι και η Ελλάδα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Οι απατ-αιώνιοι και η Ελλάδα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για την γκρίνια ερυθρόλευκων και πράσινων για μπασκετική και ποδοσφαιρική... χούντα αντίστοιχα.

Με τη λήξη του αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έκανα μία βόλτα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να παρατηρήσω αντιδράσεις αν και οφείλω να ομολογήσω πως ήμουν βέβαιος για όσα θα διαβάσω σε προφίλ των ερυθρόλευκων οπαδών και σε αντίστοιχα των πράσινων...

Καμία όμως έκπληξη. Απλά μία... αηδία! Φώναζαν, λοιπόν, οι φίλοι του Ολυμπιακού για τη διαιτησία. Εσκουζαν για τις βολές οι οποίες ήταν 28 υπέρ του Παναθηναϊκού και 9 στον αντίποδα για τον Ολυμπιακό (συγχωρήστε με αν κάνω λάθος) αλλά δεν παρακολούθησα την αναμέτρηση, έβλεπα το ματς ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης γιατί προτιμώ το ποδόσφαιρο από το μπάσκετ.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν όντως αδικήθηκε ο Ολυμπιακός και ούτε που με ενδιαφέρει. Απλά με το που είδα τις αντιδράσεις οφείλω να ομολογήσω ότι ήρθαν όλες οι αναμνήσεις στο μυαλό μου από αντίστοιχα περιστατικά. Την ΑΕΚ για παράδειγμα να φωνάζει για διαιτητικά όργια (και να κράζουν οι αντίπαλοι οπαδοί με τα σχετικά ώριμα σχόλια τύπου: «Κούλα κλάψε» και ας γνώριζαν τι έχει γίνει στην πραγματικότητα.

Με το ίδιο (και πιο εμετικό) σκωπτικό ύφος ήταν τα σχόλια των οπαδών του Παναθηναϊκού στην γκρίνια των ερυθρόλευκων για τη διαιτησία. «Κλάψτε τώρα... παρθένες» ήταν οι επίσης ώριμες απαντήσεις και τα σχόλια των πράσινων προς τους Ολυμπιακούς (σ.σ.: παρθένες γιατί ο Ολυμπιακός έτρεχε ένα σούπερ νικηφόρο σερί 23 αγώνων!) .

Βέβαια την ίδια ώρα οι πράσινοι, οι ίδιοι μ' αυτούς που πανηγύριζαν και έκραζαν τους Ολυμπιακούς για την γκρίνια τους για τη διαιτησία στο μπάσκετ, είναι αυτοί που φωνάζουν (προφανώς δικαιολογημένα) για όσα βιώνουν στο ποδόσφαιρο. Πέναλτι αν δεν ματώσουν οι παίκτες του τριφυλλιού δεν καταλογίζεται από διαιτητή την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός κερδίζει με διαιτητές να δημιουργούν νέους κανόνες για τα οφσάιντ, τα πέναλτι και τις αποβολές!

Οι απαντήσεις από την πλευρά των φίλων του Ολυμπιακού είναι οι ίδιες ακριβώς (με διαφορετικούς μερικές φορές χαρακτηρισμούς) με εκείνες των πράσινων οπαδών για το μπάσκετ. Με δυο λόγια απλά αλλάζουν τα χρώματα και τα αγωνίσματα. Κατά τα άλλα η γκρίνια για εύνοια διαιτησίας είναι ακριβώς η ίδια...

Οι Παναθηναϊκοί μιλάνε για την... χούντα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο και οι Ολυμπιακοί για την... χούντα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ! Φοβερό ε;;; Κι όμως τόσο αληθινό...

Κι όλοι οι άλλοι εμείς απ' έξω απλά παρακολουθούμε... ΑΕΚτσήδες και όχι μόνο! Τι παρακολουθούμε; Τους απατ-αιώνιους όπως έχουμε μάθει να τους λέμε εμείς οι Ενωσίτες. Για τον κόσμο της ΑΕΚ (και τους περισσότερους φίλαθλους στη χώρα) αυτές οι δυο ομάδες είναι ξεκάθαρα που ευθύνονται για όλα τα δεινά του ελληνικού αθλητισμού!

Προσωπικά ειλικρινά απορώ... Απορώ διότι διαπιστώνω πως ενώ σιχαίνονται την αίσθηση του... βιασμού από τον εκάστοτε αντίπαλο, γουστάρουν με τρέλα όταν μετατρέπονται από θύματα σε θύτες και κάνουν ακριβώς αυτό που δεν θα ήθελαν να τους κάνουν. Δεν είναι φοβερό; Απίστευτο; Μπα προφανώς και όχι. Είναι ελληνικό φαινόμενο...

Πολλές φορές σκεφτόμαστε πώς φτάσαμε ως εδώ σαν χώρα. Μα είναι τόσο απλό: η πλειονότητα των Ελλήνων είναι Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί. Πώς να μην φτάναμε ως εδώ; Περισσότερο από το 60% με 70% που ασχολούνται με τα αθλητικά είναι υποστηρικτές των δυο συγκεκριμένων ομάδων με τα συγκεκριμένα μυαλά που κουβαλάνε, οι περισσότεροι όχι όλοι, μη παρεξηγηθώ... Τι περιμέναμε να συμβεί λοιπόν στην Ελλάδα;

«Εγώ να κερδίσω κι όπως να 'ναι. Απλά να κερδίσω». Αυτό είναι το μότο ζωής τους για την αγαπημένη τους ομάδα. Επαναλαμβάνω όχι όλων. Αλλά της πλειοψηφίας των ενεργών οπαδών τους. Η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει γυρίσει την πλάτη! Απέχει και δεν το παίρνουν χαμπάρι, ή επιμελώς το κρύβουν για να μη αισθανθούν – ή καταλάβουν – ότι δεν βρέχει, τους φτύνουν!

Μισοάδειο το «Καραϊσκάκης», κανά τάληρο στην Λεωφόρο και όσο για τα ματς στο μπάσκετ όταν παίζει ντέρμπι γεμίζουν και όταν υπάρχουν ματς ευρωλίγκας (ανάλογα της κρισιμότητας του ματς και της δυναμικότητας του αντιπάλου) μπορεί και να υπάρξει αυτό που λέμε: full house. Στα υπόλοιπα παίζουν μεταξύ συγγενών και φίλων.

Μακάρι κάποτε να καταλάβουν. Ποτέ δεν είναι αργά απλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι θα αποφασίσουν να μην κάνουν «μπεεεε» και θα ζητήσουν να αλλάξει όλο αυτό... Διότι είναι όλοι τους συμμέτοχοι και το ίδιο απατ-αιώνιοι από τη στιγμή που τους εκφράζει και το γουστάρουν κιόλας με μανία...

Υγ: Οπως σημείωσα παραπάνω παρακολούθησα την αναμέτρηση μεταξύ του Αρη και του ΠΑΣ στα Ιωάννινα. Σημειώθηκαν τρία γκολ εκ των οποίων τα δυο δεν έπρεπε σίγουρα να μετρήσουν: στο πέναλτι σε βάρος του Αρη δεν υπάρχει (αν δεν θέλει ο διαιτητής) κανένα πέναλτι και στην ισοφάριση του Μανιά υπάρχει φάουλ στον αμυνόμενο 100% αφού ο επιθετικός του Αρη πέφτει με τον... κώλο πάνω του και τον βγάζει εκτός πορείας. Για το τέρμα του ΠΑΣ που προήλθε από φάουλ και χάρισε τη νίκη στους Γιαννιώτες θαρρώ πως υπάρχει παράβαση. Αλλά όπως και να 'χει όταν έχουν προηγηθεί όλα τα παραπάνω έχει αλλάξει γενικά η ροή του αγώνα και η εξέλιξή του. Εύγε στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ που σφυρίζει ακόμη αυτό το παλικάρι ο Σιδηρόπουλος που όσο τον θυμάμαι μόνο γκάφες κάνει! Αυτό που δεν μπόρεσα να καταλάβω ήταν η αντίδραση του Τάτου και πώς την έχει... δει ο συγκεκριμένος (στερώντας από την ομάδα του τις υπηρεσίες του σε φάση που δεν συμμετέχει καν).

Υγ2: Εγινε Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην ΑΕΚ έπειτα από χρόνια. Κι αυτό είναι καλό για τα παιδιά των οικογενειών των υπαλλήλων της ομάδας, των παικτών, όλων! Ομως στην Ενωση δεν μπορούμε να γιορτάζουμε... Δεν λέω ότι κακώς έγινε, απλά σημειώνω πως προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι στην ΑΕΚ μπορούμε να λέμε ότι κάνουμε Χριστούγεννα όταν η ομάδα βρίσκεται στην Γ΄ εθνική! Για μένα υπάρχει μόνο πένθος και μίσος για όσους μας οδήγησαν σ' αυτήν την κατάσταση που όσο και να ψάχνουμε έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά και έχουν καλύψει τις κινήσεις του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...