Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να περάσει τρίτος, όμως ο Ιγκλέσιας είχε άλλη άποψη και ο Ατρόμητος θριάμβευσε στην Λεωφόρο (1-2). Πέναλτι στον Ατζαγκούν ζήτησαν οι πράσινοι!

Μπεργκ... με τον τρόπο που λατρεύει!

Κλειστό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν πρωτίστως στο μυαλό τους, να διασφαλίσουν το μηδέν. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε την κατοχή και την... φόρα από την Λεωφόρο, ωστόσο, ο Ατρόμητος με εξαιρετική αμυντική λειτουργία στη μεσαία γραμμή και σωστές τοποθετήσεις κρατούσε μακριά από την εστία του, τους γηπεδούχους που δεν είχαν καλή τελική πάσα, ώστε να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις. Όπως για παράδειγμα στη φάση του Καρέλη(39') που προτίμησε να τα κάνει όλα μόνος του αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο και... φάτσα με το τέρμα Μπεργκ, με τον Λαζαρίδη να τον κόβει τελευταία στιγμή.

Οι «κυανόλευκοι» περίμεναν το «τριφύλλι» στο μισό γήπεδο, θέλοντας να βρουν χώρους στη κόντρα αλλά τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή έβαλαν... φρένο στις όποιες καλές στιγμές θα μπορούσαν να γίνουν. Όλα κι όλα δύο μακρινά καλά σουτ είχαν προς τον Κοτσόλη οι φιλοξενούμενοι με Ούμπιντες και Μπρίτο που, όμως, δεν βρήκαν στόχο.

Και ενώ το ημίχρονο έμοιαζε να κυλάει... σβηστό προς το 0-0 μια εξαιρετική συνεργασία Καρέλη-Μπεργκ(42') σήκωσε στο πόδι το γήπεδο, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό! Ο Σουηδός «φονιάς» μετά από κεφαλιά-πάσα του Καρέλη που πήρε προσωπική ρεβάνς, βγήκε στο... ξέφωτο και με τον αγαπημένο του τρόπο, μια σπέσιαλ λόμπα, πρόλαβε την έξοδο του Τσενάμο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Γκολ υπ' αριθμόν 8 για τον Μπεργκ, ο οποίος «πάγωσε» οπαδούς και συμπαίκτες όταν στιγμές αργότερα αποχώρησε τραυματίας, με τον Κλωναρίδη να πέρνει την θέση του στην επίθεση.


Ροντέο με Ιγκλέσιας πρωταγωνιστή!

Η είσοδος του Πίτου Γκαρσία που έδωσε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής στον Ατρόμητο σε συνδυασμό με το δεύτερο «πράσινο» γκολ που δεν ήρθε παρά την τεράστια ευκαιρία του Κλωναρίδη αλλά και την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του Αναστασίου, άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού και το 1-1 του Ιγκλέσιας έκανε το παιχνίδι... ροντέο με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Αργεντινός μέσος, πάντως, ήταν εκείνος που πέντα λεπτά αργότερα με κεφαλιά έφερε τούμπα το παιχνίδι και έβαλε την ομάδα του σε ρόλο οδηγού, σε ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Ο Παναθηναϊκός από το 70' και μετά... πολιορκήσε την εστία του Τσενάμο, είχε κάποιες στιγμές για να φέρει το ματς στα ίσια αλλά όχι κάτι το τρομερό, καθώς δεν είχε τρόπο να απειλήσει. Πάντως, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια, αν ο Παπαπέτρου έδινε το πέναλτι πάνω στον Ατζαγκούν.

MAN OF THE MATCH: Ο άνθρωπος... ορχήστρα στον αγωνιστικό χώρο! Και τι δεν έκανε ο Ιγκλέσιας. Δύο γκολ που χάρισαν στην ομάδα του ένα τεράστιο «τρίποντο». Το πρώτο με κίνηση και πλασέ σέντερ-φορ, το δεύτερο με κεφαλιά... σήμα κατατεθέν των προσόντων του Αμέτρητα χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή, «κλεψίματα» αλλά και καθοριστικές επεμβάσεις μέσα στην περιοχή της ομάδας του. Καταπληκτικός ο μέσος του Ατρομήτου, έκανε την διαφορά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Έμοιαζε λες και έπαιζε μόνος του τον Ατρόμητο. Χωρίς καμία βοήθεια από τον εξαφανισμένο απόψε Πράνιτς, ο Κάρλος Ζέκα βρισκόταν παντού. Προσπάθησε τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του, μετά και την αποχώρηση του Μάρκους Μπεργκ με τραυματισμό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Έγινε μία, έγινε δύο, έγινε τρεις, θα φτάσει να γίνει... δεκατρείς αλλά δεν διορθώνεται! Ποιο; Η αντίδραση, ο τρόπος που διαχειρίζεται τα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός όταν βρίσκεται μπροστά στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους. Για ακόμη μία φορά απόψε στη Λεωφόρο, οι παίκτες του Αναστασίου έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και το «πλήρωσαν» με τα δύο γκολ που πέτυχαν οι «κυανόλευκοι» και έφεραν τούμπα το παιχνίδι.

Η ΓΚΑΦΑ: Μια φάση που αν δεν υπήρχαν... γκάφες δεν θα γινόταν ποτέ! Ο τραγικός απόψε Γκόρντον Σίλντενφελντ στο 54' πήγε να γυρίσει την μπάλα στον Κοτσόλη, δεν είδε τον Καραμάνο που «τσίμπησε» την μπάλα, πέρασε τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού και σε κενό τέρμα κατάφερε να την στείλει άουτ! Φάσεις από αυτές που λες ότι δεν γίνονται! Τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παπαπέτρου και ενώ το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ του Ατρομήτου και συγκεκριμένα στο 76' έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι του Καραμάνου πάνω στον Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός με εναέρια προβολή κέρδισε την κατοχή της μπάλας, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να τον... κλωτσάει αλλά τον διαιτητή από την Αθήνα να μην δίνει τίποτα! Από κει και πέρα, και όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο θα έπρεπε να δώσει μια κίτρινη κάρτα στον Ζέκα στο πρώτο μέρος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήθελε να... καβαλήσει στην τρίτη θέση, όμως, ο Ατρόμητος ήταν... όνομα και πράγμα και με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Ιγκλέσιας κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την Λεωφόρο, σε ένα παιχνίδι εξαιρετικό ειδικά στο δεύτερο μέρος, όταν και ο ρυθμός ανέβηκε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα