Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος καταγράφει τη στιγμή, δηλαδή το ισχνό προβάδισμα του Μήτρογλου έναντι του Παπασταθόπουλου και τους υπόλοιπους που συμπληρώνουν το top 5 από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα.

Στα περισσότερα επαγγέλματα ο επαγγελματίας εξαργυρώνει την φήμη της τελευταίας του 3ετίας. Κάπως έτσι, μέσα από τη διαδικασία της εξέτασης της πορείας του στη διάρκεια των προηγούμενων τριών ετών ορίζει η αγορά την “σημερινή” επαγγελματική χρηματιστηριακή του αξία. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ειδικής φύσεως επαγγελματική κατηγορία. Μια ποδοσφαιρική μετοχή επηρεάζεται πολύ πιο άμεσα και πιο συχνά από την πορεία του επαγγελματία στο σήμερα και το χθες, όχι μόνο στο προχθές. Ενας προπονητής είναι όσο καλός δείχνουν τα αποτελέσματα του τελευταίου μήνα. Ενας ποδοσφαιριστής είναι όσο καλός και “ακριβός” δείχνουν ότι είναι τα αποτελέσματά του στο τελευταίο τρίμηνο.

Οταν του ζήτησαν να φτιάξει την λίστα με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή κάθε μιας εκ των εθνικών ομάδων που θα βρεθούν στο Μουντιάλ, ο Τσέζαρε Πραντέλι έβαλε, στην “Gazzetta” το ονοματεπώνυμο Κώστας Μήτρογλου πλάι στο όνομα της Εθνικής Ελλάδας. Το αυτονόητο έκανε, καταγράφοντας τη στιγμή. Διότι αυτός, ναι, ο Κώστας Μήτρογλου έχει καταφέρει, με όσα κάνει από την αρχή της σεζόν, να ανεβάσει τον εαυτό του στην κορυφή αυτής της λίστας, να φέρει την μετοχή του, μετά από διαδοχικά “limit up” στο υψηλότερο σημείο που έχει βρεθεί ποτέ, στο υψηλότερο που μπορεί να βρίσκεται σήμερα μια ελληνική ποδοσφαιρική μετοχή.

Ποιοι τον ακολουθούν; Ποιοι Ελληνες βρίσκονται κοντά του; Ποιους θα βάζαμε αν φτιάχναμε το top5, καταγράφοντας την στιγμή;

Τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που πετάει από παιχνίδι σε παιχνίδι, και δεν αρκείται απλώς σε καλές εμφανίσεις, αλλά τις κάνει τόσο πειστικές, που δεν αφήνει περιθώριο να αμφιβάλλει κανείς ότι ήταν έτοιμος να καθιερωθεί στην 11αδα της Ντόρτμουντ ακόμη και αν δεν είχαν τραυματιστεί ο Χούμελς και ο Σούμποντιτς. Ο Sokratis ανεβάζει κι άλλο την χρηματιστηριακή του αξία, αφού ξαναβάζει τον εαυτό του στη λίστα των καλύτερων της Ευρώπης της γενιάς του. Αν ήταν από την αρχή της σεζόν βασικός, τότε δίχως αμφιβολία θα προσπερνούσε στη σχετική λίστα τον Μήτρογλου σήμερα.

Τον Παναγιώτη Κονέ, που καταφέρνει αυτή την εποχή, δηλαδή από το καλοκαίρι μέχρι εδώ να ανεβάζει ακόμη ψηλότερα την χρηματιστηριακή του αξία, η οποία τον Αύγουστο είχε βρεθεί στο πιο ψηλό σημείο σ' ολόκληρη την καριέρα του. “Κρατάει” την Μπολόνια με τα γκολ και την απόδοσή του και γίνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και πιο hot στην ιταλική αγορά. Αν έπαιζε στην Εθνική, η μετοχή του θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη ψηλότερα.

Τον Γιώργο Σαμαρά, που συνεχίζει να είναι ο ηγέτης της Σέλτικ, να σκοράρει στο σκοτσέζικο πρωτάθλημα και να κρατά τη μετοχή του σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο. Αν έκανε καλύτερο Champions League ή καλύτερα παιχνίδια κόντρα στην Ρουμανία θα μπορούσε να είναι εκείνος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Θα μπορούσε να γίνει μεγάλη συζήτηση για τον 5ο, τον παίκτη που θα συμπλήρωνε το top 5 της στιγμής. Αυτή τη θέση, την αφήνω σε εσάς. Περιμένω να διαβάσω στα σχόλιά σας τεκμηριωμένες απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Ποιον άλλο θεωρείτε ως τον καλύτερο Ελληνα ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.