Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη 1-2

bet365

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ σκόραρε (και αποβλήθηκε) και οδήγησε τους Σεβιγιάνους στην 3η διαδοχική εκτός επιτυχία τους

Η Σεβίλλη αγνοούσε τη νίκη για 13 μήνες σε εξορμήσεις της μακριά από το «Σάντσεθ Πιθχουάν». Ωστόσο, όπως φαίνεται ήταν να μην πάρει φόρα. Το πέρασμα της (2-1) από το «Μαδριγάλ» ήταν το 3ο διαδοχικό, με το κορυφαίο σχετικό ρεκόρ της ιστορίας της να είναι στα τέσσερα ματς.

Στη νίκη συνέβαλε τα μέγιστα ο Κάλα. Ο πρώην της ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 24' με φοβερή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από πάρα πολύ πλάγια θέση (από φάουλ του Ράκιτιτς που έφτασε τις 10 φετινές ασίστ). Η Σεβίλλη ήταν πολύ καλύτερη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με σημαντικότερη το οριζόντιο δοκάρι του Μπάκα (59').

Ο Κολομβαινός επιθετικός όμως θα έβρισκε και δίχτυα λίγο αργότερα (71'), σκοράροντας για 8η φορά στην παρθενική σεζόν του στην Πριμέρα. Ο Κάλα αποβλήθηκε στο 85' και έδωσε τη δυνατότητα στη Βιγιαρεάλ να μειώσει με πέναλτι του Περμπέ τρία λεπτά πιο μετά. Το φινάλε βρήκε τους νικητές να πλησιάζουν στο στόχο της Ευρώπης.

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Μουσάτσιο, Γκάμπριελ, Μάριο, Ζάουμε Κόστα, Τριγκέρος, Εκτορ Πέρες, Μπρούνο, (71' Γιόναταν Παρέιρα), Ακίνο (46' Πίνα), Τζιοβάνι, Ούτσε (66' Περμπέ)

Σεβίλλη: Μπέτο, Φάτσιο, Κάλα, Ναβάρο, Κόκε, Καρίτσο, Ιμπόρα, Βιτόλο, Ράκιτιτς, Ρέγιες (76' Χάιρο), Μπάκα (83' Γκαμεϊρό).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα