Ενοχος αλλά... ελεύθερος ο Ψωμιάδης!

Δήμος Μπουλούκος
Ενοχος αλλά... ελεύθερος ο Ψωμιάδης!

bet365

Στα μαλακά έπεσε ο Μάκης Ψωμιάδης καθώς θα ήταν ελεύθερος σήμερα αν δεν κατηγορείται για την ΑΕΚ, αφού για τα στημένα η ποινή του είναι φυλάκιση 4,5 χρόνια με αναστολή. Ευθύνες και σε ποδοσφαιριστές!
Στην αρχή της διαδικασίας που ολοκληρώθηκε μετά από 2,5 μήνες, εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη και τον Θωμά Μητρόπουλο, ένοχοι κρίθηκαν οι Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, ενώ αθώοι λόγω αμφιβολιών είναι οι υπόλοιποι από τους 11 κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Γιώργο Χριστοβασίλη, Σταύρο Ψωμιάδη, Βαγγέλη Αγγελή, Δημήτρη Δημητρίου, Γιώργο Χαβενετίδη και Γιάννη Παπακώστα.

O Μάκης Ψωμιάδης είναι ένοχος για ένα κακούργημα, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις βρέθηκαν ένοιχοι για πλημμελήματα... Ο Μάκης Ψωμιάδης, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια και για δωροδοκία δωροληψία, πράξεις που κρίθηκαν κακουργηματικές. Οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος κρίθηκε αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, αλλά ένοχος για τα παιχνίδια του Ηλυσιακού. Επίσης κρίθηκαν ένοχοι οι Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και παράνομο στοιχηματισμό), Διονύσης Κωτούλας (δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση), Περικλής Αμανατίδης (δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση).

Μετά την απόφαση, όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν ελαφρυντικά λόγω έντιμου βίου, αλλά η εισαγγελέας έδρας είπε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο στους Κωτούλα και Αμανατίδη.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της πρότασης της εισαγγελέως ίσως να είναι ότι ζήτησε να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα πρωτοδικών, ώστε να διερευνυθεί η ύπαρξη ποινικών ευθυνών των ποδοσφαιριστών που εμπλέκονται στις αναμετρήσεις για τις οποίες καταδικάστηκαν οι 5 κατηγορούμενοι.

Οι προτάσεις του εισαγγελέα...

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον Μάκη Ψωμιάδη είναι κάθειρξη 5 ετών για εκβίαση, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 1 έτους, 10.000 ευρω για δωροληψία. Η ποινή κάθειρξης σημαίνει φυλάκιση, αφού μία τέτοια ποινή δεν είναι εξαγοράσιμη, ούτε μπορεί να έχει αναστολή

Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου: Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροληψία, φυλάκιση 2 ετών για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Θωμά Μητρόπουλο: Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία.

Για τους Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη: Φυλάκιση ενός έτους για δωροδοκία.

Οι τελικές αποφάσεις του δικαστηρίου...

Τελικά, ο Μάκης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση και πρόστιμο 35.000 ευρώ (εξαγοράσιμη ποινή με 5 ευρώ ανά μέρα) . Ετσι, αν δεν υπήρχε η δίκη με την ΑΕΚ θα ήταν από σήμερα ελεύθερος,καθώς λόγω της προφυλάκισης και των μεροκάματων που έκανε στη φυλακή, έχει εκτίσει την ποινή του.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση και 30.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο Ριαβόγλου σε 4,5 χρόνια με αναστολή και 40.000 ευρώ,.

Ο Κωτούλας σε 2 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Ο Αμανατίδης σε 2 χρόνια με αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ένοχοι μένουν ελεύθεροι - εκτός του Ψωμιάδη λόγω ΑΕΚ - μέχρι την έφεση. Σε περίπτωση που τότε δεν «πέσει» η ποινή τους, τότε θα ισχύει η εξαγορά της τελικής ποινής που θα τους επιβληθεί με 5 ευρώ ημερησίως. Δηλαδή στην πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν μπαίνουν φυλακή!

 

Τελευταία Νέα