Πλατεία χωρίς... ουσία!

Φώτης Καρακούσης
Πλατεία χωρίς... ουσία!

bet365

Ένα χαμένο πέναλτι, 2 δοκάρια, μια κόκκινη, ένα γκολ που ακυρώθηκε! Το ματς του Πανιωνίου με την Ξάνθη (0-0) είχε τα πάντα, όμως δεν είχε το γκολ που κάνει την διαφορά!

Υπάρχουν παιχνίδια που παρότι δεν έχει μπει κάποιο γκολ, φεύγεις από το γήπεδο ή από τον καναπέ του σπιτιού σου, ικανοποιημένος από όσα έχεις δει. Αυτό θα λέγαμε πως ισχύει και για την σημερινή αναμέτρηση του Πανιωνίου με την Ξάνθη. Μια αναμέτρηση που χωρίς να λέμε πως μας... τρέλανε με το θέαμα, τα είχε όλα ή καλύτερα σχεδόν όλα, καθώς έλειπε το γκολ.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν, πήραν από έναν βαθμό, παρότι είχαν από ένα δοκάρι, οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έτσι το 0-0 μπορούμε να πούμε πως ευχαριστεί, αλλά και συγχρόνως αδικεί και τους δύο. Με τον βαθμό αυτό ο Πανιώνιος έφτασε τους 15 και είναι 12ος, ενώ η Ξάνθη τους 17 και είναι 7η.

Ένα λάθος και ένα χαμένο πέναλτι

Εντάξει μπορεί να λέγαμε πως το ματς είχε συγκινήσεις, όμως το θέαμα δεν ήταν και το καλύτερο. Κάθε άλλο, καθώς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε όλες και όλες τρεις φάσεις. Για την ακρίβεια δύο, μιας και η πρώτη, μετά το λάθος του Γιαννακόπουλου δεν έγινε καν φάση, με τους γηπεδούχους να διώχνουν.

Έτσι φτάσαμε στο στο 20' λεπτό στο οποίοι οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν πέναλτι σε ανόητο χέρι του Ντε Γκούζμαν. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Αραβίδης με τον Τσέμα να πέφτει στην σωστή γωνία και να κρατάει το μηδέν. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση σίγουρα του πρώτου μέρους, αν όχι όλου του ματς, μιας και ειδικά για το ξεκίνημα, μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια είχαμε ένα σουτ του Γιάννου που πέρασε λίγο άουτ.

Από ένα δοκάρι, μια αποβολή και γκολ που δεν μέτρησε

Και εκεί που στο πρώτο μέρος είχαμε αρχίσει να βαριόμαστε, ήρθε το δεύτερο να μας ξυπνήσει. Ένα δεύτερο μέρος που είχε από ένα δοκάρι, μία αποβολή και γκολ που δεν μέτρησε. Αρχικά υπήρξε η αποβολή του Κάλβο στο 59' με τον παίκτη της Ξάνθης να σταματά εντελώς χαζά την εκτέλεση φάουλ, παρότι δύο λεπτά πριν είχε πάρει την πρώτη του κάρτα.

Παρά την αριθμητική υπεροχή όμως, ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, απέναντι σε μια Ξάνθη που στην επανάληψη ανέβασε ταχύτητα και θα μπορούσε κάλλιστα να ανοίξει το σκορ. Θα μπορούσε να το κάνει στο 64' όταν ο Χοσέμι με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ δεν έβλεπε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακόπουλου και θα μπορούσε να το κάνει και ο Σολτάνι στο 69' όταν σε εξαιρετική αντεπίθεση πήρε την μπάλα από τον Βασιλακάκη αλλά σούταρε άστοχα.

Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι πίεζαν αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν, κάτι που έκαναν στο 78' με τον Καμπάνταη. Ο επιθετικός του Πανιωνίου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπιασε την κεφαλιά σε φάουλ του Κολοβού με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέμα.

Ο τελευταίος λόγος στον αγώνα ανήκε στην Ξάνθη, με τον Σολτάνι να σκοράρει από κανονική, όπως φάνηκε από το ριπλέι, θέση και τον βοηθό να σηκώνει την σημαία του ακυρώνοντας το γκολ, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το ματς χωρίς τέρματα.

Man of the match: Μία μεγάλη ευκαιρία υπήρξε στο ματς και ο Τσέμα κατάφερε να νικήσει τον Αραβίδη στο πέναλτι και να κρατήσει το μηδέν. Έτσι δεν γίνεται να μην βάλεις καλύτερο παίκτη από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αραβίδης πήρε την μπάλα να εκτελέσει το πέναλτι, νικήθηκε και ως εκ τούτου ήταν ο αδύναμος κρίκος για την ομάδα του τόσο απλά.

Στο ύψος του: Ο Σολτάνι στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Πέτυχε γκολ που κακώς δεν μέτρησε, έχασε ευκαιρίες και έκανε την άμυνα του Πανιωνίου να τον νιώσει για τα καλά.

Η γκάφα: Εδώ θα βάλουμε δύο. Αρχικά του Ντε Γκούζμαν που παραχώρησε χαζό πέναλτι και μετά την αποβολή του Κάλβο που χωρίς λόγο και ενώ είχε πάρει κίτρινη δύο λεπτά πριν, πήγε και εμπόδισε να εκτελεστεί φάουλ στην μεσαία γραμμή.

Το στραγάλι: Το πέναλτι ήταν πεντακάθαρο, η αποβολή κανονική οπότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τον Θάνο, που αρχικά δεν ξεκίνησε καλά με κάτι φάουλ κοντά στην περιοχή της Ξάνθης που δεν έδωσε. Όμως δυστυχώς για τον ίδιο «κρεμάστηκε» από τον βοηθό που σήκωσε σημαία στην φάση του Σολτάνι και ακύρωσε το γκολ για την Ξάνθη.

Το ταμείο του Gazzetta: Προσπάθησαν και οι δύο αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Ο αγώνας της Νέας Σμύρνης τα είχε όλα, χωρίς γκολ και έτσι Πανιώνιος και Ξάνθη πήραν από έναν βαθμό, σε μια αναμέτρηση που το πρώτο ημίχρονο θα το θυμόμαστε μόνο για το χαμένο πέναλτι και το δεύτερο για πολλά πεςρισσότερα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Παντέλης): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Μητρόπουλος, Καλτσάς (65' Ντούνης), Κολοβός, Μενδρινός (87' Λάζνικ), Γιάννου, Αραβίδης (76' Καμπάνταης)

SKODA Ξάνθη (Μάουρερ): Τσέμα, Παϊτο, Γούτας, Χοσέμι, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν (57' Βασιλακάκης), Σολτάνι, Μάνταλος (75' Μαρέν), Κάλβο, Σολάρι (88' Ράνος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα