Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

bet365

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα που προηγήθηκε, αλλά στην συνέχεια βρήκε ρυθμό και παρά το καρδιοχτύπι στο φινάλε κέρδισε με 3-2!

Αγγλικό σκορ στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό να νικάει 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μία αναμέτρηση που βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Ίλιτς. Οι ερυθρόλευκοι ήταν δύο φορές εύστοχοι από την γραμμή του πέναλτι ενώ οι Γιαννιώτες έβαλαν 2ο γκολ ενώ έπαιζαν με 10 παίκτες έπειτα από την αποβολή του Ρουμπουλάκου.

Έτσι άρχισαν

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός έκανε εκ νέου αλλαγές στο αρχικό του σχήμα κατά την προσφιλή τακτική του Μίτσελ να διαφοροποιεί και πρόσωπα και σχήματα για να δίνει ανάσες. Ο σχηματισμός των ερυθρόλευκων ήταν: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Σαλίνο, αριστερά ο Μπονγκ, στο κέντρο της άμυνας για πρώτη φορά μαζί οι Παπάζογλου και Μανωλάς, στον άξονα ο Σάμαρης με τον Μασάντο, στα δύο άκρα οι Ολαϊτάν και Βάις και πίσω από τον Σαβιόλα ο Τσόρι.

Και ο Σάκης Τσιώλης προέβη σε διαφοροποιήσεις στο σχήμα του, επιλέγοντας να αφήσει εκτός 18άδας τον Τόμας Ντε Βινσέντι (για τον οποίο υπάρχει και ειδικός όρος). Η διάταξη της ομάδας των Ιωαννίνων: Βελλίδης στο τέρμα, Ντάσιος δεξιά στην άμυνα, Στρούνα αριστερά, Κολοβέτσιος και Τζημόπουλος τα 2 στόπερ, οι Τσουκαλάς και Αυγενικού στα χαφ, δεξί χαφ ο Βίλα, αριστερό ο Ρουμπουλάκου, επιτελικός ο Τσάβες και μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς.

Νωρίς προβάδισμα ο... ΠΑΣ!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μπήκε αρκετά δυνατά στον αγώνα και να φωνάζει δικαιολογημένα για την μη υπόδειξη πέναλτι σε τράβηγμα του Μπονγκ από τον Τζημόπουλο στο 5', ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που πήρε κεφάλι στο σκορ και μάλιστα νωρίς. Ο "δράστης" ήταν ο Ίλιτς ο οποίος από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης υπήρξε κινητικός και δραστήριος.

Στο 11ο λεπτό ο Σέρβος πήρε μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο. Στο τετ α τετ ο Ισπανός τον "νίκησε" αλλά προσωρινά καθώς μετά την επέμβασή του η μπάλα πήγε πάλι στα πόδια του και από εκεί στα δίχτυα για γίνει το 0-1 από την ομάδα των Ιωαννίνων που έδειξε αποφασισμένη να χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσα.

Αιφνιδίασε τους ερυθρόλευκους σε μία φάση όπου ο άξονας και η άμυνα του Ολυμπιακού δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε...

Ερυθρόλευκη αντεπίθεση και γκολ ο Σαβιόλα

Οι ερυθρόλευκοι μετά το 0-1 ανέβηκαν ψηλά, πίεσαν και έκαναν φάσεις για γκολ με την άμυνα του ΠΑΣ να αντιμετωπίζει προβλήματα. Στο 21', δηλαδή 10 λεπτά μετά το γκολ του Ίλιτς, κατάφεραν να ισοφαρίσουν την αναμέτρηση σε 1-1.

Ο Βάις έκανε μία ωραία κίνηση από τα πλάγια, σέντραρε για τον Ολαϊτάν, εκείνος άφησε την μπάλα για τον Μανωλά με τον Αργεντινό τελικώς να γίνεται αποδέκτης της και να την στέλνει με σουτ στα αντίπαλα δίχτυα. Φάνηκε όμως πως ο Νιγηριανός που επηρέαζε την φάση ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το ημίχρονο έκλεισε με 1-1 και αφού πρώτα ο Ίλιτς έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 31' με τον Ρομπέρτο πεσμένο έπειτα από απόκρουση σε σουτ του Τσάβες και έπειτα από εξαιρετικό φάουλ του Σάμαρη στο 43'. Το φάουλ του διεθνούς μέσου απέκρουσε πολύ δύσκολα με γροθιές ο Βελλίδης.

Το 2-1 με πέναλτι ο Μασάντο

Στο 51' ο Ολυμπιακός πήρε το πάνω χέρι στον αγώνα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μασάντο. Ο Αρετόπουλος υπέδειξε στο 50' πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρουμπουλάκου πάνω στον Σαλίνο (σε μία αμφισβητούμενη φάση) και ένα λεπτό μετά ο Πορτογάλος έκανε το 2-1. Οι παίκτες του ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την συγκεκριμένη υπόδειξη.

Δοκάρι Ολαϊτάν, γκολ Κάμπελ, με 10 ο ΠΑΣ

Στο 69' ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το 3-1 με το σουτ του Ολαϊτάν στο δοκάρι σε μία φάση, όπου είχε ξανά συμμετοχή ο θετικότατος Σαβιόλα. Στο 70' ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Κάμπελ κέρδισε πέναλτι από τον Ρουμπουλάκου με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να αποβάλλεται. Ο Κοσταρικανός ήταν εκείνος που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και δεν αστόχησε με τους Πειραιώτες να διευρύνουν έτσι τον δείκτη του σκορ.

3-2 με αριθμητικό μειονέκτημα οι Γιαννιώτες

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δεν παράτησαν το παιχνίδι ούτε με 10 παίκτες. Στο 87' ο Βίλα έκανε ωραία μπαλιά προς τον Κρητικό, εκείνος ξεπέρασε το "εμπόδιο" του Μπονγκ και πέρασε και τον Ρομπέρτο για να διαμορφώσει το τελικό 3-2. Το σκορ έμεινε εκεί και το ματς δεν είχε να προσφέρει άλλες ανατροπές ή γκολ για όσους το παρακολούθησαν.

Man of the match: Ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο Αργεντινός έβγαλε ένα άκρως θετικό πρόσημο στον αγώνα με ένα γκολ και σημαντική δημιουργική και επιθετική παρουσία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, συνεχίζοντας να δείχνει την ποιότητα, την εμπειρία και την αξία του.

Στο ύψος τους: Ο Ρομπέρτο και ο Βάις ξεχώρισαν για τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός έκανε ξανά καίριες αποκρούσεις ενώ ο Σλοβάκος έχει συμμετοχή στην φάση του γκολ του Σαβιόλα. Καλή εικόνα είχε και ο Κάμπελ με γκολ στο ενεργητικό του. Για τον ΠΑΣ καλό ματς έχουν κάνει ο Βελλίδης και οι σκόρερ Ίλιτς και Κρητικός.

Αδύναμος κρίκος: Ο άξονας του Ολυμπιακού δεν... τράβηξε αμυντικά. Έκανε αρκετά λάθη από τα οποία προήλθαν και φάσεις του ΠΑΣ Γιάννινα. Και η ερυθρόλευκη άμυνα είχε προβλήματα όμως. Κυρίως ο Μπονγκ ήταν σε κακή μέρα, ο οποίος έχει κάνει και λάθος στην φάση του 2ου γκολ του ΠΑΣ, χάνοντας τον Κρητικό. Από μεριάς των φιλοξενούμενων η αμυντική τους γραμμή υστέρησε.

Η γκάφα: Ανήκει στον Ρουμπουλάκου. Ο παίκτης του ΠΑΣ κάνει το πέναλτι πάνω στον Κάμπελ στο 70' και αποβάλλεται. Αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες και επιτρέπει στον Ολυμπιακό να κάνει το 3-1.

Το στραγάλι: Αρκετά προβλήματα για την διαιτησία σήμερα. Ελέγχεται και για την μη υπόδειξη πέναλτι του Μπονγκ, για την φάση του γκολ του Ολυμπιακού όπου υπάρχει ο Ολαϊτάν σε θέση οφσάιντ, το πέναλτι που δόθηκε στον Σαλίνο καθώς για τον πειθαρχικό τομέα. Δεν βρέθηκε γενικά σε τόσο καλή μέρα ως προς τις υποδείξεις της και για τις δύο ομάδες.

Το ταμείο του Gazzetta: Σε μία αναμέτρηση όπου ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πιάσει τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσής του, κατάφερε να αποσπάσει ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα κυρίως χάρις στον χαρακτήρα και την ποιότητα ορισμένων παικτών του. Οι ερυθρόλευκοι έχοντας ξανά αρκετές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα δυσκολεύτηκαν αρκετά να κάμψουν την αντίσταση του αξιόμαχου και σκληροτράχηλου ΠΑΣ, που πάλεψε αρκετά, προηγήθηκε στον αγώνα και είχε και αρκετές φάσεις για γκολ. Οι Πειραιώτες είχαν ως... όπλο τους τον Σαβιόλα που έκανε το 1-1 και είχε σημαντική παρουσία στην επίθεση ενώ εκτός από τα τέρματά τους είχαν και δοκάρι. Παρέμειναν χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, ισοφάρισαν το ρεκόρ που κυνηγούσαν και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον επομενο αγώνα. Ο ΠΑΣ από την άλλη έδειξε εκ νέου πως είναι μία υπολογίσιμη ομάδα ακόμα και χωρίς τον Ντε Βινσέντι καθώς έκανε με 10 παίκτες το τελικό 3-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπάζογλου, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Ολαϊτάν, Βάις (70’ Φουστέρ), Ντομίνγκες (46’ Κάμπελ), Σαβιόλα (74’ Σέποβιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Βίλα, Ρουμπουλάκου, Κολοβέτσιος, Ίλιτς (83’ Μπέριος), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Αυγενικού (51’ Κρητικός), Στρούνα, Τσάβες (65’ Βισέντο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα