Παπασταθόπουλος: «Είμαι ευγνώμων στον Σάντος»

Gazzetta team
Παπασταθόπουλος: «Είμαι ευγνώμων στον Σάντος»

bet365

Ο Σωκράτης Παπαστόπουλος μιλάει για την Ντόρτμουντ, την ΑΕΚ, τον Σάντος, το Μουντιάλ της Βραζιλίας και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Εθνοσπόρ:
«Του είμαι ευγνώμων. Ο Σάντος ήταν ο πρώτος μου προπονητής σε επαγγελματικό επίπεδο και μου δίδαξε πολλά. Δούλεψα μαζί του 6-7 μήνες πριν φύγω δανεικός. Εκτίμησα απεριόριστα ότι με κάλεσε και μου είπε πως εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσα να πάρω ευκαιρίες. Σε όλους αρέσουν τα καλά λόγια, αλλά πιο πολύ αρέσει η αλήθεια. Με ''πόνεσε'' που έφυγα από την ΑΕΚ αλλά μου βγήκε σε καλό».

Ρεχάγκελ ή Σάντος: «Δεν ξεχωρίζω κάποιον από τους δύο. Πρόκειται για δύο απόλυτα επιτυχημένους προπονητές, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ο Γερμανός γιατί πέτυχε το ακατόρθωτο και ο Πορτογάλος διότι διαχειρίστηκε άριστα το τεράστιο επίτευγμα και ''έχτισε'' πάνω του νέες επιτυχίες».

Για το αν ο Σάντος θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την Εθνική: «Θα ήταν σπουδαίο να παραμείνει».

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και την κλήρωση: «Μας αφήνει αρκετές ελπίδες, όσον αφορά τις πιθανότητές μας για πρόκριση, που για μας αποτελεί τον βασικό στόχο. Προβάδισμα για την πρόκριση θα έχουν οι ομάδες που εκείνη τη χρονική στιγμή θα βρεθούν στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Για εμάς θα είναι καθοριστικό το πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία».

Για την προσωπική του ζωή: «Ποτέ δεν δημοσιοποίησα την προσωπική μου ζωή και ούτε το προκάλεσα. Δεν είμαι σταρ. Ποτέ δεν με κυνήγησαν τα ΜΜΕ και ούτε το επεδίωξα».

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να δημιουργήσεις οικογένεια;
Με τη σύντροφό μου, Ξανθή, περιμένουμε το πρώτο μας παιδί. Είναι κοριτσάκι. Μ' έχει αλλάξει ήδη ο ερχομός ενός παιδιού. Τα λόγια περιττεύουν. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που νιώθω.

Εσύ, τι θα διδάξεις στην κόρη σου;
Αυτό που θέλω να μάθει το παιδί μου είναι να παραμένει ταπεινό ό,τι και αν καταφέρει στη ζωή του, όσο ψηλά και να φτάσει, όσο πλούσιο και αν γίνει. Να μάθει να βοηθά αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνά η ελληνική κοινωνία, εσύ προσφέρεις τη βοήθειά σου;
Δεν είμαι από εκείνους που διατυμπανίζουν όσα κάνουν. Θέλω και βοηθώ ανθρώπους, ειδικά του περιβάλλοντός μου. Αλλά και ανθρώπους που διαπιστώνω πως υπάρχει απόλυτη ανάγκη στήριξης. Προσπαθώ να το κάνω πριν μου το ζητήσουν.

Τι εύχεσαι στους Ελληνες παραμονές των Χριστουγέννων;
Εύχομαι αυτές οι γιορτές να είναι οι τελευταίες δύσκολες μέρες για όλους τους Ελληνες. Η νέα χρονιά να είναι η αφετηρία για νέο ξεκίνημα.

Πώς είναι ως άνθρωπος ο Κλοπ; Είναι το ίδιο εκρηκτικός όπως και ως προπονητής;
Είναι πολύ ήρεμος. Εχει εξαιρετικές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές. Οταν ήρθα στην Ντόρτμουντ, μου μίλησε ξεκάθαρα. Πρώτα απ' όλα μου ξεκαθάρισε ότι θα έχουμε φιλική σχέση. Ηξερα όταν ήρθα στην ομάδα ότι υπάρχουν δύο ακόμη στόπερ. Είπε και στους τρεις μας ότι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία και πως θα μοιραζόμαστε τα παιχνίδια. Και τήρησε τα λεγόμενά του.

Στην Ντόρτμουντ με ποιους κάνεις παρέα;
Η Ντόρτμουντ είναι η πρώτη ομάδα που κάνω σχεδόν με όλους τους παίχτες παρέα. Είναι μια ομάδα που βγάζει υγεία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Και τώρα αντίπαλοι με τη Ζενίτ στο Τσάμπιονς Λιγκ...
Μια χαρά είναι η κλήρωση. Υπήρχαν σαφώς ανώτερες ομάδες να κληρωθούμε. Το καλό για την ομάδα μου είναι πως μέχρι τότε θα επιστρέψουν αρκετοί παίχτες που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Ο Ολυμπιακός, που κληρώθηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει τύχη;
Οταν κληρώνεσαι με τη Μάντσεστερ, τι μπορείς να πεις. Πρόκειται όμως για δύο παιχνίδια. Δίνω καλές πιθανότητες στον Ολυμπιακό. Φέτος πραγματοποιεί από τις καλύτερες πορείες του στην Ευρώπη. Αφησε εκτός την Μπενφίκα που πέρυσι έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί να πετύχει πολλά. Είναι υπολογίσιμος αντίπαλος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα