Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, οι... πλούσιοι αποκλείστηκαν!

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, οι... πλούσιοι αποκλείστηκαν!

Gazzetta team
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, οι... πλούσιοι αποκλείστηκαν!

bet365

Το φθηνότερο ρόστερ από τις ομάδες που βρίσκονται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ διαθέτει ο Ολυμπιακός, τη στιγμή που έμειναν εκτός συνέχειας σύλλογοι με διπλάσια ή και πενταπλάσια χρηματιστηριακή αξία!

Ακόμα μεγαλύτερη αξία αποκτά η επιτυχία των «ερυθρολεύκων» να προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αν υπολογίσει κανείς την αξία του ρόστερ με το οποίο κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο, σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Με τη χρηματιστηριακή αξία των νταμπλούχων Ελλάδας να φτάνει περίπου στα 72 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt), το πιο... φθηνό ρόστερ των 15 υπολοίπων μονομάχων, είναι σχεδόν διπλάσιο και πρόκειται γι' αυτό της Λεβερκούζεν!

Συγκεκριμένα οι Γερμανοί βρίσκονται στα 137 εκατ. ευρώ (ακολουθεί η Γαλατά με σχεδόν 150 εκατ. ευρώ), ενώ τα ποσά γίνονται... αστρονομικά, αν πάμε σε ομάδες όπως η Ρεάλ (583 εκατ. ευρώ), η Μπαρτσελόνα (582 εκατ. ευρώ), η Μπάγερν (487 εκατ. ευρώ) και η Τσέλσι (458 εκατ. ευρώ). Από εκεί και πέρα αρκετές ομάδες με πολλαπλάσια χρηματιστηριακή αξία του Ολυμπιακού έμειναν εκτός διοργάνωσης, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Γιουβέντους των 355 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα υπάρχει η Νάπολι των 240 εκατ. ευρώ, η Πόρτο των 195 εκατ. ευρώ, η Μαρσέιγ των 136 εκατ. ευρώ αλλά και η Σοσιεδάδ των 123 εκατ. ευρώ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα