Παραμένει «ερυθρόλευκη» η κορυφή

Άκης Παπαβλασόπουλος
Παραμένει «ερυθρόλευκη» η κορυφή

bet365

Νέα, μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου, που πέρασε με 2-0 από την έδρα της Επισκοπής και παραμένει πρώτος. Ακολουθεί κατά πόδας ο ΑΟΧ, γκέλαρε η Καλλιθέα, μεγάλη ανατροπή για Παναχαϊκή. Πολύτιμα τρίποντα για Κέρκυρα, Ηρακλή, παραπαίει ο Απόλλων.

Επισκοπή-Ολυμπιακός Βόλου

Την τέταρτη του εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου που επικράτησε της Επισκοπής με 0-2.

Η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα, ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος, χωρίς να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κάποιο γκολ. Μοναδική αξιόλογη φάση ήταν αυτή στο 30΄ για λογαριασμό των Θεσσαλών με το πλασέ του Γκούρμα να αποκρούεται από τον Καλογεράκη.

Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ακριβώς ρυθμό όπως και στο πρώτο μέρος, και στο 70΄ κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Καλογεράκη και να πάρουν προβάδισμα στο σκορ χάρη σε δυνατό σουτ του Καπετάνου.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι Βολιώτες έλεγχαν το ρυθμό του αγώνα και μόνο σε μια φάση σ΄αυτή του 85΄ με την όταν η προσπάθεια του Βελονάκη σταμάτησε στο δοκάρι του Γκίτκου απειλήθηκαν από την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη.

Αφού η ομάδα της Επισκοπής δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν εκ νέου αυτή την φορά ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα και με δράστη τον φευγάτο Ακόστα που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Κώστας Ανυφαντάκης): Καλογεράκης, Μανουσάκης, Βιδάλης, Βουρβαχάκης, Σπαθάρας (75' Κονονένκο), Δελήμπασης, Γκονζάλες, Σεληνιωτάκης, Σουμπασάκης, Μαρτσάκης (66' Ανωγειανάκης), Τάντιτς (51' Βελονάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μανουέλ Ρόκα): Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Καπετάνος (74' Ακόστα), Κατσίκης (83' Κωστούλας), Δεινόπαπας (56' Πινδώνης), Μπρέσκα, Γκούρμα.

Χανιά-Γλυφάδα 2-0

Την πορεία ανόδου συνέχισε και σήμερα η ομάδα των Χανίων, που επικράτησε της Γλυφάδας με 2-0 και εκμεταλλεύτητηκε έτσι ιδανικά την γκέλα της Καλλιθέας, περνώντας στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι Κρητικοί πήραν από πολύ νωρίς το προβάδισμα, αφού στο 12' ο Παπατζίκος νίκησε την αντίπαλη άμυνα στον αέρα, πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσάτσου και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των Αθηναίων.

Οι παίκτες του ΑΟΧ, συνέχισαν να πιέζουν, όμως δεν ήταν σε πολύ καλή ημέρα. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να κλειδώσουν την νίκη τους στο 77' με τον Κονσταντίνοφ να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Τσάτσος.

ΑΟΧ (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Χατζηησαΐας, Μπουντόπουλος (59' Μποτωνάκης), Πότσι, Παπατζίκος, Ζντράβκοβιτς, Μανωλάς, Λουκίνας, Τσάτσος, Παγώνης (11' λ.τρ. Βασιλόγιαννης), Πάγκαλος (63' Κονσταντίνοφ).

ΓΛΥΦΑΔΑ (Λουτσιάνο ντε Σόουζα): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Παιδάκης, Ευσταθίου, Σμυρλής (67' Μαυρίας), Νικολιάς, Σκόνδρας (80' Βουντούρης), Γκέζος, Μουστάκης, Δημακάκος, Κόκκαλης

Φωκικός-Βύζας 4-0

Στις νίκες επέστρεψε η ομάδα του Φωκικού, που... διέλυσε τον Βύζα με 4-0 στην Άμφισσα και μπήκε με αυτόν τον τρόπο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου. Οι γηπεδούχοι, είχαν για ακόμα μία φορά σε εκπληκτική κατάσταση τον Φράγκο και τον Τζεκο, οι οποίοι έδωσαν... παράσταση και με δύο γκολ έκαστος, οδήγησαν την ομάδα τους σε μία θριαμβευτική επικράτηση.

Η αρχή έγινε στο 7', με τον Τζέκο να παίρνει την κεφαλιά και από κοντά να ανοίγει το σκορ. Στην συνέχεια, την σκυτάλη πήρε ο Φράγκος, που με δύο δικά του τέρματα στο 25' και το 41' κλείδωσε την νίκη. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τζέκος, στις καθυστερήσεις του αγώνα και πάλι με κεφαλιά. Έτσι, ο Φωκικός πέρασε στην 4η θέση, ενώ ο Βύζας γνώρισε ακόμα μία ήττα, η οποία δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό στα Μέγαρα.

ΦΩΚΙΚΟΣ (Γιώργος Κούτσης): Λανζάνο, Πεχλιβανόπουλος, Ασίγκμπα (58' Ζαχαρόπουλος), Πολυχρονάκης, Καλαγκάνης, Σιμονιάν, Ράντι, Σκαρίμπας, Φράγκος (72' Γεωργουσόπουλος), Άλβαρεζ, Τζέκος.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (Γιάννης Τοπαλίδης): Λούκιτς, Δελάρδας, Μαρίνης, Ταμπάκης, Γιάντριτς, Μπελέρης, Ζάρκος, Αρναρέλης, Μεντί (56' Νικολέτος), Αλ. Μαζιώτης, Αμπντουραχμάνι (31' Κοντούλης).

Καλλιθέα-Αστέρας Μαγούλας 2-2

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδεικνύεται η ομάδα της Καλλιθέας, που αν και σε πολύ κακή μέρα, κατάφερε να... κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Αστέρα με σκορ 2-2 και να παραμείνει αήττητη για 11η αγωνιστική.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 17' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δημητριάδη. Η Καλλιθέα έψαξε απάντηση, όμως σε δύο προσπάθειες του Καραλή, στο 25' και το 55' η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο δοκάρι του Αστέρα. Αντ' αυτού, η Μαγούλα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Έβερετ και πάλι από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Όλα έδειχναν πως η Καλλιθέα θα γνώριζε την πρώτη της ήττα, όμως ο Καραλής είχε άλλη άποψη.

Έτσι, στο επόμενο λεπτό, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ αφού πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα μείωσε για την Καλλιθέα, η οποία μπήκε έτσι και πάλι στην διεκδίκηση αποτελέσματος. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι πίεσαν και κατάφεραν να πετύχουν τελικά την ισοφάριση στο 80', με τον Σταύρου να παίρνει την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραλή και να χαρίζει στην ομάδα του ένα πολύτιμο βαθμό.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Κριστόφ Βαζέχα): Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Παγώνης, Θεολόγου, Καλαμιώτης, Ρουσάκης, Φαγιέ (75' Σταύρου), Κατσικογιάννης (46' Ατματζίδης), Χαϊκάλης, Γκαλάν, Καραλής

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Αντώνης Πριόνας): Κασμερίδης, Κοτίτσας, Στρατομήτρος, Νόνης, Ασλανίδης, Τριάντος, Κορνελάτος, Στρατάκης (65' Κάστρο), Δημητριάδης (28' Έβερετ), Μαρίνου (78' Χάλαρης), Ντιέγκο

Παναχαίκή-Αχαρναϊκός 3-1

τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα της Παναχαϊκής, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να επικρατήσει του Αχαρναϊκού με 3-1 και να ξεφύγει έτσι από τις θέσεις που οδηγούν τον υποβιβασμό. Το παιχνίδι στην Πάτρα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την γηπεδούχο ομάδα, αφού στο 25' μετά από πολύ μακρινό σουτ του Νιάρου, ο Σταυριανός έκανε ένα φοβερό λάθος, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα χέρια του και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Η Παναχαϊκή έμοιαζε αρκετά επηρεασμένη και μουδιασμένη, όμως αυτό άλλαξε μετά την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και με πρωταγωνιστή τον Μαραγκιουδάκη κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή. Ο έμπειρος επιθετικός, αρχικά έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 68', ενώ με δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 83' ολοκλήρωσε την ανατροπή. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κοντογουλίδης στις καθυστερήσεις, σφραγίζοντας έτσι την νίκη για τους Πατρινούς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σταυριανός (39' Κλ. Παπαδόπουλος), Σπίνουλας, Λίτσης, Μπερτέν, Βαγγελόπουλος, Μπόζιτς, Γκαντιάγκα, Βασιλαντωνόπουλος (46' Χοτζάλι), Κοντογουλίδης, Μαραγκουδάκης, Πλέγας (55' Φατιόν).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Μάκης Παπαδόπουλος): Παγούδης, Μαγγίνας, Μωυσιάδης, Αθανασόπουλος, Ογκουνσότο (78' Παραράς), Νιάρος, (69' Μανάλης) Ανδράλας, Ντάλλας, Νεόφυτος, Μακρυγιάννης (63' Παπαδόπουλος), Σάνον.

Βόρειος όμιλος

Καβάλα-Κέρκυρα 0-1

Την τέταρτη εκτός έδρας νίκη της πέτυχε η Κέρκυρα που επικράτησε στο «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας με 1-0. Η ομάδα του Γιώργου Μαραντά που έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Καβάλας, ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και σε δύο περιπτώσεις στο 17΄ και στο 26΄ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου.

Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Πάλλα μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βρονταρά, ενώ στη δεύτερη η κεφαλιά του Χόρτσα απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Ραπτάκη.

Στην επανάληψη η ομάδα της Μακεδονίας συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο η υπεροχή της αυτή να μετατραπεί σε γκολ, κάτι που ευτύχησε να κάνει στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι η Κέρκυρα στο 71΄. Ο Καραδέμητρος βρέθηκε μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι νησιώτες διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο το υπέρ τους αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Γιαννίκογλου, Πόπτσης (74' Πρίττας), Ντουτσαρίδης, Άρτσε (62' Καζαντζίδης), Ρεβυθόπουλος, Γκαρακλίδης, Χόρτσας, Κουρέλας, Πάλλας (74' Αλεξίου), Βαλεριάνος, Καπνίδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Βρονταράς, Βλάχος, Ζορμπάς, Σουάνης, Καραδέμητρος, Παρασκευαΐδης, Ραπτάκης, Μπαλντοβαλίεφ (85' Καραγιαννίδης), Ανδρεόπουλος, Γυφτοκώστας, Κουτσόπουλος.

Ηρακλής-Αιγινιακός 2-1

Την τέταρτη του εντός έδρας νίκη και τρίτη συνεχόμενη πέτυχε ο Ηρακλής που κέρδισε με 2-1 τον Αιγινιακό. Η ομάδα του Γκιγέρμο Όγιος παρά τις πολλές τις απουσίες ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και στο 11΄ η υπεροχή της αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ με τον Κοντέων να κάνει το 1-0.

Οι «κυανόλευκοι» έχοντας την ψυχολογία υπέρ τους στο τρίλεπτο 15΄ -17΄ θα μπορούσαν να είχαν ζευγαρώσει τα τέρματα τους τα σουτ όμως των Ιντζόγλου και Ονουάτσι δεν είχαν την κατάληξη που θα επιθυμούσαν.

Αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Θεσσαλονικείς το πέτυχαν στο 37΄χάρη σε κεφαλιά του Ζαχόρα. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο το υπέρ τους αποτέλεσμα κάτι που το κατάφεραν καθώς απειλήθηκαν σε μόλις δύο φάσεις από την ομάδα του Αιγινίου.

Η πρώτη στο 74΄ με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σίκιμιτς να περνά άουτ και η δεύτερη στο 89΄ φάση στην οποία και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 χάρη σε σουτ του Μιλόσκοβιτς διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το τελικό αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα της Πιερίας παρότι μείωσε το σκορ δεν κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Θεσσαλονίκη.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γκιγέρμο Όγιος): Xουάντερσον, Μπάμπα, Πουρτουλίδης, Κοντέων, Ζάχορα (67' Ματσούκας), Παπαστεριανός, Κοντοδήμος, Σιατραβάνης, Παληγεώργος (79' Κραγιόπουλος), Ιντζόγλου, Ονουάτσι (82' Αποστολίδης).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Πετκάκης, Σαμαράς, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Χατζής, Φερνάντες (46' Ζούρκος), Φαμπίνιο, Γεωργίου (58' Μιτρόφ), Τσουρλίνοφ (39' Μιλόσκοβιτς), Σίκιμιτς.

Δόξα Δράμας-Πιερικός 2-1

Την δεύτερή της νίκη στην έδρα της πέτυχε η Δόξα Δράμας που επικράτησε του Πιερικού με 2-1. Τόσο η ομάδα της Δράμας, όσο κι αυτή της Κατερίνης μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έχασαν από μια κλασική ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ. Αρχικά στο 18΄ με τον Μανίκα για τους «ασπρόμαυρους» και εν συνεχεία στο 21΄ για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Στόικου η οποία αποκρούστηκε από τον Παπατολίκα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν τελικά αυτοί στο 32΄ που προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μανίκα να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των Μιλένκοβιτς και Δαύκου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν στο 53΄ να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Κάσσου. Η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη έχοντας υπέρ της την ψυχολογία στο 59΄ και στο 71΄ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ με τα σουτ των Ρούτση και Ετόφ να σταματούν στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Από την πλευρά του το συγκρότημα του Νίκου Θεοδοσιάδη άγγιξε με την σειρά του το δεύτερο γκολ στο 79΄ με το σουτ του Κέρι να περνάει λίγο άουτ από την εστία του Δαύκου. Το γκολ που έδωσε τη νίκη στην Δόξα πέτυχε στο 85΄ ο Ρούτσης με πλασέ. Οι «μαυραετοί» έχοντας το σκορ υπέρ τους, διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο το υπάρχον αποτέλεσμα, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Δαύκος, Γελαδάρης, Θεοδωρέλης, Μιλένκοβιτς (46' Μπέκα), Στεργιανός, Βλασόπουλος, Ρούτσης (89' Κίκοφ), Κάσσος, Στόικος (46' Χιντασέλι), Κυριακίδης, Ετόφ.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παπατολίκας, Νίκου (58' Παπατόλιος), Αποστολίδης (87' Παπαδόπουλος), Ντόικιτς, Ελευθεριάδης, Καθάριος, Ιορδανίδης, Μανίκας, Καρτσαμπάς, Αθανασίου, Ιτσιος (75' Κέρι).

Αν. Καρδίτσας-Βατανιακός 1-0

Ακόμα μία εντός έδρας νίκη πέτυχε η ομάδα της Αναγέννησης, που επικράτησε στην Καρδίτσα του Βατανιακού με 1-0 και έπιασε προσωρινά στην 3η θέση την Νίκη, που παίζει αύριο κόντρα στα Γιαννιτσά.
Η ΑΣΑ ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα με το... καλημέρα, καθώς μόλις στο 3' ο Μπουντούρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στην συνέχεια, οι δύο ομάδες έψαξαν κάποιο γκολ, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να ισοφαρίζουν και την Καρδίτσα να προσπαθούν να «κλειδώσουν» την νίκη
Παρά τις προσπάθειες, όμως, το σκορ δεν άλλαξε, αφού οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν αρκετά άστοχοι. Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Καρδίτσα να πανηγυρίζει την 6η νίκη της στο πρωτάθλημα και να φτάνει έτσι τους 20 βαθμούς.

ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Κουκούλης, Ρόβας, Γκουγκούδης, Δημόπουλος, Υφαντής, Γήτας (80' Μίχος), Μπουσινάκης (68' Γεωργακόπουλος), Μπιτέλης, Μπουντούρης (74' Κρανιώτης), Χλωρός.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Κουδουνάς, Κολαξίδης, Γιαλαμίδης, Γιαπιτζής, Λαγδάρης, Μπουζούκης (46' Ζαγοριανός), Κουλίδης, Ποτουρίδης (66' Λύρας), Λαζαρίδης, Φουλίδης, Γιαννούλης (77' Κατσαρός).

Αποτελέσματα

​Νότιος όμιλος
Επισκοπή - Ολυμπιακός Βόλου 0-2
Καλλιθέα - Αστέρας Μαγούλας 2-2
Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός 3-1
Φωκικός - Βύζας Μεγάρων 4-0
Χανιά - Γλυφάδα 2-0

Βόρειος όμιλος
Αναγέννηση Καρδίτσας - Βατανιακός
Δόξα Δράμας - Πιερικός 2-1
Ηρακλής - Αιγινιακός 2-1
Καβάλα - Κέρκυρα 0-1
Αν. Καρδίτσας-Βατανιακός 1-0


 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα