O ΠΑΟΚ... νίκησε τον Βελλίδη!

Φώτης Καρακούσης
O ΠΑΟΚ... νίκησε τον Βελλίδη!

bet365

Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε μεγάλες επεμβάσεις, δεν έπιασε όμως το πέναλτι του Λούκας και την γκολάρα του Λάζαρ κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής (0-2) από τους Ζωσιμάδες!

Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να απειλήσει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να μάθει να κερδίζει και μακριά από την Τούμπα και κυρίως σε έδρες όπως οι Ζωσιμάδες. Κανείς δεν ξέρει αν η ομάδα του Χουμπ Στέφενς αντέξει ως το τέλος, όμως σίγουρα έχει αρχίσει να παίρνει διπλά που τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσε.

Αυτό έκανε και την Δευτέρα, επικρατώντας εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 σε ένα ματς που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Είχε εξαιρετικό θέαμα στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, κάκιστο μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, καλό ρυθμό στο δεύτερο με ευκαιρίες εκατέρωθεν και δύο γκολ στο τέλος. Ένα με πέναλτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι, με τον Λούκας να σκοράρει και ένα με εξαιρετικό σουτ του Λάζαρ.

Με τους τρεις βαθμούς ο «δικέφαλος του βορρά» έφτασε τους 31 και μείωσε στους 6 την διαφορά από τον πρώτο Ολυμπιακό, ενώ οι Γιαννιώτες παρέμειναν στην 10η και τους 17 βαθμούς.

Φουριόζοι οι φιλοξενούμενοι και μετά τίποτα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ανήκε στον ΠΑΟΚ με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν εντυπωσιακά στο ματς και να έχουν τρεις κλασικές ευκαιρίες πριν φτάσουμε στο πρώτο πεντάλεπτο. Η αρχή έγινε με τον Στοχ στο 1' που εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 3' ο Βελλίδης νίκησε με εντυπωσιακές επεμβάσεις αρχικά τον Λούκας και μετά τον Στοχ.

Και αν μετά από τέτοιο ξεκίνημα ο κόσμος περίμενε να δει υπερθέαμα, γελάστηκε, καθώς μετά το 10' ήταν σαν κάποιος να πάτησε το κουμπί και να σταμάτησε τα πάντα. Ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα και δεν υπήρξε κάποια φάση. Η μοναδική μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ήταν για τον ΠΑΣ που έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει αυτός το σκορ, αλλά ο Ίλιτς στο 40' μετά την εξαιρετική πάσα του Ντε Βινσέντι, πλάσαρε άουτ.

Ατυχία για Νίνη

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους που τελείωσε με μια άτυχη στιγμή για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Νίνης τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 43' με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση στον δικέφαλο.

Δοκάρι για ΠΑΟΚ, ευκαιρία για ΠΑΣ

Πάνω-κάτω ίδια ήταν και η εικόνα στο ξεκίνημα του δευτέρου. Ο ΠΑΟΚ, χωρίς να κάνει τις ευκαιρίες του πρώτου, μπήκε καλύτερα και στο 56' έφτασε μια ανάσα από το 0-1. Ο Στοχ έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε, αλλά σταμάτησε στο δοκάρι του Βελλίδη που για πρώτη φορά στο ματς δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η απάντηση για τους Ηπειρώτες ήρθε 13 λεπτά πιο μετά με τον Ντε Βινσέντι να μην μπορεί να σκοράρει φάτσα με τον Γλύκο, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Από εκείνο το λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στο 79' απείλησαν τον Γλύκο, που με την σειρά του έδιωξε εξαιρετικά το δυνατό σουτ του Λίλα.

Πέναλτι, γκολ και τέλος...

Και έτσι φτάσαμε στο 81' όπου υπήρξε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Μπέριος φάνηκε να βρίσκει το πόδι του Νέτσιντ, ο Σπάθας έδωσε το πέναλτι, απέβαλε υπερβολικά τον παίκτη του ΠΑΣ, ο Λούκας ευστόχησε, έκανε το 0-1 και ουσιαστικά έδωσε τέλος στο ματς. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Λάζαρ που στο 87' με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Βελλίδη κάνοντας το 0-2, με τον ΠΑΟΚ να εξασφαλίζει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Man of the match: Ναι μεν ο Λούκας άνοιξε το σκορ, όμως αν ο Νέτσιντ δεν είχε μπει για να κερδίσει το πέναλτι δεν θα υπήρξε γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός επιθετικός με την είσοδό του γέμισε την περιοχή αναγκάζοντας τον Μπέριο να του κάνει πέναλτι και έτσι να ανοίξει το σκορ ο ΠΑΟΚ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπέριος είναι ο αδύναμος κρίκος γιατί πραγματικά δεν κάνεις εκεί πέναλτι με τον επιθετικό να έχει γυρισμένη την πλάτη. Απλά δεν το κάνεις...

Στο ύψος του: Αν είχε μείνει το 0-0, θα ήταν σίγουρα ο πολυτιμότερος του αγώνα. Ο λόγος για τον Βελλίδη που έπιασε τα πάντα, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει στο πέναλτι. Στο τέρμα του Λάζαρ απλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, οπότε σίγουρα στάθηκε στο ύψος του και με το παραπάνω.

Η γκάφα: Δύο φορές ο ΠΑΣ βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο και τις δύο οι Ίλιτς και Ντε Βινσέντι όχι απλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, αλλά έστειλαν την μπάλα άουτ, στις δύο μεγάλες γκάφες για τους γηπεδούχους.

Το στραγάλι: Μπορεί οι γηπεδούχοι να φωνάζουν, όμως στην φάση του πέναλτι υπήρξε ανατροπή του Νέτσιντ από τον Μπέριο. Βέβαια κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο παίκτης του ΠΑΣ πήρε κόκκινη και αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του διαιτητή.

Το ταμείο του Gazzetta: Είναι μεγάλο πράγμα ακόμα και αν δεν παίζεις και το καλύτερο ποδόσφαιρο να κερδίζεις και ο ΠΑΟΚ αυτό έκανε στους Ζωσιμάδες. Εκμεταλλεύτηκε το λάθος-ανατροπή του Μπέριου, σκόραρε και πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Οι Γιαννιώτες από την άλλη αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, αλλά... πέταξαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ (λ.τ. 73' Ντάσιος), Μπέριος, Στρούνα (84' Βινσέντο), Τσουκαλάς (90' Σκόνδρας), Λίλα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Κοροβέσης, Ίλιτς

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης (λ.τ. 43' Γεωργιάδης), Λούκας, Στοχ (77' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (58' Νέτσιντ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα