Ντόρτμουντ-Χέρτα 1-2

Gazzetta team
Ντόρτμουντ-Χέρτα 1-2

bet365

Τα λάθη των Ντουρμ και Σαρ κατέληξαν σε γκολ και η Χέρτα έφυγε με νίκη 2-1 από το Ντόρτμουντ. Ήττα και για Λεβερκούζεν, 1-0 από Βέρντερ.

Τελευταία αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα πριν τη χειμερινή διακοπή και όλοι δούλεψαν για την… Μπάγερν! Το 2013 έκλεισε μίζερα για την Ντόρτμουντ, που πλήρωσε τα λάθη της, για να φύγει η Χέρτα με μεγάλη νίκη 2-1, ενώ η Βέρντερ κράτησε προς μεγάλη έκπληξη το μηδέν, για να επιβληθεί 1-0 της Λεβερκούζεν.

Η Φράιμπουργκ έκλεισε το έτος με τον καλύτερο τρόπο, καθώς νίκησε εντός έδρας 2-1 το Ανόβερο, ενώ μεγάλες νίκες πέτυχαν Μπράουνσβαϊγκ (1-0 την Χόφενχαϊμ) και Μάιντς, που έφυγε με νίκη 3-2 από το Αμβούργο με γκολ του Οκαζάκι στο 90+2’!

«Μίζερη» Μπορούσια
Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε το 2013 για την Ντόρτμουντ, που γνώρισε ακόμη μία εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από την Χέρτα. Ο Γιος Λουχουκάι αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον 18χρονο γκολκίπερ Γκέρσμπεκ να κάνει το ντεμπούτο του και οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν την απειρία του μόλις στο 7’. Ο Κελ έβγαλε την μπαλιά, ο πιτσιρικάς έκανε λάθος έξοδο και ο Ρόις άνοιξε το σκορ για το 1-0! Αυτό έμελλε να είναι το πρώτο και τελευταίο λάθος του στο ματς, καθώς στη συνέχεια έδειξε εξαιρετικά στοιχεία.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και στο 12’ ο Γκέρσμπεκ έσωσε στο τετ α τετ με τον Λεβαντόφσκι μετά το λάθος του Λουστενμπέργκερ, για να ακολουθήσει τετ α τετ για τους πρωτευουσιάνους στην αντεπίθεση. Ήταν η σειρά του Βάιντενφελερ, όμως, να σώσει την Μπορούσια στο πλασέ του Ράμος. Παπασταθόπουλος (17’), Μχιταριάν (20’) και Μπλατσικόφσκι (21’) έχασαν ευκαιρία για τους Βεστφαλούς που είχαν βρει ρυθμό και πίεζαν.

Ένα λάθος, όμως, του Ντουρμ έμελε να τα αλλάξει όλα. Ο αμυντικός της Μπορούσια έχασε την μπάλα από τον Αλαγκί, που έκανε το γύρισμα, ο Παπασταθόπουλος έχασε τον Ράμος και ο Κολομβιανός στο 23’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το 11ο φετινό του γκολ (έπιασε στην κορυφή τον Λεβαντόφσκι)! Έτσι, ξαφνικά η Ντόρτμουντ άλλαξε πρόσωπο. Ο Σκιέλμπρεντ (32’) είχε την μοναδική καλή στιγμή μέχρι το 45’, όταν η Χέρτα πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά από απίστευτο λάθος του Σαρ, ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Αλαγκί, έκλεψε και αφού πέρασε και τον Βάιντενφελερ έκανε το 1-2!

Στην επανάληψη οι παίκτες του Λουχουκάι έπαιξαν μυαλωμένα και πειθαρχημένα και απειλήθηκαν ελάχιστα από τους γηπεδούχους. Οι Βεστφαλοί δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, δεν τους έβγαινε τίποτα και από ένα σημείο και μετά η έλλειψη αυτοπεποίθησης ήταν εμφανής. Στο 68’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Μπορούσια, όταν ο Γκέρσμπεκ έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Χόφμαν, ενώ ακολούθησαν οι ευκαιρίες των Σαχίν (66’), Πίστσεκ (76’) και Γκρόσκροϊτς (89’). Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Χέρτα να φτάνει στην μεγάλη νίκη.

Ξανά ήττα για Λεβερκούζεν
Δεύτερη ήττα στη σειρά για την Μπάγερ, που δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην παραπαίουσα άμυνα της Βέρντερ, που έφτασε στη νίκη 1-0. Το τέμπο ήταν μέτριο από το ξεκίνημα, με τους παίκτες του Χίπια να έχουν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, όμως τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες. Πέτερσεν (6’) και Κίσλινγκ (8’) απείλησαν, για να έρθει η πρώτη κλασική ευκαιρία στο 24’ για την Λεβερκούζεν. Ο Κρουζ έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Ρόλφες το σουτ, όμως ο Βολφ έβγαλε εντυπωσιακά. Η κεφαλιά του Πέτερσεν (28’) πέρασε λίγο άουτ, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν πιο ανοιχτό και ο ρυθμός καλύτερος. Κρουζ (55’), Πέτερσεν (57’) και Βόλσαϊντ (61’) έχασαν καλές ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν τις λύσεις στην επίθεση και την επιστροφή του Πρεντλ για τους γηπεδούχους να έχει βελτιώσει απίστευτα την άμυνά τους. Ο Κίσλινγκ (71’) έχασε καλή ευκαιρία για την Μπάγερ στην αντεπίθεση, όμως λίγο αργότερα η Βέρντερ πήρε το προβάδισμα. Στο 74’ ο Χαντ έφυγε στην αντεπίθεση, έβγαλε στον Μακιάντι, που δεν μπόρεσε στην περιοχή να τελειώσει τη φάση, όμως ο Γκαρσία ήρθε από πίσω για να κάνει το 1-0 με άψογο τελείωμα! Η συνέχεια βρήκε τις «ασπιρίνες» να πιέζουν για το γκολ και τους Ελία (76’, έσωσε ο Λένο) και Τσαν (80’, σουτ στα σώματα) να χάνουν τις σημαντικότερες ευκαιρίες, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Διπλούρα με Οκαζάκι η Μάιντς
Με πρωταγωνιστή τον Ιάπωνα επιθετικό, Σίνζι Οκαζάκι, η ομάδα του Τόμας Τούχελ πήρε στις καθυστερήσεις μεγάλη εκτός έδρας νίκη (2-3) κόντρα στο Αμβούργο, που προηγήθηκε, ισοφάρισε, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να κρατήσει τίποτα από τον αγώνα. Το κλαμπ του λιμανιού προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Τσαλχάνογλου (21'), όμως η επανάληψη ανήκε όλη στην Μάιντς και στον Οκαζάκι που ήταν μέσα και στα τρία γκολ! Στο 47' ισοφάρισε μετά την ασίστ του Μάλι και τρία λεπτά αργότερα έδωσε στον Μίλερ που έκανε την ανατροπή (1-2). Για το Αμβούργο ισοφάρισε ο Ραφαέλ Φαν Ντερ Φάαρτ (4 γκολ, 3 ασίστ φέτος), όμως ο Ιάπωνας «μίλησε» ξανά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 2-3 που φέρνει την ομάδα του στο πρώτο μισό του πίνακα της Bundesliga και τους παίκτες του Φαν Μάρβαϊκ, κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Άγιος Βασίλης ο… Μεχμέντι!
Πρώτη εντός έδρας νίκη για την Φράιμπουργκ, που επιβλήθηκε 2-1 του Ανόβερο, που δεν λέει να πάρει βαθμό εκτός έδρας, για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα, έστω και αν παραμένει στην 16η θέση. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός από το ξεκίνημα, με τους Ντιούφ (4’) και Αντρέασεν (7’) να χάνουν τις πρώτες καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Σλόμκα είχαν μπει φουριόζοι, όμως στο 25’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Μεχμέντι με ωραία προσπάθεια και ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 1-0. Μετά το γκολ οι ισορροπίες άλλαξαν ριζικά, με τους παίκτες του Στράιχ να αναλαμβάνουν τα ηνία και να φτάνουν και σε δεύτερο γκολ ξανά με τον Μεχμέντι στο 36’! Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά, είχαν τον έλεγχο, πίεσαν, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν. Σόμπιχ (58’, 62’, 68’), Ντιούφ (64’) και Μπίτενκουρτ (78’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εκπληκτικό Μπάουμαν, με τους γηπεδούχους να κρατάνε με νύχια και με δόντια το μηδέν. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν ακόμη περισσότερο, όμως οι Μεχμέντι (86’) και Σμιντ (89’) δεν κατάφεραν να τελειώσουν το παιχνίδι, όμως για καλή τους τύχη το γκολ του Μπίτενκουρτ ήρθε πολύ αργά (90+3’).

Ωραίο φινάλε για Μπράουνσβαϊγκ
«Η υπομονή των οπαδών μας έχει εξαντληθεί, θα κάνουμε το παν για να κλείσουμε με γεύση επιτυχίας τη χρονιά», δήλωνε γεμάτος αυτοπεποίθηση πριν την αναμέτρηση με τη Χόφενχαϊμ, ο τεχνικός της Μπράουνσβαϊγκ, Τόρστεν Λίμπερκνεχτ. Τα αποτελέσματα της ομάδας του είναι αλήθεια πως δεν δικαιολογούσαν τέτοια σιγουριά, αλλά οι παίκτες του φρόντισαν να μην τον βγάλουν ψεύτη. Η ουραγός της Μπουντεσλίγκα νίκησε 1-0 στο τελευταίο παιχνίδι της για το 2013 και έβαλε τέλος στο τραγικό σερί των πέντε αγώνων χωρίς επιτυχία. Χωρίς να είναι καλύτερη, σκόραρε με πέναλτι του Ερλ (29') και στο 82' έμεινε με παίκτη λιγότερο (αποβολή Πέρτελ). Ηταν όμως τυχερή, καθώς ο Σαλίχοβιτς της Χόφενχαϊμ σημάδεψε το δοκάρι (23'), ενώ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Νταβάρι σταμάτησε ό,τι καλό έστησαν οι φιλοξενούμενοι και συνέβαλε στο να υπάρξει μία κάποια αισιοδοξία ενόψει της νέας χρονιάς.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή (20/12)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ 1-1
(42' Ρόζενταλ - 33' Μπομπαντίγια)

Σάββατο (21/12)

Ντόρτμουντ-Χέρτα 1-2
(7' Ρόις - 23' Ράμος, 45' Αλαγκί)

Βέρντερ-Λεβερκούζεν 1-0
(74' Γκαρσία)

Φράιμπουργκ-Ανόβερο 2-1
(25', 36' Μεχμέντι - 90' Μπίτενκουρτ)

Αμβούργο-Μάιντς 2-3
(21' Τσαλχάνογλου, 79' Φαν Ντερ Φάαρτ - 47', 90+2' Οκαζάκι, 50' Μίλερ)

Μπράουνσβαϊγκ-Χόφενχαϊμ 1-0
(29' πεν. Ερλ)

Νυρεμβέργη-Σάλκε (19:30)

Κυριακή (22/12)

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ (16:30)

Τετάρτη (29/01)

Στουτγκάρδη-Μπάγερν (21:00)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα