Πανιώνιος-Βέροια 2-1

Φώτης Καρακούσης
Πανιώνιος-Βέροια 2-1

bet365

Ένα αυτογκόλ κι ένα «κάτι σαν αυτογκόλ» έδωσαν στον Πανιώνιο την πολύτιμη νίκη (2-1) κόντρα στην Βέροια που έπαιζε με δέκα από το 77'!

Σε όλο το ματς πίεζε την αντίπαλό της και παρότι είχε προηγηθεί με αυτογκόλ, ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω. Ωστόσο με εξαίρεση την φάση στην οποία ο Γεωργιάδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ο Πανιώνιος δεν μπορούσε με τίποτα να νικήσει τον Καντιμοίρη που μπήκε την τελευταία στιγμή στον αγώνα λόγω προβλήματος του Αναστασόπουλου.

Όμως στο ποδόσφαιρο είναι πολλές οι φορές που ο... ήρωας μετατρέπεται σε μοιραίος και αυτό έγινε και σήμερα στη Νέα Σμύρνη με τον τερματοφύλακα της «βασίλισσας του βορρά». Σε μια εύκολη για τον ίδιο φάση, έκανε στο 84' τραγική έξοδο δίνοντας το δικαίωμα στον Αραβίδη να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στον Πανιώνιο.

Οι «κυανέρυθροι» με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 20 βαθμούς ανεβαίνοντας στην 9η θέση, ενώ οι ηττημένοι παρέμειναν στην προτελευταία με 13 και έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την παραμονή. Πάντως έστω και με αυτόν τον τρόπο, υπήρξε δικαιοσύνη, όσο μπορείς να μιλάς για δικαιοσύνη στον αθλητισμό, με τον Πανιώνιο στην επιστροφή του Κώστα Παναγόπουλου να αξίζει την νίκη και να την παίρνει.

Αυτογκόλ, πέναλτι και λίγες καλές στιγμές

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας με το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που ναι μεν είχε γρήγορο ρυθμό, αλλά παρότι μπήκαν δύο γκολ του έλειψαν οι φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και κατάφεραν στο 22' να ανοίξουν το σκορ με αυτογκόλ του Γεωργιάδη. Ο Καμπάνταης γύρισε στον Αραβίδη, αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να έχει τροχιά για έξω, αλλά ο αμυντικός της Βέροιας άθελά του έκανε την προβολή και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκείνο το σημείο η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει, πέτυχε ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τον Σισοκό στο 38' και τελικά έφτασε στο 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πέναλτι του Μπεν. Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι καθώς ναι μεν ο Καμπάνταης κάνει κίνηση με το χέρι σε σέντρα που γίνεται, όμως δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν την βρίσκει την μπάλα. Η εσχάτη των ποινών δόθηκε, ο Μπεν ευστόχησε και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Κατέβασε ρολά, αλλά έγινε μοιραίος...

Στο δεύτερο η εικόνα είχε τον Πανιώνιο συνέχεια μπροστά να πιέζει και τον Καντιμοίρη να πιάνει τα πάντα. Ο τερματοφύλακας της Βέροιας νικούσε συνέχεια τους «κυανέρυθρους», είδε την μπάλα σε φάουλ του Κολοβού στο 61' να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στο 84' έκανε την γκάφα του αγώνα, πραγματοποιώντας τραγική έξοδο και δίνοντας το δικαίωμα στον Αραβίδη να διαμορφώσει το τελικό 2-1 και να δώσει μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Πριν από την φάση αυτή και συγκεκριμένα στο 78' η Βέροια είχε μείνει σωστά με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Σισοκό. Το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη βρήκε τους παίκτες να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη, καθώς σε άλλο αποτέλεσμα θα έμπαιναν σε μπελάδες, ενώ τώρα μπορούν να κοιτάζουν και πιο ψηλά...

Man of the match: Θα ήταν ο Καντιμοίρης αλλά μετά το λάθος του βάζουμε τον Αραβίδη που στο πρώτο γκολ έκανε το σουτ με τον Γεωργιάδη να βάζει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και κυρίως ήταν ο σκόρερ του νικητήριου 2-1.

Στο ύψος τους: Εδώ μπαίνει ο Κολοβός. Με δοκάρι και κάθε στημένο του να... μυρίζει γκολ ο παίκτης του Πανιωνίου επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και ανέβασε όλη την ομάδα.

Αδύναμος κρίκος: Τον Καντιμοίρη θα τον βάλουμε στην γκάφα, οπότε ως αδύναμο κρίκο θα βάλουμε τον Γεωργιάδη για το αυτογκόλ, αλλά και συνολικά την άμυνα της Βέροιας που θα μπορούσε και στο λάθος του τερματοφύλακα της να διώξει καλύτερα.

Η γκάφα: Τι να το κάνεις να είσαι ο καλύτερος του αγώνα και να κάνει ένα τέτοιο λάθος στο 84' Δυστυχώς ο Καντιμοίρης το έκανε και αυτό ήταν και η γκάφα του ματς.

Το στραγάλι: Από την στιγμή που νίκησε ο Πανιώνιος λογικά δεν θα υπάρξουν και φωνές από τους γηπεδούχους. Φωνές για το πέναλτι υπέρ της Βέροιας που δεν φάνηκε ξεκάθαρα να υπάρχει, φωνές για αποβολή του Σισοκό που θα μπορούσε να γίνει πιο νωρίς, όμως αφού κέρδισαν λογικά δεν θα διαμαρτυρηθούν...

Το ταμείο του Gazzetta: Με τον καλύτερο τρόπο συνδυάστηκε η επιστροφή του Παναγόπουλου στον πάγκο του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι, το ήθελαν περισσότερο και νίκησαν, έστω και αν τα δύο γκολ που πέτυχαν το ένα ήταν αυτογκόλ και το άλλο μετά από τραγικό λάθος του έως τότε καλύτερο του ματς Καντιμοίρη. Σημασία βέβαια έχει η νίκη, που ήρθε και όλα καλά...

Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Ανέστης, Ζαχαράκης (63' Παναγιωτούδης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Κούρντι, Ντούνης, Καμπάνταης, Κολοβός, Αραβίδης.

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αποστολόπουλος, Όστοιτς, Γεωργιάδης, Μπάρμπας, Σιόντης (77' Βαργώνης), Σισοκό, Ζεζίνιο, Καλτσάς, Παυλίδης, Μπεν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα