Η Γιουνάιτεντ ακτινογραφεί τον Ολυμπιακό!

Θάνος Σαρρής
Η Γιουνάιτεντ ακτινογραφεί τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι υποψήφιος αντίπαλος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι «Red Devils» φιλεξενούν στο επίσημο σάιτ τους αφιέρωμα για τους «ερυθρόλευκους»!


Ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα θα μάθει τον αντίπαλό του για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και μέσα στους υποψήφιους είναι και η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» αφιέρωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους αφιέρωμα για την ομάδα του Μίτσελ, στάθηκαν στο Σαβιόλα και τον Μήτρογλου και ξεχώρισαν τη νίκη επί της Μπενφίκα με 1-0!

Αναλυτικά:

«Πώς τα πήγαν στο τρίτο γκρουπ; Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι υπερβολικά χαρούμενος με την πρόκρισή του. Παρά τις δύο ήττες από την πρώτη του ομίλου, Παρί Σεν Ζερμέν, η ελληνική ομάδα ήταν αήττητη απέναντι στους δύο άλλους αντίπαλους, την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ. Δύο νίκες απέναντι στους Βέλγους έβαλαν τα θεμέλια για τη δεύτερη θέση, με μία ισοπαλία και μία νίκη επί της Μπενφίκα να δίνει στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να τερματίσει μόλις μπροστά από την πορτογαλική ομάδα. Τερμάτισαν στον όμιλο με 10 πόντους, ισόβαθμοι με τη Μπενφίκα, αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες έφεραν την επικράτηση.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα που ξεχωρίζει; Αν και το 3-0 επί της Άντερλεχτ ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά το σκορ στην πορεία του Ολυμπιακού, το πιο σημαντικό αποτέλεσμα αποδείχθηκε ότι ήταν η νίκη με 1-0 εντός έδρας απέναντι στη Μπενφίκα. ΣΕ μια αμφίρροπη αναμέτρηση, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Ρομπέρτο πραγματοποίησε μια τιτάνια εμφάνιση, αρκετή για να απόκρουση η ελληνική ομάδα την ισχυρή επίθεση της Μπενφίκα αφού ο Κώστας Μανωλάς έδωσε στην γηπεδούχο ομάδα από νωρίες το προβάδισμα. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτή την ισχνή νίκη και ίσως έχαναν τη θέση στους 16.

Ποιοι αξίζουν να τους παρακολουθήσετε; Οι επιθετικοί του Ολυμπιακού Κώστας Μήτρογλου και Χαβιέ Σαβιόλα σημείωσαν πέντε γκολ (τρία και δύο διαδοχικά) στη φάση των ομίλων και ο τελευταίος ήταν ενθουσιασμένος με την πρόκριση της ομάδας του. Μιλώντας αφού σκόραρε στο τελευταίο ματς της ομάδας του απέναντι στην Άντερλεχτ, ο Σαβιόλα είπε: "Σήμερα ήταν μια υπέροχη, συναισθηματική μέρα για μένα, επειδή το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια περίβλεπτη διοργάνωση και αυτά τα γκολ είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα μου. Ο επόμενος γύρος θα είναι δύσκολος. Πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να δουλέψουμε σκληρά και να μην επαναπαυτούμε στις δάφνες της πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση.

Ο προπονητής: Ο πρώην ποδοσφαιριστής Μίτσελ είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος προπονητής. Έχοντας αναλάβει από το Φεβρουάριο, ο Ισπανός οδήγησε την ομάδα του στην κυριαρχία της ελληνικής Σούπερ Λιγκ τη σεζόν 2012/13. Βλέποντας τους νοκ-άουτ γύρους, ο Μίτσελ σχολίασε: «Θέλουμε να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Οι παίκτες μου χρωστούν έπειτα από αυτά στα οποία με υπέβαλαν! Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτούς ωστόσο»..

Έχουμε ιστορία; Η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό 4 φορές σε διαδοχικές σεζόν το 2001/02 και το 2002/03. Η πρώτη μάχη, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πειραιά (λάθος των Άγγλων), περιελάμβανε γκολ από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον Άντι Κόουλ στη νίκη με 2-0. Οι Ρεντς στη συνέχεια εξασφάλισαν τη νικη με 3-0 στο Ολντ Τράφορντ, πριν βελτιωθούν κατά ένα την επόμενη χρονιά, θριαμβεύοντας με 4-0 επί του Ολυμπιακού. Μετά την εμφατική νίκη, μία καθυστερημένη αναζωπύρωση στην Ελλάδα απείλησε να σταματήσει το 100% νικηφόρο σερί της Γιουνάιτεντ με τους γηπεδούχους, αλλά ευτυχώς οι παίκτες από το Μάντσεστερ κράτησαν για τη νίκη με 3-2.»

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα