H ανανέωση του Μήτρογλου

H ανανέωση του Μήτρογλου

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
H ανανέωση του Μήτρογλου

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος διαβάζει πίσω από τους... πανηγυρισμούς για την παραμονή του Μητρογκόλ και καταλήγει στο ότι τα πραγματικά κέρδη θα έρθουν όταν θα φύγει...

Η ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Μήτρογλου με τον Ολυμπιακό για 3,5 χρόνια, ως το καλοκαίρι του 2017 είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Και γιατί ο Μήτρογλου είναι αυτός που είναι και γιατί η ανανέωση ήρθε την στιγμή που ο διεθνής επιθετικός είναι ένα από τα ονόματα που απασχολούν τους μεγαλύτερους και πλουσιότερους συλλόγους της Ευρώπης.

Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μήτρογλου και για τον Ολυμπιακό και για τον ίδιο θα ήταν το ιδανικό να μείνει “κλειδωμένος” στο Ρέντη. Το... “για πάντα στο λιμάνι...” που πήρε το μάτι μου τώρα τελευταία θα ήταν ένα τεράστιο λάθος και για τον σύλλογο και για τον ίδιο.

Απλώς αυτή η ανανέωση του συμβολαίου, εξασφαλίζει και τον Ολυμπιακό και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ότι όταν θα γίνει το επόμενο βήμα θα γίνει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες για όλους. Τι εννοώ;

Ο Μήτρογλου πλέον δεν θα αποφασίσει μόνο με οικονομικά κριτήρια. Πλέον έχει ένα συμβόλαιο που με τα χρήματα που θα εισπράξει έχει εξασφαλίσει την υπόλοιπη ζωή του. Αρα δεν έχει κανέναν λόγο να επιλέξει τον πρώτο σύλλογο που θα έρθει να τον αποκτήσει μόνο και μόνο επειδή θα του προσφέρει ένα φοβερό συμβόλαιο. Εχει ήδη ένα εξαιρετικό υπογράψει, άρα τα χρήματα δεν θα θολώσουν την κρίση του. Οταν θα πει το “ναι” για κάποια ομάδα του εξωτερικού θα έχει όλη την άνεση να το κάνει επειδή θα τον ψήνει το project, το όνομα του club που θα τον προσεγγίσει και όχι μόνο τα μηδενικά στο συμβόλαιό του. Είναι μεγάλη υπόθεση να την έχεις αυτή την επιλογή.

Ο Ολυμπιακός όταν θα αποφασίσει να διαπραγματευτεί την πώληση του Μήτρογλου θα το κάνει με μεγάλη άνεση. Πρώτον χωρίς την πίεση κάποιας ρήτρας, δεύτερον, χωρίς την πίεση ότι τώρα πρέπει να το κάνω για να πάρω χρήματα γιατί το συμβόλαιό του λήγει και θα τον χάσω ελεύθερο κάποια στιγμή, τρίτον και σημαντικότερον γιατί θα ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Πλέον ο Ολυμπιακός θα βάζει τους όρους στις όποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα. Δεν είναι το αν θα πάρει 10 ή 15 εκατ. ευρώ όταν θα τον πουλήσει, είναι και πολλά άλλα που έχουν σημασία. Το σε ποιόν σύλλογο θα πουλήσει ας πούμε έχει μεγάλο νόημα. Είναι άλλο ο Μήτρογλου να πάει στη Μπενφίκα ή στην Γουέστ Χαμ οι οποίες κατέθεσαν προτάσεις, είναι άλλο να πάει στη Ρωσία και την Ουκρανία όπως πήγε ο Καστίγιο και είναι άλλο να πάει στην Αρσεναλ, την Λίβερπουλ, την Ιντερ, την Ντόρτμουντ. Και δεν είναι μόνο καλό για το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά και για το αύριο του συλλόγου.

Προσέξτε τι θέλω να πω. Στα μάτια της ποδοσφαιρικής κοινωνίας τον Τουρέ τον έστειλε στην Μπάρτσα η Μονακό. Τον Μιραλάς αύριο μεθαύριο θα τον έχει στείλει σε κάποιο μεγάλο club η Εβερτον, έτσι λοιπόν αν ο Μήτρογλου πήγαινε στην Γουέστ Χαμ ή την Μπενφίκα και μετά στην Αρσεναλ ή την όποια Αρσεναλ το credit θα το έπαιρνε ο... ενδιάμεσος. Τώρα μπορεί να το πάρει ο Ολυμπιακός. Κι' αν ο Μήτρογλου πάει απευθείας από τον Ολυμπιακό στο μεγάλο club και πιάσει τότε ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο ίδιος ο Ολυμπιακός.

Διότι τότε όλες οι ομάδες της Ευρώπης θα πάρουν το μήνυμα ότι μπορείς να πάρεις παίκτη από τον Ολυμπιακό και να τον βάλεις απευθείας στο top επίπεδο. Και αυτό θα σημαίνει ότι η αξία του Μανωλά, του Σιόβα, του Σάμαρη και του όποιου παίκτη βγάζει ο Ολυμπιακός θα μεγαλώσει απότομα. Διότι για τον Μανωλά και τον κάθε Μανωλά θα υπάρχει η αίσθηση ότι μπορεί να παίξει κατευθείαν στο top επίπεδο. Και ο στόπερ που παίζει στα top club δεν κάνει 5 εκατ. ευρώ που υποθετικά κοστολογείται σήμερα ο Μανωλάς, αλλά από 10 και πάνω.

Συνεπώς οι όποιοι πανηγυρισμοί υπάρχουν σήμερα για την ανανέωση του συμβολαίου του Μήτρογλου με τον Ολυμπιακό, ορθώς υπάρχουν αρκεί να γίνονται για τον σωστό λόγο. Οτι δηλαδή τώρα ο Μήτρογλου θα πωληθεί με το σωστό τρόπο και στη σωστή τιμή και όχι γιατί θα μείνει “για πάντα στο λιμάνι”...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.