Τσιώλης: «Ο ΠΑΣ αξίζει να είναι στις πρώτες ομάδες»

Gazzetta team
Τσιώλης: «Ο ΠΑΣ αξίζει να είναι στις πρώτες ομάδες»

bet365

Για όλα μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Σάκης Τσιώλης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Αναφορικά με το ματς με τον ΠΑΟΚ ανέφερε πως ενδεχομένως ο «δικέφαλος» να είναι κουρασμένος, στάθηκε στην ήττα από Παναθηναϊκό και επισήμανε πως οι Γιαννιώτες αξίζουν να είναι στις πρώτες ομάδες της χώρας.

Ο έμπειρος προπονητής ανέφερε: «Το μεγάλο πρόβλημα μας είναι η απουσία του Τσάβες από τη μία. Από την άλλη είναι λίγο πιο ευχάριστα τα πράγματα από την αρχική εκτίμηση και αναμένεται πιο γρήγορη η αποκατάσταση του. Σ' αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σίγουρα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη απουσία για την ομάδα. Κατά τα άλλα, πλην του ευχάριστου οικογενειακού γεγονότος που αντιμετωπίζει ο Μιχαήλ και δεν συμμετείχε στην πρωινή προπόνηση, θα κάνει ένα δικό του πρόγραμμα τα απόγευμα, δεν είχαμε άλλα προβλήματα.

Η προετοιμασία μας γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για τον λόγω του ότι οι άνθρωποι του Πανηπειρωτικού μας εξυπηρετούν πάρα πολύ με τα γήπεδα, αυτά τα δύο που μας έδωσαν για να κάνουμε τη δουλειά μας. Υπάρχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα. Εικοσιπέντε μέρες είμαι στα Γιάννινα, και έκανα μία προπόνηση στο «Ζωσιμάδες», και νομίζω ότι η ομάδα πρέπει να μπαίνει μες στο σπίτι της, για να αρχίζει να αυτοματοποιεί κάποιες κινήσεις, και να αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ψυχολογία για το παιχνίδι.

Είναι δύσκολος ο καιρός και ξέρουμε όλοι πόσο πολύ έχει ταλαιπωρηθεί το γήπεδο τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια οι άνθρωποι κάνουν ότι είναι δυνατόν. Αλλά αν και αυτό το θέμα θα μπορούσαμε να το είχαμε κλείσει με μία προπόνηση την εβδομάδα, νομίζω ότι η ομάδα θα είχε ακριβώς ότι πρέπει για να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Μας άφησε μία πικρία, από το γεγονός, ότι ναι μεν στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ μέτριοι και ίσως θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, παρ' όλα αυτά όμως στο β' ημίχρονο η ομάδα γύρισε την απόδοση της, γύρισε και το αποτέλεσμα, και εκεί που όλα έδειχναν ότι μπορούσαμε στη λεπτομέρεια να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι πολύ σπουδαίο, και να βλέπαμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Αυτό δεν έγινε και κάνει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για εμάς, ένα κρίσιμο και πολύ δύσκολο παιχνίδι που θέλουμε πάρα πολύ και θα πρέπει να επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το πάρουμε αυτό το ματς. Για να είμαστε στο τελείωμα του πρώτου γύρου μέσα στους βαθμολογικούς στόχους, για να μπορούμε στο δεύτερο γύρο, που θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μας θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, να πετύχουμε πιο εύκολα το στόχο μας.

Το παιχνίδι για εμάς το βλέπουμε αποκλειστικά και μόνο ως παιχνίδι που θέλουμε να το κερδίσουμε και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να παραγνωρίζουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας».

Για τον ΠΑΟΚ και αν θα παίξει ρόλο η ταλαιπωρία του λόγω της ευρωπαϊκής του υποχρέωσης: «Σίγουρα παίζει το δικό του ρόλο. Θα παίξει ρόλο και το αποτέλεσμα, γιατί καμιά φορά το αποτέλεσμα μπορεί να κάνει ένα ατελείωτο ταξίδι να είναι ευχάριστο, και ένα πολύ σύντομο να είναι γολγοθάς. Το αποτέλεσμα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική κούραση. Αλλά από την άλλη έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει ένα πάρα πολύ πλούσιο και δυνατό ρόστερ και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα κεντροεπιθετικά. Πιστεύω ότι αυτός ο ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια. Και αυτό αποδεικνύεται και από τα παιχνίδια. Έχει τις επιλογές να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, και κάποιους που δεν είναι σε καλή φόρμα να τους αλλάζει κτλ. Εμείς όμως πέρα από το ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με το σύστημα και την τακτική του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να κάνουμε τη δική μας δουλειά και να κάνουμε αυτά που πρέπει για να πάρουμε αυτό το ματς, ανεξάρτητα ο αντίπαλος πως θα είναι».

Για το ότι ο ΠΑΣ παρουσιάζεται αδύναμος εκτός έδρας, κάτι που τον χαρακτήριζε και παλαιότερα: «Το στυλ του ΠΑΣ Γιάννινα αυτή τη στιγμή με το δυναμικό και το ρόστερ που έχει, μπορούμε να κάνουμε και να έχουμε μία φύσει επιθετική ομάδα, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας που θα έχουμε περισσότερους χώρους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να βλέπει μπροστά. Νομίζω ότι θα λυθούν αυτά τα προβλήματα. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Νομίζω ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να παίζουν ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Πιστεύω ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα πρέπει και δεν γίνεται με αυτό το ρόστερ να γυρίσει σ' αυτά τα προηγούμενα χρόνια. Θα πρέπει να φροντίζει αυτό που κέρδισε αυτά τα δύο χρόνια να το ενισχύσει, και μέσα σε ένα, δύο χρόνια να καθιερωθεί μέσα στις πρώτες πέντε- έξι ομάδες».

Για την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών: «Οι εξετάσεις έδειξαν ότι τα παιδιά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Κυρίως εμένα αυτό μου με ενδιέφερε, γιατί όλα τα άλλα στη φυσική κατάσταση, όταν τέσσερις μήνες μία ομάδα δουλεύει, ανεξάρτητα σε ποιο βαθμό, δεν μπορεί να είναι πολύ κάτω στη φυσική κατάσταση ή πολύ πάνω. Όλα αυτά καθημερινά μέσα στον εβδομαδιαίο κύκλο, ή συντηρούνται ή βελτιώνουμε ή κατεβάζουμε. Εμένα αυτό που με ενδιέφερε ήταν να δω το βαθμό κούρασης, γιατί η ομάδα πραγματικά ξεκίνησε πολύ νωρίς. Και εγώ είχα μια τέτοια εμπειρία με την προηγούμενη ομάδα μου, που ξεκινήσαμε πολύ νωρίς για να προλάβουμε το παιχνίδι της Ευρώπης. Και αυτό που με ενδιέφερε ήταν να δω την οργανική κούραση. Σ' αυτό μπορώ να πω ότι είναι πολύ τυχερός. Η ομάδα βρίσκεται σε αρίστη κατάσταση σύμφωνα με τον βαθμό κούρασης. Ο μέσος όρος είναι πολύ ικανοποιητικός. Μπορώ να πω ότι οργανικά μπορούμε να ξεκινήσουμε μία μίνι προετοιμασία τώρα. Ψυχολογικά και μυϊκά μπορεί να υπάρχει κάποια κόπωση. Αλλά βεβαίως υπάρχει η αποκατάσταση. Υπάρχουν αυτές οι διακοπές που βοηθάνε σ' αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα εμείς μπορούμε μέσα από αυτά που βρήκαμε σ' αυτές τις εξετάσεις, να βελτιώσουμε ακόμη καλύτερα την αντοχή στην ταχύτητα που είναι το Α και το Ω στο σημερινό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και με βάση και την προηγούμενη ερώτηση, θα πρέπει να μπει μία σειρά, ένα πρόγραμμα.

Γίνονται τα γήπεδα, για να μπορούν να προπονούνται οι πρώτες ομάδες του νομού που εκπροσωπεί. Είναι πολιτιστικό γεγονός ο ΠΑΣ Γιάννινα. Πρέπει η ομάδα για να βελτιώσει πολλά πράγματα, το πάσινγκ γκέιμ, να βελτιώσει την επιθετική ανάπτυξη. Να βελτιωθεί στα τελειώματα γιατί στατιστικά η ομάδα δεν έχει πολλά τελειώματα. Και αυτό οφείλεται στο ότι δεν κάνει όπως πρέπει την προπόνηση της, μέσα στις πραγματικές καταστάσεις του γηπέδου».

Για το ποια πρέπει να είναι η συχνότητα προπονήσεων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στους Ζωσιμάδες: «Σίγουρα οι δύο φορές τη βδομάδα. Η μία που είναι η γενική προπόνηση με τεχνική και τελειώματα, 90 λεπτά, και μία η τακτική προπόνηση, που κάνουν οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους. Δεν γίνεται εδώ και 25 ημέρες και να έχουμε κάνει μόνο μία προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο. Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Αυτό δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους για να μην παρεξηγηθώ. Έχει να κάνει με την κατάσταση που είναι το γήπεδο από τις βροχές. Σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα γιατί δεν έχει και την τέλεια υποδομή, και δεν ξέρω τι κάναμε φέτος, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι η τέλεια υποδομή. Αλλά σίγουρα μία προπόνηση είναι απαραίτητη. Είναι απαγορευτικό να μην κάνει μία ομάδα προπόνηση στη βδομάδα μέσα. Αλλά και με μία δεύτερη προπόνηση θα έκλεινε ωραία ένας εβδομαδιαίος προπονητικός κύκλος».

Για το ότι είναι ο ΠΑΣ πολιτιστικό γεγονός στα Γιάννινα: «Ήταν ο λόγος που ήρθα εδώ. Ήταν τρεις βασικοί λόγοι πέρα από την ιστορία του ΠΑΣ. Η γνωριμία με τον πρόεδρο και η αμοιβαία εκτίμηση. Ήταν ο κόσμος αυτός που με χαρά δέχτηκα να έρθω. Και αυτό το εισπράττω καθημερινά. Νομίζω ότι αξίζει αυτός ο κόσμος, αξίζει αυτή η ιστορία που έχει ο ΠΑΣ, η ομάδα να είναι μέσα στις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος».

Για την σκέψη δημιουργίας προπονητικού κέντρου: «Ο κ. Χριστοβασίλης οραματίζεται ένα προπονητικό κέντρο και όπως μου είπε από την άνοιξη θα ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία. Μίλησα και με τον Περιφερειάρχη και μου είπε ότι είναι στα σχέδια να γίνει προσεχώς ένα πλαστικό γήπεδο τελευταίας γενιάς, που θα δώσει πολύ μεγάλη πνοή και στα ερασιτεχνικά, γιατί από εκεί αντλούμε παίκτες και φυσικά και στον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί οι καιρικές συνθήκες είναι αυτές που ξέρουμε. Χάρηκα πολύ που το βάζει μπροστά αυτό το έργο ο κ. Περιφερειάρχης. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Σταδίου και όλους όσοι βοηθάνε να λειτουργήσουμε με τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ, αν λυθεί το πρόβλημα και με τους «Ζωσιμάδες» θα είμαστε μια καλά προετοιμασμένη ομάδα για κάθε παιχνίδι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα