Γύρος ήταν και πάει…

Μαριάννα Αξιοπούλου
Γύρος ήταν και πάει…

bet365

Η Super League ρίχνει αυλαία… Έστω και προσωρινά, αφού η 17η αγωνιστική έρχεται για να σημάνει το τέλος του πρώτου γύρου. ΟΦΗ-Παναιτωλικός, Ατρόμητος-Πανθρακικός και Απόλλων-Ολυμπιακός τα σημερινά ματς.

ΟΦΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Τη στιγμή που στον ΟΦΗ προσπαθούν ακόμα να ξεπεράσουν την ήττα από την Ξάνθη και κυρίως τη διαιτησία στον αγώνα με την ακριτική ομάδα, καλούνται να συγκεντρωθούν στην επόμενη αποστολή που έχουν. Στο φινάλε του πρώτου γύρου η ομάδα του Ηρακλείου θέλει τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό, ώστε να τη βρει ο νέος χρόνος με το βλέμμα προς την πεντάδα και όχι προς την ουρά. Οι Κρητικοί έχουν θετικότατη παράδοση απέναντι στον Παναιτωλικό, τον οποίο έχουν κερδίσει συνολικά πέντε φορές στο Ηράκλειο και έχουν παραχωρήσει μόλις μια ισοπαλία. Οι νεοφώτιστοι κατόρθωσαν με τη νίκη επί του Πλατανιά να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί που είχαν και να κάνουν καλά Χριστούγεννα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στην Κρήτη. Μακριά από το Αγρίνιο τα προβλήματα παραμένουν πολλά για τον Παναιτωλικό, που ακόμα δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει παιχνίδι κι έχει σκοράρει μόλις τέσσερις φορές, ενώ στα τελευταία τρία εκτός έδρας ματς τα τέρματα είναι 9-1 κατά του.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 21/12, 15:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Θ. Βαρδινογιάννης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-0, ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-0, Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1. / Παναιτωλικός-Πανιώνιος 0-0, Βέροια-Παναιτωλικός 1-0, Παναιτωλικός-Πλατανιάς 3-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,73 Χ: 3,55 2: 6,50
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μάνταλος, Ακρίβος, Δημητριάδης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Κουτσιανικούλης (τιμωρ.), Γκαλέτι (εκτός), Φραγκουλάκης (τραυμ.) – Κούσας (τιμωρ.), Πόι (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Τα σημάδια είναι πολύ πρόσφατα και θα είναι αποτυπωμένα το Σάββατο στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ από την Τετάρτη το βράδυ και μετά αφοσιώθηκε στον Μάριο Λαμπρόπουλο και όσα σφύριξε και δεν σφύριξε στα Πηγάδια. Ο Σα Πίντο και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είναι τα πρώτα… θύματα όσων έγιναν στην Ξάνθη και ο μεν δεύτερος δε θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί, ενώ ο τεχνικός του συλλόγου θα είναι στην κερκίδα και θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη μέσω της τεχνολογίας!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Είναι δύο ομάδες που μοιάζουν, όσο και διαφέρουν. Αμφότερες είναι το παράδειγμα της συνέπειας, έστω κι αν έχουν διαφορετικούς στόχους. Ο Πανθρακικός έχει κατορθώσει να κερδίσει τα παιχνίδια που πρέπει, με αποτέλεσμα στο φινάλε του πρώτου γύρου να απέχει εφτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και να ψάχνει την υπέρβαση στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος πατάει εκεί ακριβώς που θέλει. Είναι στην τρίτη θέση, έχασε για μερικά λεπτά το… θαύμα απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως παραμένει αήττητος στο Περιστέρι και εξαιρετικά αποτελεσματικός σε τέτοια παιχνίδια. Η ομάδα του Περιστερίου έχει μια εκπληκτική παράδοση απέναντι στον Πανθρακικό, εντός και εκτός έδρας, αφού μετράει μόνο νίκες. Πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν, με τον Ατρόμητο να έχει το απόλυτο και την ομάδα της Κομοτηνής να σκοράρει πάντα στο Περιστέρι και ποτέ στην έδρα της.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 21/12, 17:15 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-0, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1. / Πανθρακικός-Γιάννινα 2-0, Απόλλων-Πανθρακικός 3-2, Πανθρακικός-Καλλονή 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,50 Χ: 4,00 2: 9,60
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Γιάχος, Καρσιώτης, Καρατζίκας
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Καραγκούνης (τραυμ.) – Χωρίς προβλήματα ο Πανθρακικός.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Χρόνος και χώρος για συναισθηματισμούς δεν υπάρχει. Ιδίως όταν πριν από δύο εβδομάδες είχε παίξει στη Λεωφόρο, απέναντι στην ομάδα που τον συνέδεαν πολλά και σ’ ένα γήπεδο που μπορούσε να του ξυπνήσει δεκάδες αναμνήσεις. Στα χαρτιά, όμως, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι το πρόσωπο της αναμέτρησης. Ο Έλληνας επιθετικός έφτιαξε και πάλι το όνομά του με τη φανέλα του Πανθρακικού την προηγούμενη σεζόν, όταν είχε πετύχει δώδεκα γκολ σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, ανάμεσα στα οποία ένα και κόντρα στον Ατρόμητο. Φέτος, βρίσκεται ήδη στα εφτά γκολ σε 16 ματς πρωταθλήματος, ενώ έχει σκοράρει στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς του Ατρόμητου.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μη χείρον, βέλτιστο! Υπάρχει και αυτή η λογική και φαίνεται να την έχει ενστερνιστεί τις τελευταίες εβδομάδες ο Απόλλων. Οι νεοφώτιστοι παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο έχουν κατορθώσει τις τελευταίες εβδομάδες να χτίσουν χαρακτήρα. Η ισοπαλία που απέσπασαν στο Παγκρήτιο τους διατήρησε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική αήττητους, όμως σε αυτό το διάστημα μόλις ένα παιχνίδι κέρδισαν. Για τον Ολυμπιακό, τα δεδομένα είναι γνωστά… Αύξησε τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ, είναι πρωταθλητής χειμώνα και θέλει να κλείσει τον πρώτο γύρο αήττητος. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ηττηθεί μόλις δύο φορές στη Ριζούπολη – ένα γήπεδο που διατηρούσαν κάποτε ως έδρα – από τον Απόλλωνα, έχουν παραχωρήσει οκτώ ισοπαλίες και έχουν κερδίσει 28 φορές! Το τελευταίο στραβοπάτημα για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Απόλλωνα εκτός έδρας για το πρωτάθλημα είναι στις 18 Δεκεμβρίου του 1993, όταν το ματς ήρθε 0-0.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 21/12, 19:30 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καμάρας»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ-Απόλλων 0-0, Απόλλων-Πανθρακικός 3-2, Εργοτέλης-Απόλλων 2-2. / Ολυμπιακός-Αστέρας 2-0, Άρης-Ολυμπιακός 0-2, Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 27,00 Χ: 8,00 2: 1,14
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Βοσκάκης, Σταυρουλάκης, Ποντίκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μίνγκας (τιμωρ.), Παντελιάδης (τιμωρ.), Καμαρά (τιμωρ.) – Μήτρογλου (τραυμ.), Χολέμπας (τραυμ.), Παπαδόπουλος (τραυμ.), Εντινγκά (τραυμ.), Γιαταμπάρε (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Μπορεί η επιστροφή του στον αγωνιστικό χώρο ακόμα να αργεί, ωστόσο ο Κώστας Μήτρογλου κατόρθωσε και εκτός γηπέδου να γίνει το πρόσωπο της εβδομάδας. Η ανανέωση του συμβολαίου του Έλληνα επιθετικού απασχόλησε την επικαιρότητα του Ολυμπιακού, αφού ήταν πιο σημαντική είδηση και από τη νίκη επί του ΠΑΣ, την οποία λίγο-πολύ οι περισσότεροι θεωρούσαν δεδομένη.

ΠΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Δύο μηδενικά που τα λένε όλα και που δημιουργούν τα δεδομένα για το ματς της Κυριακής. Ο ΠΑΟΚ που είναι αήττητος στην Τούμπα απέναντι στον Λεβαδειακό που δεν έχει κερδίσει μακριά από την έδρα του. Ο δικέφαλος του βορρά επιστρέφει στην έδρα του, μετά από δύο διαφορετικές εκτός έδρας εμπειρίες. Μια επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην Καλλονή και μία μέτρια στο Περιστέρι, όπου πήρε την ισοπαλία στο φινάλε του αγώνα. Οι γηπεδούχοι γνωρίζουν πως δύσκολα πλέον μπορούν να πιάσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή και ενδιαφέρονται περισσότερο να μην τους πλησιάσουν ο Ατρόμητος ή ο Παναθηναϊκός που ακολουθούν στην βαθμολογία. Για τον Λεβαδειακό, είναι από τα παιχνίδια που δεν έχει τίποτα να χάσει. Οι φιλοξενούμενοι είναι τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, όμως ξέρουν καλά πως το «έξω» δεν είναι το φόρτε τους. Έχουν μαζέψει μόλις ένα βαθμό και έχουν τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα του πρωταθλήματος.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 20/12, 15:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Τούμπα
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ-Απόλλων 0-0, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1. / Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0, ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-0, Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,17 Χ: 7,75 2: 28,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Θάνος, Χαρίσης, Πασχάλης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Κατσουράνης (τιμωρ.), Βίτορ (τραυμ.), Λόρενς (τραυμ.), Νίνης (τραυμ.), Στοχ (τραυμ.). – Κονέ (τιμωρ.), Μουλόπουλος (τιμωρ.), Λυκογιάννης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Στο Περιστέρι ένα πανό θύμιζε τη σχέση που έχουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία. Μια σχέση που δεν χαλάει, όσα παραπτώματα κι αν κάνει ο Ουρουγουανός μέσος. Στην Τούμπα, όμως, ακόμα δεν έχει γίνει σφυγμομέτρηση, κάτι που ίσως συμβεί την Κυριακή. Ο έμπειρος μέσος του ΠΑΟΚ φαίνεται να είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας και όποτε στο παρελθόν έχει δημιουργηθεί τέτοια κατάσταση, οι αντιδράσεις είναι έντονες.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Βαλ’ τε ένα γκολ… Το γνωστότατο σύνθημα είναι το πρώτο θέμα για το ματς της Κυριακής. Σε συνέχεια των δύο αναμετρήσεων που έδωσαν την προηγούμενη σεζόν, ακόμα αναζητάμε το πρώτο τους γκολ. Και τα δύο ματς πέρυσι είχαν λήξει στο 0-0, όμως το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι οριακό τόσο για την Καλλονή, όσο και για τον Εργοτέλη. Η ομάδα της Μυτιλήνης έχει τέσσερις ήττες στη σειρά, στις οποίες έχει δεχτεί 14 γκολ με αποτέλεσμα να έχει κατρακυλήσει στη βαθμολογία και είναι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Λίγο καλύτερα, αλλά όχι και πολύ, είναι τα πράγματα για τον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί είναι πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη, όμως τουλάχιστον έχουν σε αυτό το διάστημα δύο ισοπαλίες, οι οποίες τον έχουν κρατήσει οριακά στη μέση της βαθμολογίας.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 22/12, 17:15 (ΝS4)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: ΟΑΚΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Πανθρακικός-Καλλονή 2-0. / Εργοτέλης-Άρης 3-3, ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης 2-0, Εργοτέλης-Απόλλων 2-2. /
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 3,23 Χ: 3,34 2: 2,60
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μήτσιος, Τάτσης, Κάλφογλου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Φαρία (τιμωρ.), Αγρίτης (τραυμ.), Κριπιντίρης (τραυμ.) – Πελέ (τιμωρ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Είναι δύο εξαιρέσεις… Τα πράγματα, όμως, ίσως για κάποιον εκ των δύο να μην εξελιχθούν ιδιαίτερα καλά τα Χριστούγεννα. Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μια… απειλή για τους δύο προπονητές και φαντάζει πιθανόν ο χαμένος να χάσει. Τόσο ο Γιάννης Πετράκης, όσο και ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν μπορούν να νιώθουν σίγουροι για τη θέση τους, αν την Κυριακή δεν πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και το αρνητικό σερί του καθενός διευρυνθεί.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ

Ο Αστέρας πάει από το καλό στο καλύτερο… Ενίοτε από το καλύτερο στο καλό, αλλά έχει σχεδόν δύο μήνες που θυμίζει την περυσινή καλή ομάδα, κάτι που αποτυπώνεται και στη βαθμολογία. Οι Αρκάδες έχουν κατορθώσει να μπουν στην πεντάδα, έστω κι αν η συγκομιδή τους στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι φτωχή και ως τώρα εκείνη που τους κοστίζει παραπάνω. Στην Τρίπολη διατηρούν το αήττητο, έχουν σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια (κάτι που μόνο ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος έχουν επίσης κατορθώσει) και απέναντι στη Βέροια θέλουν να κλείσουν θετικά τον πρώτο γύρο. Η παράδοση είναι υπέρ των Αρκάδων που σε τρία παιχνίδια με τη Βέροια στην Τρίπολη έχουν ισάριθμες νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχτούν γκολ, ενώ έχουν πετύχει εφτά. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους ψάχνουν μια υπέρβαση. Στη Νέα Σμύρνη δεν το κατάφεραν, όπως δεν τα έχουν καταφέρει πουθενά ως τώρα μακριά από την έδρα τους. Μόλις τρεις ισοπαλίες έχει κατορθώσει να πάρει η ομάδα της Ημαθίας ως τώρα στη σεζόν, οι δυο εκ των οποίων ήταν τον Αύγουστο!

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 22/12, 17:15 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Θ. Κολοκοτρώνης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0, Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-0, Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-1. / Ξάνθη-Βέροια 3-0, Βέροια-Παναιτωλικός 1-0, Πανιώνιος-Βέροια 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,30 Χ: 5,33 2: 15,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Δασκαλόπουλος, Ελευθερίου, Παστρώμας
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Ναβάρο (αμφιβ.), Γκρατσίνι (αμφιβ.), Μουνάφο (τραυμ.) - Γεωργιάδης (τιμωρ.), Σισοκό (τιμωρ.), Σιόντης (τραυμ.), Ζεζίνιο (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Αν για κάτι μπορεί να περηφανεύεται φέτος ο Πλατανιάς είναι η έδρα του! Κι αν κάτι κάνει τον Πανιώνιο να σκύβει το κεφάλι είναι τα εκτός έδρας ματς. Οι Κρητικοί έχουν μαζέψει τους έντεκα από τους 15 τους βαθμούς στα Περιβόλια και είναι τόσο χαρακτηριστική η αυξομείωση στην απόδοσή τους, που μπορούν τη μια εβδομάδα να κερδίζουν 3-0 την Ξάνθη και την επόμενη να χάνουν με το ίδιο σκορ από τον Παναιτωλικό. Ο Πανιώνιος έχει μαζέψει μόλις τους έξι από τους 20 βαθμούς του μακριά από τη Νέα Σμύρνη, όμως εκεί τα πράγματα είναι πιο στιβαρά. Χάνει στις περισσότερες των περιπτώσεων δύσκολα, αλλά κερδίζει και εξίσου δύσκολα. Είναι ενδεικτικό πως παρά τον κακό συντελεστή μακριά από την έδρα του έχει μαζί με τον ΠΑΟΚ την έκτη καλύτερη εκτός έδρας άμυνα, όμως το πρόβλημα εντοπίζεται μάλλον στην επίθεση όπου έχει σκοράρει μόλις πέντε φορές οκτώ παιχνίδια.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 22/12, 17:15 (NS3)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Περιβολίων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0, Πλατανιάς-Ξάνθη 3-0, Παναιτωλικός-Πλατανιάς 3-0. / Παναιτωλικός-Πανιώνιος 0-0, Αστέρας-Πανιώνιος 1-0, Πανιώνιος-Βέροια 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,60 Χ: 3,96 2: 6,90
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Δημητρόπουλος, Γουργιώτης, Κουρομπίλια
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Θέρα (τραυμ.), Μοράλ (τραυμ.), Ναζλίδης (τραυμ.) - Κουλουχέρης (τιμωρ.), Κούρος (τιμωρ.), Γιάννου (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Είναι αγώνες που εύχεσαι να μην έρθουν κι ας ξέρεις πως δεν μπορείς να τους αποφύγεις. Τα πράγματα σίγουρα θα ‘ναι δυσκολότερα στον δεύτερο γύρο, αλλά δεν τα λες και τώρα εύκολα. Ο Φανούρης Γουνδουλάκης μετά από δέκα χρόνια στον Πανιώνιο, καλείται να τεθεί για πρώτη φορά αντίπαλό τους. Ο 30χρονος μέσος μετακόμισε το καλοκαίρι στα Χανιά και στον Πλατανιά και στο ματς της Κυριακής έχει να αντιμετωπίσει τις δεκάδες αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό η κυανέρυθρη φανέλα και όσα συναισθήματα θα γεννηθούν από αυτές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

Όσο παίζει μακριά από τη Λεωφόρο, όλα μοιάζουν καλύτερα! Τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό, όσο οξύμωρο κι αν φαντάζει αυτό, ξεκινούν όταν πρέπει να παίξει στην έδρα του. Οι πράσινοι έχουν μόλις μία νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους στο «Απ. Νικολαΐδης» και ψάχνουν τρόπο να ξορκίσουν το φάντασμα. Η επιβλητική εμφάνιση την προηγούμενη Τετάρτη στη Λιβαδειά φαντάζει ως ένας καλός τρόπος, το ίδιο και η παράδοση. Η Ξάνθη κέρδισε μεν πέρυσι στο ΟΑΚΑ, όμως κάτι τέτοιο έχει καταφέρει μόλις δύο φορές σε σύνολο 24 αγώνων πρωταθλήματος. Η ακριτική ομάδα είναι πολύ κακή μακριά από την έδρα της, έχει μαζέψει μόλις πέντε βαθμούς κι έχει τη δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα. Ψάχνει μια υπέρβαση για να μπει στην πεντάδα, όμως για να πάρει αποτέλεσμα στη Λεωφόρο λογικά ψάχνει περισσότερες από μία υπερβάσεις.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 22/12, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Απ. Νικολαΐδης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2, Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4. / Ξάνθη-Βέροια 3-0, Πλατανιάς-Ξάνθη 3-0, Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,75 Χ: 3,89 2: 6,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Στυλιάρας, Αλεξέας, Κωσταράς
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Κουτρουμπής (τιμωρ.), Λαγός (τιμωρ.), Μπεργκ (τραυμ.) – Μαρίν (τραυμ.), Χοσέμι (τραυμ.), Κομεσίδης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΡΗΣ

Υπάρχουν εκείνοι που ονειρεύονται άσπρα Χριστούγεννα. Κι εκείνοι που θέλουν να τα κάνουν όσο λιγότερο μαύρα γίνεται… Σαν τον Άρη, που μέρα με τη μέρα βρίσκεται και σε πιο δεινή θέση και που δεν καταφέρνει να βρει λύση εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου. Ακόμα μια αλλαγή προπονητή, με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς να αποτελεί παρελθόν κι ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Ο ουραγός της βαθμολογίας απέχει τέσσερις βαθμούς από τη θέση σωτηρίας και παρότι υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος ακόμα, η εικόνα δε δείχνει ότι μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση. Η παράδοση στα Γιάννινα είναι μοιρασμένη, με εννέα νίκες των γηπεδούχων, έξι των φιλοξενούμενων και πέντε ματς που έχουν λήξει ισόπαλα, όμως ο ΠΑΣ φέτος δεν παζαρεύει στην έδρα του. Οι Ηπειρώτες έχουν έξι νίκες και δύο ήττες στους Ζωσιμάδες και χρειάζονται αυτό το ματς για να πλησιάσουν την πεντάδα.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 23/12, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Ζωσιμάδων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανθρακικός-Γιάννινα 2-0, Γιάννινα-Εργοτέλης 2-0, Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2. / Εργοτέλης-Άρης 3-3, Άρης-Ολυμπιακός 0-2, Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,65 Χ: 3,69 2: 6,64
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Σιδηρόπουλος, Φραγκιαδάκης, Κούλα Χασάν
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Ρουμπουλάκου (τιμωρ.), Τσάβες (τραυμ), Βισέντο (αμφιβ.) – Έλσνερ (εκτός).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Η επιστροφή του είναι μέχρι και το γεγονός της αγωνιστικής! Ο Σούλης Παπαδόπουλος ανέλαβε εκ νέου τον Άρη με στόχο να καταφέρει να επαναλάβει το περυσινό του θαύμα, όταν σε έξι ματς είχε ρεκόρ 3-2-1 και οι κιτρινόμαυροι παρέμειναν στην κατηγορία. Πέρυσι, μάλιστα, είχε παίξει στα Γιάννινα στο δεύτερο ματς του στον Άρη και η ομάδα του είχε ηττηθεί με 2-0. Ο Έλληνας τεχνικός μοιάζει ως η τελευταία ευκαιρία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και καλείται να βρει λύσεις στα δεκάδες αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν.

* Η ερμηνεία για τις ελληνικές σειρές είναι η εξής:
Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: Ώρα και μετάδοση
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Προηγούμενα αποτελέσματα
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: Στοίχημα
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Διαιτητές
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Απουσίες
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το γεγονός του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα