Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4

Νίκος Αθανασίου
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4

bet365

Με την... νιότη να σφύζει στην ενδεκάδα του, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολο βράδυ στην Λιβαδειά κερδίζοντας με 0-4 τον Λεβαδειακό!

Κυνικός Παναθηναϊκός!

Σε κάποια παιχνίδια «πλήρωσε» την εμφάνιση νεκρών διαστημάτων στην απόδοσή του. Σε κάποια άλλα την έλλειψη ουσίας στη τελική προσπάθεια. Στη Λιβαδειά, όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν απλά κυνικός! Πιο ουσιαστικός από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι. Δύο φάσεις, δύο γκολ, μέσα σε ένα εξάλεπτο... φωτιά(31'-37') που έφτανε και περίσσευε για να στείλει το «τριφύλλι» μπροστά με 2-0 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Η... πιτσιρικαρία «καθάρισε» ξανά, με πρωταγωνιστές τους Βίκτωρα Κλωναρίδη και Τάσο Λαγό. Ο πρώτος με «τσίμπημα» και διαγώνιο «κεραυνό» και ο δεύτερος με φαλτσαριστό σουτ από την γωνία της περιοχής. Άπιαστο, υπέροχο, τέλειο για να είναι το πρώτο του Λαγού με την πράσινη φανέλα.

Το «διπλό» χτύπημα του Παναθηναϊκού, πάντως, δεν ήρθε να επιβεβαιώσει κάποια τρελή υπεροχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο των «πρασίνων» που ψάχνονταν μέσα στο γήπεδο και δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν σε φάσεις την κατοχή της μπάλας. Σε ένα μοιρασμένο ματς, με αρκετά λάθη, ο Λεβαδειακός είχε κάποια καλά σουτ αλλά ο Κοτσόλης στην καλύτερή του φετινή εμφάνιση κράτησε το μηδέν στην εστία του. Οι «Βοιωτοί» πληγώθηκαν από την αντίδραση της άμυνας τους στο πρώτο γκολ του «τριφυλλιού» ενώ στο δεύτερο «μίλησε» απλά το άγγιγμα που έκανε στην μπάλα ο Λαγός.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να επανέλθουν άμεσα στο παιχνίδι αλλά και πάλι ο Κοτσόλης είπε «όχι» στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, στέλνοντας σε κόρνερ το τετ-α-τετ με τον Μάντζιο.

Τέσσερα... χαλαρά!

Το 2-0 έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Αυτή την φορά δεν το έκανε... ντέρμπι, δεν παρουσίασε εικόνα διάλυσης στα πρώτα λεπτά της επανάληψης αλλά φρόντισε να το τελειώσει. Με έναν τρόπο που του λείπει φέτος. Από «στημένη» μπάλα. Μετά από ωραία κομπίνα και αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Λαγός στο 52' με κεφαλιά έγραψε το 3-0 και έκοψε κάθε συζήτηση για τον νικητή της αποψινής συνάντησης.

Τα επόμενα λεπτά μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού ήταν τυπική διαδικασία. Ο Αναστασίου έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς, πήρε το 4-0 από τον Χρήστο Δώνη(πρώτη συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα) και ο Παναθηναϊκός ικανοποίησε τους οπαδούς του που ήταν στο πλευρό του και στην Βοιωτία!

Στα... θετικά για το «τριφύλλι» η επανεμφάνιση του Σπύρου Ρισβάνη μετά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ενώ στα αρνητικά, φυσικά, η αποβολή του Λαγού που χάνει το παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη.


MAN OF THE MATCH: Τάσος Λαγός. Το... πήρε προσωπικά ο μικρός που αν δεν είχε αποβληθεί θα τα είχε κάνει όλα τέλεια απόψε στη Λιβαδειά. Δίνει σημαντικό προβάδισμα με φοβερό σουτ, στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται. «Τρύπωσε» στην άμυνα των γηπεδούχων για το 3-0 που... καθάρισε το ματς. Κατά τα λοιπά, έκανε τα γνωστά, αυτά που κάνει σωστά σε κάθε παιχνίδι. Κάλυπτε χώρους, είχε σίγουρες μεταβιβάσεις και αρκετή αθόρυβη δουλειά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μέχρι να βρουν στόχο οι προσπάθειες των συμπαικτών του, ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν καθοριστικός για την ομάδα του, κρατώντας το μηδέν στην «πράσινη» άμυνα. Είχε σωτήριες επεμβάσεις και μία πολύ καλή επέμβαση στο 2-0 απέναντι από τον Βαγγέλη Μάντζιο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα δύο από τρία γκολ που δέχεται ο Λεβαδειακός προέρχονται από στημένες φάσεις. Στο γκολ του Κλωναρίδη, ο νεαρός εξτρέμ βρίσκεται μέσα στην μεγάλη περιοχή και καταφέρνει να ντριμπλάρει ενώ στο δεύτερο του Λαγού για το 3-0, ο μέσος του Παναθηναϊκού είναι εντελώς μόνος του ενώ δεν φημίζεται για το ύψος του. Λάθος αντιδράσεις, έλλειψη σωστών τοποθετήσεων στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.

Η ΓΚΑΦΑ: Να έχεις βάλει δύο γκολ, να είσαι ο κορυφαίος της ομάδας σου, να πραγματοποιείς εμφάνιση-όνειρο και από μία απροσεξία της στιγμής να βλέπεις την κόκκινη κάρτα. Σύμφωνοι, δεν κόστιζει τίποτα στο 3-0 να μένει με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός αλλά ο Τάσος Λαγός θα έπρεπε να κάνει αυτό που του είχε πει ο Αναστασίου. Να είναι προσεκτικός, καθώς «κουβαλούσε» μια κίτρινη από το πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κουτσιαύτης είναι... τυχερός που ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το παιχνίδι από νωρίς και εύκολα. Ο ρέφερι της αναμέτρησης μόλις στο 2' δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Αμπέιντ αλλά τελικά δεν έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του ματς η συγκεκριμένη απόφαση. Από κει και πέρα, σωστά αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Τάσο Λαγό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στο πρόγραμμα η Λιβαδειά λογιζόταν ως μια επικίνδυνη αποστολή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν... ισοπεδωτικός απέναντι στον Λεβαδειακό, έχοντας πολλές απουσίες και αρκετούς πιτσιρικάδες στην σύνθεσή του. Χρειάστηκε μόνο 53' για να φτάσει το σκορ στο 3-0 και στην συνέχεια να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της Κυριακής. Ο Αναστασίου έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Ρισβάνη, Δώνη, Χουχούμη, με τον Δώνη να βάζει και το... κερασάκι στη τούρτα, πετυχαίνοντας γκολ στο επίσημο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα για το τελικό 4-0!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα