Ο Ιγκλέσιας θέλει να γίνει Έλληνας!

Ο Ιγκλέσιας θέλει να γίνει Έλληνας!

Αντώνης Καλκαβούρας
Ο Ιγκλέσιας θέλει να γίνει Έλληνας!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει την επιθυμία του 28χρονου Αργεντινού προικισμένου μέσου του Ατρόμητου και λεπτομέρειες για το μέλλον του!

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες ενός μικρού συλλόγου (Ελ Εξπρέσο) της γενέτειράς του (Μεντόζα) και σε ηλικία 19 ετών, όταν οι "κατάσκοποι" της Ατλέτικο Μαδρίτης, διέγνωσαν ότι η εντυπωσιακή σωματοδομή του (1,93), συνδυάζεται με τεχνική και ταλέντο, ο πολλά υποσχόμενος Αργεντινός πιτσιρικάς υπέγραψε συμβόλαιο με τους "ροχιμπλάνκος". Η καριέρα του, όμως, έμελλε να μείνει στάσιμη στην ισπανική πρωτεύουσα και μετά από τρία χρόνια (2004-2007) μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (ανεβοκατέβαινε στην πρώτη και την δεύτερη ομάδα), ο υψηλόσωμος αμυντικός μέσος αποφάσισε να μετακομίσει σε μία λιγότερο προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, για να πάρει χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια στα πόδια του...

Η μοιραία συνεύρεση με τον Δώνη!

Κάπως έτσι, το καλοκαίρι του 2007, συναντήθηκε ο δρόμος του Βάλτερ Ματίας Ιγκλέσιας με την Ελλάδα και τον Γιώργο Δώνη. Ο Αργεντινός αμυντικός χαφ συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αποδεχόμενος την πρόταση 5ετούς συνεργασίας που του έκανε η Λάρισα και με την φανέλα των "βυσσινί", υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Έλληνα τεχνικού, άρχισε σιγά-σιγά να ξεδιπλώνει τις δυνατότητές του. Με τα χρώματα της ΑΕΛ, ο Ιγκλέσιας αγωνίστηκε για 4,5 χρόνια (2 γκολ σε 85 αγώνες) και τον Ιανουάριο του 2012, ο Γιώργος Δώνης, που εν τω μεταξύ είχε αναλάβει τον Ατρόμητο, εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Η εξέλιξή του σε έναν σύγχρονο αμυντικό μέσο

Στο Περιστέρι, ο υψηλόσωμος αμυντικός μέσος, βελτίωσε ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του σε άμυνα κι επίθεση (σε ενάμιση χρόνο έχει σκοράρει κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και πλέον μετά από 6,5 χρόνια στην Superleague, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην θέση του. Η προχθεσινή εμφάνισή του και τα δύο γκολ που πέτυχε στην εκτός έδρας νίκη (2-1) των "κυανόλευκων" επί του Παναθηναϊκού, επιβεβαίωσαν την εξαιρετική φόρμα την οποία διανύει και το καλοκαίρι, οπότε και ολοκληρώνεται στο συμβόλαιό του, αναμένεται να είναι "καυτό".

Η φωτογραφία του από την Ακρόπολη!

Ο ίδιος ο Ιγκλέσιας, πάντως, λατρεύει την χώρα μας, είναι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία του με τον Ατρόμητο και ιδανικά θα ήθελε, όχι μόνο να παραμείνει στο Περιστέρι, αλλά να τελειώσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι τέτοια η αγάπη του για την πατρίδα μας, που η φωτογραφία που έχει ως προφίλ του στο "WhatsApp", είναι από την Ακρόπολη, ενώ συχνά-πυκνά διαφημίζει τη χώρα μας σε συμπατριώτες του και τους ενθαρρύνει να την επισκεφτούν! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Αργεντινός άσος του Ατρόμητου που το καλοκαίρι θα συμπληρώσει 7 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα, είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ελληνική νοοτροπία ζωής και θα ήθελε πολύ να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα να βγάλει ελληνικό διαβατήριο και αν κριθεί απαραίτητο, ακόμη και να ενισχύσει την Εθνική ομάδα.

Το νέο συμβόλαιο

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι μετοχές του 28χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού ανεβαίνουν κατακόρυφα και γι' αυτό ο σύλλογος του Περιστερίου, σχεδιάζει σύντομα να τον καλέσει για να συζητήσουν το ενδεχόμενο της ανανέωσης της συνεργασίας τους. Οι πιθανότητες, πάντως, να συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνου στην Superleague, αυτή τη στιγμή μοιάζουν μοιρασμένες, αφού εκτός από το ενδιαφέρον δύο μεγάλων ελληνικών ομάδων, το όνομά του βρίσκεται σε περίοπτη θέση και στη μετεγγραφική λίστα συλλόγων που παίζουν σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις που φτάσουν στον ατζέντη του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα