Όλα στραβά στην κλήρωση…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Όλα στραβά στην κλήρωση…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος αφήνει το δέντρο και βλέπει το δάσος. Η Βασιλεία με Μακάμπι Τελ Αβίβ ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν βουνό μπροστά τους…

Για τον Ολυμπιακό έτσι κι’ αλλιώς το ξέραμε. Δεν γίνονταν κάτι διαφορετικό, δεν ήταν θέμα κλήρωσης, έτσι κι’ αλλιώς βουνό θα είχε μπροστά του. Οσοι δε πανηγυρίζουν που κληρώθηκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όχι με την Ρεάλ ή την Μπάρτσα απλώς είναι αφελής.

Το ίδιο αφελής ήταν και η Μπάγερ Λεβερκούζεν που πριν τρεις εβδομάδες νόμιζε ότι υποδέχονταν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της κρίσης και έπαιζε τελικό μαζί της για την πρόκριση. Εισέπραξε πέντε και κατάλαβε τι εστί κρίση… Το ίδιο και η Σαχτάρ που ήθελε να την κερδίσει τελευταία αγωνιστική στο «Ολντ Τράφορντ». Ηταν λέει και σε κρίση και αδιάφορη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εισέπραξε κι’ αυτή το τεμάχιο της και συνεχίζει στο Europa. Nωρίτερα είχε εισπράξει τέσσερα και η Σοσιεδάδ και η Λεβερκούζεν στο «Θέατρο των ονείρων» και της… κρίσης.

Ας μην πω όμως κάτι παραπάνω για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το πόσο κατά την άποψή μου παρεξηγημένη είναι αυτή η κρίση. Πριν από μία εβδομάδα και χωρίς να γνωρίζω φυσικά την κλήρωση είχα γράψει ΕΔΩ την άποψη μου…

Κι’ αν για τον Ολυμπιακό τα ξέραμε για τον ΠΑΟΚ τα φανταζόμαστε μετά το «έγκλημα» που έκανε την Πέμπτη το βράδυ με τα… παιδαρέλια της Αλκμάαρ. Αντί σήμερα λοιπόν να έχει αντίπαλο την Σλόβαν Λίμπερετς και μετά να σταυρώνει με το ζευγάρι Ανζί – Γκενκ, θα βρει στο δρόμο του την Μπενφίκα, κι’ αν τυχόν τα καταφέρει την Τότεναμ. Αν λοιπόν δούμε την Αλκμααρ που θα παίξει με Λίμπερετς και μετά με Ανζί ή Γκενκ στους «8» του Europa απλώς να θυμηθούμε ότι αυτό της συνέβη λόγω της ισοπαλίας που πήρε στην Τούμπα.

Το να εξηγήσω πόσο δύσκολη κλήρωση για τον ΠΑΟΚ είναι η Μπενφίκα νομίζω ότι είναι περιττό. Αρκεί όλοι να θυμηθούν τα δύο ματς του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το να μιλήσω για την ποιότητα των παικτών της, πάλι νομίζω περιττό. Το ότι ο καλύτερος αμυντικός του ΠΑΟΚ, δεν χώραγε στις προπονήσεις της νομίζω φτάνει… Εκτός κι’ αν αυτό φτάνει και για την Μπενφίκα. Η οποία μετά τους πρώην που την πέταξαν έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ (Ρομπέρτο και Σαβιόλα), υπάρξει και πρώην που θα την πετάξει από το Europa…

Και ενώ εμείς θα ανεβαίνουμε τον… Γολογθά μας η Βασιλεία έχει να αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ και νομίζω ότι θα την περάσει. Στη συνέχεια θα βρει στον δρόμο της τον Αγιαξ ή την Σάλτσμπουργκ και μόνο χαμένη δεν είναι από χέρι. Αν περάσει και από εκεί; Αν περάσει και από εκεί μπλέξαμε.

Η Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA έχει 33.200 βαθμούς. Η Ελβετία 31.425. Για να μην σας κουράζω με τα νούμερα για να προσπεράσει η Ελβετία την Ελλάδα θα πρέπει η Βασιλεία από εδώ και στο εξής να κάνει τέσσερις περισσότερες νίκες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μαζί. Επειδή μόνο απίθανο δεν είναι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να μην κάνουν άλλη νίκη, αν η Βασιλεία φτάσει στους «8» έχουμε ζήτημα. Πολύ σοβαρό. Για αυτό ακριβώς στην κλήρωση κατά την άποψή μου όλα πήγαν στραβά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.