Δεν αντέχεται αυτό με τον Ολυμπιακό!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Δεν αντέχεται αυτό με τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος, προ Μάντσεστερ, στόχος του Ολυμπιακού, αλλά και καταλαβαίνει γιατί δεν…αντέχεται αυτό που γίνεται με τον Ολυμπιακό!

Γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να «δουλέψει» το επόμενο δίμηνο παράλληλα τους δύο στόχους του, δηλαδή το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αφενός μεν να μελετήσει, σε αυτό το διάστημα, το τεχνικό τιμ όσο μπορεί καλύτερα τη Γιουνάϊτεντ, αφετέρου δε η ομάδα να απομακρυνθεί όσο περισσότερο γίνεται στη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ.

Θα μου πείτε, μα οκτώ βαθμοί είναι μικρή διαφορά; Μικρή δεν είναι, αλλά σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών κι ενώ φτάνουμε προς το φινάλε του α΄ γύρου, δεν είναι και καμία τεράστια διαφορά. Ας σκεφθούμε απλά ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας 19 αγωνιστικές, άρα έχουν να παιχτούν 57 ακόμη βαθμοί!

Κι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να αυξήσει τη διαφορά του όχι μόνο για να διασφαλίσει και το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και για να έχει την πολυτέλεια να παίξει πριν και μετά τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ με πολλούς αναπληρωματικούς. Δεν είναι λίγα τα τέσσερα ματς πρωταθλήματος πριν και μετά τη Μάντσεστερ.

Αν, όμως, μέσα Φλεβάρη έχει γίνει π.χ. +12 το +8, ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ πιο άνετος ενόψει των δύο φοβερά δύσκολων αγώνων με την-μην ξεχνιόμαστε-πρωταθλήτρια Αγγλίας. Αντίθετα, αν η διαφορά παραμείνει εκεί γύρω στους οκτώ βαθμούς όταν έρθει η ώρα των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, θα υπάρχουν ακόμη εννιά αγωνιστικές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπερ σημαίνει ότι με ένα-δύο στραβοπατήματα του Ολυμπιακού, μπορεί το φινάλε της μάχης του τίτλου να γίνει επικίνδυνο για τους ερυθρόλευκους, με το σκεπτικό ότι σε αυτές τις τελευταίες εννιά αγωνιστικές θα έχουν να πάνε και στην Τούμπα και στην Τρίπολη, αλλά και να υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό στο κλασικό ντέρμπι των αιώνιων.

Βεβαίως, όλα αυτά θα έχουν σημασία εφόσον ο ΠΑΟΚ συνεχίζει κι αυτός νικηφόρα. Όμως, αν το δούμε λίγο προσεκτικά, θα διαπιστώσουμε ότι ο Δικέφαλος ουσιαστικά έχει τρεις γκέλες σε 15 αγωνιστικές-αφού η ήττα, έστω συντριβή, στο Καραϊσκάκη, δεν είναι γκέλα. Έχει στραβοπατήσει σε Αγρίνιο, Γεντί Κουλέ και με Απόλλωνα στην Τούμπα, ενώ ο Ολυμπιακός μόνο στο Αγρίνιο. Θέλω να πω ότι αν ο ΠΑΟΚ, τώρα που δεν θα έχει κι Ευρώπη για δύο μήνες, μπορέσει να κάνει σερί νίκες, θα ασκεί πάντοτε μία πίεση στον Ολυμπιακό.

Το θέμα για τους ερυθρόλευκους είναι να κάνουν τη δική τους δουλειά, να εκμεταλλευθούν το πρόγραμμά τους, που σε ένα βάθος 10 αγωνιστικών έχει θεωρητικά δύο πολύ δύσκολες αποστολές (στο Περιστέρι και στην Ξάνθη) κι από εκεί και πέρα να περιμένουν τυχόν στραβοπατήματα του ΠΑΟΚ, που έχει να πάει στο ίδιο διάστημα όχι μόνο σε Περιστέρι και Ξάνθη, αλλά και στην Τρίπολη και στη Λεωφόρο.

Έτσι, στα μέσα Φλεβάρη, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει ουσιαστικά καθαρίσει την υπόθεση τίτλος. Γιατί κανένα πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί αυτή την στιγμή. Ποτέ κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει την 15η αγωνιστική. Και για εμένα δύσκολο παιχνίδι είναι και το σημερινό με τον ΠΑΣ. Γιατί έχει καλή ομάδα, καλό προπονητή και ορισμένους καλούς παίκτες. Τα δε παιχνίδια του Ολυμπιακού πριν τις γιορτές είναι πάντα επικίνδυνα. Ειδικά δε ο ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη πάντοτε πάει καλά, χρόνια τώρα.

Και κάτι τελευταίο:

Χωρίς, ειλικρινά όμως, να θέλω να επικεντρωθώ κάπου και σε κάποιους η, κάποιους.

Ξέρετε τι καταλαβαίνω εγώ, από διάφορα που γίνονται τον τελευταίο καιρό και όσο ο Ολυμπιακός απογειώνεται περισσότερο; Ότι...

Δεν αντέχεται από πάρα πολύ κόσμο!...

Δεν αντέχεται να είναι ο Ολυμπιακός μακράν πρώτη ομάδα και υποψήφια πρωταθλήτρια για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Δεν αντέχεται να είναι ο Ολυμπιακός επί τρία συναπτά έτη με ψηλά το κεφάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν αντέχεται να είναι ο Ολυμπιακός επόμενος αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν αντέχεται να είναι ο Ολυμπιακός η ομάδα, που φέρνει τους καλύτερους παίκτες.

Δεν αντέχεται αυτό που γίνεται με τον Ολυμπιακό….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.