Με «ψήνει» ότι θα γίνει Panathinaikos

Με «ψήνει» ότι θα γίνει Panathinaikos

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Με «ψήνει» ότι θα γίνει Panathinaikos

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης βγάζει κάποια συμπεράσματα από την εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο γύρο και αναλύει τι έρχεται στον δεύτερο.

Τώρα που τελείωσε ο πρώτος γύρος μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα σαν συμπεράσματα, αλλά να δούμε και τι έρχεται στον δεύτερο γύρο και στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ξεκινώντας θα πω (επειδή σίγουρα κάποιοι θα παρερμηνεύσουν αυτά, που θα γράψω σήμερα), ότι εγώ σαν Παναθηναϊκός ΠΟΤΕ δεν είμαι ευχαριστημένος όταν δεν παίρνω το πρωτάθλημα και το κύπελλο. ΠΟΤΕ δεν είμαι ευχαριστημένος με την δεύτερη ,την τρίτη , την τέταρτη θέση. Διότι ο Παναθηναϊκός για μένα είναι η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, άρα η θέση της είναι μόνο στην κορυφή και πουθενά αλλού.

Το τι έγινε τα τελευταία χρόνια το ξέρουμε όλοι και δεν είναι ανάγκη να το αναπαράγουμε. Οι μέτοχοι έφυγαν και η ομάδα έμεινε ορφανή. Μπήκε μπροστά ο Αλαφούζος σε μία στιγμή, που κανένας άλλος δεν έμπαινε μπροστά και η ομάδα δεν είχε την τύχη της ΑΕΚ. Δεν χρεωκόπησε , όπως πολλοί προέβλεπαν, ούτε φέτος δίνει μάχη για να αποφύγει ….τον υποβιβασμό, όπως στην αρχή της σεζόν αρκετοί έλεγαν με σιγουριά.

Ο Αλαφούζος μπήκε μπροστά με στόχο να συσπειρώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και μαζεύοντας χρήματα η ομάδα να μπει σε μία σειρά με στόχο να βγει από το αδιέξοδο και να φθάσει και πάλι στην κορυφή σε δύο-τρία χρόνια. Ο ίδιος δεν είχε πει ότι θα βάλει χρήματα , διότι δεν είχε αυτή την δυνατότητα. Παρόλα αυτά έβαλε περί τα 10 εκ. ευρώ χωρίς να το …διαφημίζει, όπως θα έκαναν πολλοί στην θέση του. Σαν νέος παράγοντας, όμως , έκανε πολλά λάθη την περσινή πρώτη χρονιά. Λάθη που μπορεί να ξενέρωσαν και αρκετό κόσμο. Λάθη και σε επιλογές προπονητών και σε επιλογές μάνατζερ(αυτός ο απίθανος Βαρέλα έκανε ….εγκλήματα), λάθη και σε κάποιες αισιόδοξες προβλέψεις που έκανε και δεν βγήκαν.

Αυτά έγιναν την πρώτη χρονιά και τα καταγράψαμε. Αυτό το καλοκαίρι κόντρα στις κραυγές του κόσμου πήρε τον Νταμπίζα τεχνικό διευθυντή και τον Αναστασίου προπονητή . Οι περισσότεροι τον έκραξαν και έλεγαν ότι εμπιστεύεται την ομάδα σε μαθητευόμενους μάγους και ανθρώπους που δεν ξέρουν το αντικείμενο. Στην ομάδα επανήλθε και ο Δημήτρης Σαραβάκος και εγώ από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι για να συμμετέχει σε μία προσπάθεια ο Σαραβάκος κάτι σοβαρό πάει να γίνει. Θυμάμαι όταν τα έγραφα αυτά από την αρχή έτρωγα και εγώ το κράξιμό μου ειδικά μετά από κάτι ήττες όπως από τον Πανιώνιο με 3-0.

Τώρα , λοιπόν, θέλω να πω δύο πράγματα. Η συγγνώμη δεν είναι ντροπή να την ζητάς όταν κάνεις λάθος. Αυτοί που έκραζαν στην αρχή της χρονιάς τον Αλαφούζο για τις επιλογές του και τους Νταμπίζα, Αναστασίου για τις ικανότητές τους οφείλουν να πουν ένα μπράβο σε όλους για αυτό που παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο. Μία ομάδα με ΥΓΕΙΑ, με νέα παιδιά, που εξελίσσονται παιχνίδι με παιχνίδι. Μία ομάδα με πλάνο, που πρεσάρει, που τρέχει πολύ και βγάζει τα συκώτια στον αντίπαλο, μία ομάδα που έχει πλέον πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Μία ομάδα που παίζει με την μπάλα κάτω και όχι με αυτές τις απίστευτες γιόμες, που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μία ομάδα, που φυσικά ακόμα δεν είναι έτοιμη να φθάσει στην κορυφή, αλλά έχει βάλει τις βάσεις για να το κάνει σε λίγα χρόνια. Μία ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις, όσο περνάει ο καιρός.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι αν θα δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα χρέη, είτε μπαίνοντας ο Γιαννακόπουλος, είτε με ενδεχόμενη κινητοποίηση του κόσμου. Στο αγωνιστικό κομμάτι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους Νταμπίζα, Αναστασίου, Σαραβάκο και φυσικά στον Σαμαρά που κάνει καταπληκτική δουλειά στις Ακαδημίες. Είναι ευλογία για τον Παναθηναϊκό που έχει αυτή την τετράδα ανθρώπων υπεύθυνους σε όλα στο ποδοσφαιρικό.

Μπορεί κάποιες λάθος επιλογές στο μεταγραφικό σχεδιασμό να γίνουν(όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη), αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτή την τετράδα, ότι θα επιλέξει τους παίκτες, που θα έρθουν στην ομάδα, για να κάνουν την διαφορά. Χωρίς να χαλάσουν την χημεία που έχει βρει αυτή η ομάδα και ενισχύοντας την σε συγκεκριμένες θέσεις που έχει ανάγκη. Και αντικαθιστώντας ίσως κάποιους παίκτες που στην πορεία της χρονιάς αποδειχθούν λίγοι για αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Με λίγα λόγια αυτό το πλάνο, που βλέπω με «ψήνει» ότι ο Παναθηναϊκός θα γίνει και πάλι Panathinaikos, αρκεί να βρει λύση με τα χρέη.

ΥΓ: Ένα μεγάλο μπράβο και στον κόσμο που στηρίζει αυτή την προσπάθεια και χειροκροτεί την ομάδα ακόμα και μετά από ήττες. Αυτό σημαίνει ΣΤΗΡΙΖΩ.

ΥΓ2: Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο μπάσκετ απλά να πω ότι έγινε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Δηλαδή όταν η μπάλα καίει ο Παναθηναϊκός δείχνει ποιος είναι ο αυτοκράτορας στο μπάσκετ. Μακράν του δεύτερου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.