Λίβερπουλ-Κάρντιφ 3-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Λίβερπουλ-Κάρντιφ 3-1

bet365

Παίζοντας εκπληκτικά για 45 λεπτά η Λίβερπουλ καθάρισε την Κάρντιφ (3-1) και είναι μόνη πρώτη στην Premier League. Πολλά ρεκόρ από τον Σουάρες.

Συνέχεια στην εκπληκτική της φόρμα έδωσε η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που πετάει φωτιές φέτος (και) στο «Ανφιλντ». Οι Reds για 6ο σερί ματς στο «σπίτι» τους σκόραραν 3+ φορές και σε συνδυασμό με το ότι Αρσεναλ-Τσέλσι παίζουν την Δευτέρα, πάτησαν στο Νο1 της βαθμολογίας και θα μείνουν εκεί τουλάχιστον για 2 μέρες. Για ακόμα μία φορά μαγικά πράγματα από τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο -αυτή τη στιγμή- Λουίς Σουάρες που με δύο γκολ και μία ασίστ έγραψε ιστορία στην Premier League με δύο ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσουν στο μέλλον. Για τους Reds ακολουθούν τα εκτός έδρας παιχνίδια με Σίτι και Τσέλσι, που θα αποτελέσουν σημαντικά τεστ ενόψει του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος.

Από νωρίς η Λίβερπουλ έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο και έπαιξε μονότερμα την Κάρντιφ, με τον Σουάρες να είναι σε εκρηκτική κατάσταση, να κυνηγάει κάθε μπάλα και να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις. Ο Ουρουγουανός απείλησε με το «καλημέρα» (2') και είχε καλό σουτ (18') που κόντραρε και έφυγε άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή ευκαιρία με τον Νουν (15') που έφυγε στην κόντρα, όμως το καλό αριστερό του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μινιολέ.

Το σκορ άνοιξε στο 25' όταν μετά από λάθος των νεοφώτιστων, ο Χέντερσον βρέθηκε στα αριστερά, έκανε πάσα-σέντρα και ο Σουάρες από το όριο της περιοχής πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος με βολέ άφησε όρθιο τον Μάρσαλ (1-0). Στο 33' ο Κουτίνιο βρέθηκε εκατοστά από το να σκοράρει αφού το σουτ του από πλάγια θέση κατέληξε στο δοκάρι. Η συνέχεια ήταν γεμάτη μεγάλες φάσεις για τους Reds με τους Σκρτελ (35'), Φλάναγκαν (38') και Στέρλινγκ (39') να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 2-0… μύριζε και έγινε τελικά στο 42' όταν μετά την εξαιρετική πάσα του Χέντερσον πίσω από το κέντρο ο Σουάρες έφυγε στο ξέφωτο και σε επίδειξη ομαδικού πνεύματος έδωσε σε κενό τέρμα πάρε-βάλε στον Στέρλινγκ. Ο Ουρουγουανός δεν άργησε να σκοράρει ξανά αφού στο 45' μετά από τακουνάκι του Χέντερσον στη γωνία της περιοχής, ο 26χρονος επιθετικός έκανε δύο βήματα και με τρομερής ποιότητας δεξί πλασέ έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Μάρσαλ (3-0).

Ο Σουάρες έφτασε τα 19 γκολ σε 12 αγώνες στην Premier League και μαζί τα εξής απίστευτα. Εγινε ο 2ος παίκτης (μετά τον Αντι Κόουλ το 1993) που βάζει τόσα γκολ μέχρι τα Χριστούγεννα, έγινε ο πρώτος που φτάνει τα 10 μέσα σε έναν μήνα και έγινε ο πρώτος στην ιστορία της PL που βάζει 2+ σε τέσσερις σερί αγώνες.

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ προσπάθησε να κάνει συντήρηση δυνάμεων και αυτό φάνηκε καθαρά. Ο Κουτίνιο δεν βρήκε στόχο (50') και λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (58') η Κάρντιφ ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά του αμαρκάριστου Ματς μετά από φάουλ του Γουίτιγχαμ (3-1).

Αυτό ήταν το τρίτο σερί γκολ του Αγγλου χαφ με το ουαλικό κλαμπ, ενώ η Λίβερπουλ άφησε μόνο τις Σάντερλαντ (20) και Φούλαμ (17) να έχουν δεχθεί περισσότερα γκολ στο δεύτερο μέρος.

Ο Σουάρες πάλεψε πολύ για να κάνει το χατ τρικ και το ρεκόρ μόνο δικό του, όμως και με όλη την ομάδα να έχει κατεβάσει στροφές, δεν τα κατάφερε. Στο 75' έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά το χαμένο τετ α τετ του Στέρλινγκ, στο 82' είχε σουτ άουτ και στο 90' νικήθηκε από τον Μάρσαλ, ο οποίος αν και η ομάδα του έχασε τελικά 3-1 τα πήγε πολύ καλά στο ματς.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον, Φλάναγκαν (55' Κέλι), Σκρτελ, Σακό, Λούκας, Αλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (83' Αγκερ), Σουάρες.

Κάρντιφ (Μάλκι Μακάι): Μάρσαλ, Κάτεριν, Τέιλορ, Κόλκερ, Τέρνερ, Μεδέλ (55' Κάμπελ), Γκούναρσον (80' Κορνέλιους), Ματς, Νουν, Γουίτιγχαμ, Οντεμβιγκί (55' Κιμ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα