Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5

Φώτης Καρακούσης
Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5

bet365

Η Καλλονή είχε την... ατυχία να προηγηθεί και στο φινάλε μάζεψε πέντε, με τον ΠΑΟΚ να είναι καταιγιστικός και να «καθαρίζει» άνετα (2-5) την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης!

Στην Τούμπα και κόντρα στον Απόλλωνα ο ΠΑΟΚ είχε 20 τελικές και δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ, ενώ η Καλλονή στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό ηττήθηκε με 4-0 αντί για 10-0. Οι δύο ομάδες με γηπεδούχους τους νησιώτες βρέθηκαν αντιμέτωποι στη Νέα Σμύρνη προερχόμενοι από άσχημα αποτελέσματα. Αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι Θεσσαλονικείς που με ένα καταιγιστικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος έκαναν σε πέντε λεπτά το 1-2, 1-5 και τελείωσε το ματς, με τον Μανούσο να καταφέρνει τουλάχιστον να μειώσει σε 2-5.

Οι νικητές εκτός των γκολ έπαιξαν και μπάλα, με τον Κατσουράνη να παίζει ως χαφ, τον Λούκας να κάνει ότι θέλει και τον Σαλπιγγίδη να είναι διαρκής απειλή για το αντίπαλο τέρμα. Οι νησιώτες από την άλλη έδειξαν σε ένα ακόμα ματς πως είναι κουρασμένοι και απρόσεχτοι στα μετόπισθεν, καθώς σε πέντε λεπτά δέχθηκαν τρία γκολ.

Χορταστικό ημίχρονο

Ένα από τα καλύτερα ημίχρονα είχαμε στη Νέα Σμύρνη, με τους Καλλονή και ΠΑΟΚ να προσφέρουν καλό θέαμα, τρία γκολ, ανατροπή, χαμένες ευκαιρίες και γρήγορο ρυθμό. Οι νησιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο όταν και κατάφεραν αν αιφνιδιάσουν τους Θεσσαλονικείς, που στην συνέχεια και έως το τέλος είχαν αυτοί τον έλεγχο πετυχαίνοντας την ανατροπή.

Ιδανικό ξεκίνημα και η ανατροπή

Ο αγώνας όπως αναφέραμε ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους τυπικά γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 5' ο Περόνε ανατράπηκε καθαρά από τον Γλύκο με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε αλλά Πανένκα ο παίκτης που το κέρδισε κάνοντας το 1-0. Μετά το αρχικό σοκ ο ΠΑΟΚ ανέλαβε εξολοκλήρου τα ηνία του ματς και πίεζε συνεχώς τους νησιώτες.

Μια πίεση που αρχικά έφερε το 1-1 σχετικά γρήγορα με τους φιλοξενούμενους να κρύβουν την μπάλα. Συγκεκριμένα ο Βούκιτς πάτησε στον Λούκας, αυτός έκανε μαγική ντρίπλα και σέντραρε στον Ολίσε που με σουτ έφερε το ματς στα ίσια. Η συνέχεια ήταν ίδια με τον «δικέφαλο» να παίζει στο μισό γήπεδο την αντίπαλό του και να χάνει ευκαιρίες με πιο σημαντική αυτή του Σαλπιγγίδη που στο 23' σε κενή εστία δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Έξι λεπτά αργότερα όμως ο «Σάλπι» έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά, να στέλνει δηλαδή την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Κατσουράνης γύρισε για τον Βούκιτς, αυτός με κάθετη μπαλιά βρήκε τον διεθνή επιθετικό που με πλασέ έφερε μπροστά την ομάδα του.

Πέντε δαιμονισμένα λεπτά και τέλος...

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα κράτησαν πέντε λεπτά. Τόσα χρειάστηκαν για να πετύχουν οι φιλοξενούμενοι τρία γκολ και μετά να κάτσουν μέχρι ο Μανούσος με γκολάρα να διαμορφώσει το τελικό 2-5. Την αρχή έκανε ο Σαλπιγίδης στο 54' με τον Ολίσε να κάνει το γέμισμα, τον Κατσουράνη να είναι οφσάιντ και να σκύβει, τον Λούκας να γυρίζει και τον Σάλπι να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο Λούκας εκτέλεσε φάουλ και ο Αναστασιάδης με κεφαλιά πέτυχε αυτογκόλ, ενώ στο 59' ο Βούκιτς με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ έκανε το 2-5.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποια φάση με εξαίρεση φυσικά το καταπληκτικό γκολ του Μανούσου, καθώς οι παίκτες του Στέφενς κατέβασαν ταχύτητα και αυτοί του Γιάννη ματζουράκη απλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Man of the match: Έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, αλλά έβαλε και δύο γκολ. Ε τι άλλο έπρεπε να κάνει ο Σαλπιγγίδης για να είναι ο καλύτερος παίκτης του ματς;

Αδύναμος κρίκος: Όλη η άμυνα της Καλλονής ήταν αδύναμος κρίκος, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το 0-4 του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στο ύψος του: Μπορεί ο Σαλπιγγίδης να σκόραρε, αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε να πραγματοποιήσει άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση ο Λούκας. Ο Ισπανός ήταν απολαυστικός μοιράζοντας ασίστ και δείχνοντας πως όταν αυτός παίζει καλά, ανεβαίνει όλος ο ΠΑΟΚ.

Η γκάφα: Εντάξει πήγε να γυρίσει την μπάλα, όμως η αλήθεια είναι πως ένα αυτογκόλ είναι γκάφα πως να το κάνουμε. Στη Νέα Σμύρνη την γκάφα την έκανε ο Αναστασιάδης πετυχαίνοντας το 1-4.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Κουκουλάκη. Το πέναλτι υπέρ της Καλλονής ήταν, ενώ στο 1-3 θα μπορούσε να υπάρξει οφσάιντ πριν στον Κατσουράνη. Συνολικά πάντως η διαιτησία ήταν μια χαρά.

Το ταμείο του Gazzetta: Στην Τούμπα κόντρα στον Απόλλωνα έχανε όχι ένα, αλλά δύο τσουβάλια γκολ. Σήμερα στη Νέα Σμύρνη και απέναντι στην Καλλονή ότι έκανε ο ΠΑΟΚ έγραφε και έτσι ήρθε το επιβλητικό 2-5, αν και η αλήθεια είναι πως οι Θεσσαλονικείς μπορούσαν και ακόμα περισσότερα γκολ.

Συνθέσεις ομάδων

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης (65' Ντος Σάντος), Ποντάνι, Γάλας (46' Κάλφας), Βαλιός, Γιουκαρής, Μανούσος, Γιόναν Γκαρσία (64' Ντάμπος), Περόνε

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης (67' Τζιόλης), Λάζαρ, Βούκιτς (67' Πόζογλου), Ολίσε, Λούκας (72' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα