Μπαρτσελόνα-Σέλτικ 6-1

Μπαρτσελόνα-Σέλτικ 6-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα-Σέλτικ 6-1

bet365

Με το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία της Μπάρτσα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Νεϊμάρ διέλυσε (6-1) τη Σέλτικ και σφράγισε την πρωτιά.

Αγιαξ και Μπιλμπάο. Δύο σερί ήττες που έφεραν την αμφισβήτηση: στην ομάδα και στο κατά πόσο ο Νεϊμάρ μπορεί να φορέσει τα... παπούτσια του Μέσι. Ο Αγιαξ ήταν το τέλειο «εξιλαστήριο θύμα» και ο Βραζιλιάνος φρόντισε να φωνάξει παρών με την πλέον εμφατική παρουσία του στην Ευρώπη. Εντάξει, δεν σκότωσε και το θηρίο, θα μπορούσε να ανταπαντήσει κάποιος. Οπως και να έχει, το κοντέρ και η ιστορία έγραψε μισή ντουζίνα γκολ. Από αυτό το 6-1 τα μισά+ ήταν δικά του. Τρία έβαλε εκείνος στο πιο γρήγορο χατ τρικ της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ (σε 14 λεπτά, ξεπέρασε τον Μέσι σε 16 λεπτά), ενώ μοίρασε και ένα ακόμα.

Το φεστιβάλ των Μπλαουγκράνα ξεκίνησε στο 8'. Το σουτ του Αλέξις Σάντες σταμάτησε στα σώματα και μόνος του Πικέ σκόραρε από κοντά το 6ο γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε ο αμυντικός με τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία των Καταλανών, ξεπερνώντας τους Φρανκ Ντε Μπουρ και Ρόναλντ Κούμαν. Στο 40' ο Νεϊμάρ έφτιαξε τον Πέδρο για το 2-0 και στο 45' ήρθε το παρθενικό γκολ του Βραζιλιάνου στη διοργάνωση, με τη φάση να ξεκινάει από 26 πάσες (φετινό ρεκόρ στους ομίλους).

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Νεϊμάρ έκανε τακουνάκι στον Τσάβι, εκείνος του επέστρεψε τη μπάλα και δυνατό πλασέ έγραψε το 4-0. Το 5ο όμως θα ήταν και το καλύτερο. Ο... ακατονόμαστος έσκασε μία υπέροχη ποδιά τον Αμπροουζ που ακόμα τον ψάχνει και πλάσαρε για να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κάνει χατ τρικ σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κόπα Λιμπερταδόρες (σ.σ.: εκεί έχει 14 γκολ). Επίσης, τα τρία γκολ του τα έβαλε σε διάστημα 14 λεπτών και έκανε το 4ο πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του θεσμού (Γκομίς 8, Νιούελ 9, Φαν Μπάστεν 10).

Η μισή ντουζίνα ήρθε στο 72' με πλασέ από τον Τέγιο, αλλά δεν ήταν το ύστατο τέρμα στο ματς. Στο 88' ο Γιώργος Σαμαράς ήρθε με κεφαλιά να βάλει το γκολ της τιμής για τους Σκοτσέζους, γκολ που ήταν και το δεύτερο διαδοχικό σε σερί επίσκεψη του στο «Καμπ Νόου». Η ομάδα του πάντως ήταν ούτως ή άλλως αποκλεισμένη, ενώ η Μπάρτσα παρέμεινε 1η, κάτι που τελικά θα συνέβαινε ακόμα και εάν δεν νικούσε.

Μπαρτσελόνα (Τάτα Μαρτίνο): Πίντο, Πικέ, Μασεράνο, Μοντόγια, Αντριάνο, Μπουσκέτς (72' Σονγκ), Τσάβι, Σέρζι Ρομπέρτο, Πέδρο, Νεϊμάρ (80' Ντονγκού), Αλέξις Σάντσες (67' Τέγιο)

Σέλτικ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Αμπροουζ, Λούστιγκ, Μάθιους (78' Στόουκς), Φαν Ντάικ, Μπίτον (68' Κόμονς), Μπράντλεϊ, Μπράουν, Μπέριγκτερ, Πούκι (46' Μάλγκριου), Σαμαράς.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα