Η αλήθεια για Ρισβάνη!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Η αλήθεια για Ρισβάνη!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Σπύρο Ρισβάνη και εξηγεί γιατί... εξαφανίστηκε από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά!

Τις τελευταίες ημέρες έχω δεχθεί πολλά μηνύματα για τον Σπύρο Ρισβάνη, που γιορτάζει κιόλας σήμερα και να του πούμε χρόνια πολλά. Οι περισσότεροι απορείτε τι έγινε, γιατί εξαφανίστηκε και κάποιοι επηρεασμένοι από διάφορες φημολογίες που κυκλοφορούν λέτε,ότι τον «καθάρισαν», διότι γράφτηκε ότι ενδιαφέρεται το Ανόβερο και θεωρούν ότι «καβάλησε» το καλάμι . Επειδή , λοιπόν, βλέπω να γίνεται μία τεράστια κουβέντα ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Κατ’αρχάς αν ένας άνθρωπος στον Παναθηναϊκό θέλει πάρα πολύ να καθιερωθεί και να εξελιχθεί ο Σπύρος Ρισβάνης στην άμυνα είναι ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου. Από το καλοκαίρι τον είχε εντοπίσει και τον πίστεψε, ότι θα αποτελέσει μία καλή εναλλακτική λύση για φέτος. Και πήρε το ρίσκο να τον ρίξει στα βαθιά… Από κει και πέρα ο Ρισβάνης στα 10 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος είχε αγωνιστεί στα 6. Είχε σε άλλα ματς εξαιρετική απόδοση και σε άλλα δεν απέφυγε λάθη, που δικαιολογούνται απόλυτα από την απειρία του. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια δεν έπαιξε. Η εξήγηση είναι απλή μετά από μία έρευνα, που έκανα. Ο Αναστασίου ξέρει, ότι είναι η πρώτη χρονιά του Ρισβάνη στην πρώτη ομάδα και μάλιστα μπήκε και απότομα στην ενδεκάδα. Μην ξεχνάτε ότι στο ματς με τον Πλατανιά στα Χανιά που έπαιξε ο Ρισβάνης υπήρχε και γκρίνια από ορισμένους, διότι τον έβαλε ο Αναστασίου σε ένα δύσκολο ματς και το παιδί φάνηκε τρακαρισμένο.

Μετά το παιχνίδι αυτό ο νεαρός στόπερ ανέβασε την απόδοσή του. Παράλληλα, όμως, επιβαρύνθηκε και σωματικά και ψυχολογικά, αφού δεν είναι εύκολο ξαφνικά να γίνεσαι βασικός στόπερ στον Παναθηναϊκό. Και χωρίς να έχεις πάρει μέρος ούτε καν σε προετοιμασία με την πρώτη ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, παρά μόνο αυτό το καλοκαίρι. Άλλο να παίζεις με τους Νέους, άλλο με την πρώτη ομάδα. Προκειμένου, λοιπόν, να προλάβει ο Αναστασίου κάποιον μυϊκό τραυματισμό του παίκτη και για να τον αποφορτίσει ψυχολογικά αποφάσισε στα δύο επόμενα παιχνίδια, που ακολούθησαν αν τον αφήσει εκτός αποστολής. Αυτό έγινε. Δυστυχώς στην συνέχεια ο «μικρός» ταλαιπωρήθηκε από μία αμυγδαλίτιδα, που τον «τσάκισε» για 10 ημέρες.

Εκανε υψηλό πυρετό για ημέρες και μόλις το τελευταίο διήμερο μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Η αμυγδαλίτισα τον εξάντλησε και χρειάζεται ένα διάστημα για να επανέλθει στο 100% και να είναι έτοιμος και πάλι να παίξει. Και θα παίξει, διότι και πολύ καλά στοιχεία έχει σαν παίκτης, και τον πιστεύουν πολύ ο προπονητής του και οι συνεργάτες του. Και στο κάτω-κάτω ας δώσουμε έναν πόντο στον Αναστασίου, που μέχρι τώρα έχει δείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται με το καλύτερο τρόπο το υλικό της ομάδας και φυσικά τους νεαρότερους παίκτες που προέρχονται από τις Ακαδημίες . Με αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα είναι από τους προπονητές, που εμπνέει εμπιστοσύνη για την δουλειά του. Μην τσιμπάτε με την κάθε ανοησία, που λέγεται και φιλτράρετε , ότι κυκλοφορεί ως φήμη και μην τα ασπάζεστε έτσι…..αμάσητα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.