Η πρόκληση και η μαγκιά!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η πρόκληση και η μαγκιά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta ένα παραδοσιακά…ευαίσθητο κομμάτι του Ολυμπιακού.

Έγραφα ανήμερα του αγώνα με τον ΠΑΣ ότι τα παιχνίδια πριν τις γιορτές είναι κάθε χρόνο επικίνδυνα για τον Ολυμπιακό-και είδατε τι ζόρι τράβηξε για να κερδίσει τα Γιάννινα. Οπότε αντιλαμβάνεστε πως βλέπω το σημερινό ματς στη Ριζούπολη.

Επιπλέον υπάρχει και κάτι άλλο ειδικά με αντίπαλο τον εσχάτως σφριγηλό Απόλλωνα, που έχει κι ένα γκολκίπερ με "παρελθόν" από παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, τον φορμαρισμένο πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, τον Τζόρβα. Είναι λοιπόν ο Απόλλωνας μία από τις ομάδες που ανέβηκε το καλοκαίρι από τη Β΄κατηγορία! Που κολλάει αυτό θα μου πείτε; Μα πολύ απλά ο Ολυμπιακός τις πιο πολλές γκέλες του παραδοσιακά τις κάνει με τις ομάδες που κάθε χρόνο ανεβαίνουν κατηγορία. Γιατί τις παίρνει αψήφιστα.

Σκεφθείτε πολύ απλά ότι η φετινή μοναδική του απώλεια ήταν κόντρα στον Παναιτωλικό, που πέρσι έπαιζε στη Β΄κατηγορία...

Μήπως ξεχάσαμε πως πήγε ο Ολυμπιακός να χάσει το πρωτάθλημα στην τελευταία χρονιά του προηγούμενου Ισπανού προπονητή του; Με το 2-2 επί Βαλβέρδε μέσα στο Καραϊσκάκη με τον ΟΦΗ και το 0-0 με τη Δόξα στο Καυταντζόγλειο! Δηλαδή, με δύο ομάδες που είχαν προβιβαστεί από την πιο κάτω κατηγορία…

Την δε τελευταία σεζόν που ο Ολυμπιακός έχασε πρωτάθλημα, το 2010, είχε τρεις ισοπαλίες με ομάδες που μόλις είχαν ανέβει από την Β΄ Εθνική. Μία με την Καβάλα, 0-0 στο Καραϊσκάκη και δύο με τον ΠΑΣ, 2-2 στα Γιάννινα και 2-2 πάλι, στο Φάληρο!

Και να μην πάω σε άλλα παλιότερα ματς με νεοφώτιστες ομάδες, που ο Ολυμπιακός τα κέρδισε, ακόμη και μέσα στο γήπεδό του, στα τελευταία λεπτά, όπως με τον Πανσερραϊκό (2-2 ως το 85’) και λίγο πιο παλιά με τον Θρασύβουλο (2-1 στο 93 με πέναλτι). Αλλά πάω μακριά. Λες και φέτος δεν κέρδισε τόσο δύσκολα την Καλλονή 1-0 η, πέρσι με την ψυχή στο στόμα στη Βέροια 2-1.

Δυστυχώς ο Ολυμπιακός παραδοσιακά βγάζει μία υπεροψία με αυτές τις ομάδες. Κι αυτή είναι μία μεγάλη πρόκληση για τον Μίτσελ. Να μπορέσει να κρατήσει την ομάδα στην τσίτα και να μην την πατήσει και σε άλλα τέτοια παιχνίδια. Εκεί είναι κι η μεγάλη μαγκιά. Ενώ είσαι 10 πόντους μπροστά, να συνεχίζεις σοβαρά και δυνατά και νικηφόρα, όπως κάνει η Μπάγερν π.χ. στη Γερμανία.

Γιατί βήμα βήμα μία ομάδα ανεβαίνει επίπεδα. Κι ένα από τα βήματα πρέπει να γίνουν και σε αυτό το κομμάτι. Που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βάλει στόχο όχι απλά τον τίτλο, αλλά να κερδίσει όσα παιχνίδια μπορεί περισσότερα, να αγγίξει το μάξιμουμ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.