Mέγας ΠΑΟΚ και στους «32»! (vid)

Mέγας ΠΑΟΚ και στους «32»! (vid)

Απόστολος Παγώνης
Mέγας ΠΑΟΚ και στους «32»! (vid)

bet365

Ο... επαγγελματίας ΠΑΟΚ με το «διπλό» επί της Σαχτιόρ (0-2) πέρασε στους «32» του Europa League και θα διεκδικήσει στην Τούμπα την πρωτιά στον όμιλο κόντρα στην Άλκμααρ!

Ο ΠΑΟΚ δεν πάγωσε στο μακρινό Καζακστάν καθώς επιβλήθηκε της Σαχτάρ με 2-0 με τα γκολ του Λούκας στο 54ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Κίτσιου. Οι Θεσσαλονικείς από σήμερα πήραν το εισιτήριο για τους «32», δίνοντας ταυτόχρονα πολύτιμους βαθμούς στην «μάχη» που μαίνεται για την κατάληψη της 12ης θέσης για την χώρα μας. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Αλκμάαρ αυτό που θα κυνηγήσουν είναι η πρωτιά στον όμιλο για να έχει καλή κλήρωση στην επόμενη φάση.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Κουμίκοφ επέλεξε να ξεκινήσει με σύστημα 5-4-1 με τον Μόκιν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Μάλι, Ντίντιτς(λίμπερο), Ταράσοφ, Ποριβάεφ και Σίμσεβιτς. Στο κέντρο έπαιξαν οι Βίσιους-Κάνας. Επιθετικά και δεξιά ξεκίνησε ο Φινοτσένκο, αριστερά ο Γκαζαριάν και στην κορυφή ο Κιζνιτσένκο.

Ο Χούμπ Στέφενς επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Κατσουράνη και Τζαβέλλα. Αμυντικά χαφ οι Τζιόλης και Λάζαρ. Στις πτέρυγες οι Λούκας και Στοχ στον άξονα ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να είναι διαβασμένος απόψε, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που αιφνιδιάστηκε από τον τρόπο παιχνιδιού της Σαχτιόρ, και προσπάθησε με την μπάλα κάτω να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα τον επιτρέψει να ανοίξει το σκορ. Ο Δικέφαλος με τους Λάζαρ και Τζιόλη να είναι κινητικοί είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως αυτό που έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια.

Η Σαχτιόρ με τις βαθιές σέντρες, που έπιαναν τις περισσότερες φορές ανοργάνωτη την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά και με τις δυνατές εκτελέσεις των πλαγίων άουτ προσπάθησαν να φέρουν την μπάλα στην εστία του Γλύκου. Μάλιστα στο 18’ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να παραβιάσουν την εστία του Γλύκου με το δυνατό σουτ του Φινοτσένκο με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνε τον κίνδυνο.

Στο 31’ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του οργανωμένη τελική προσπάθεια με τον Λάζαρ Η συνεργασία Λούκας και Νίνη έβγαλε τους Θεσσαλονικείς στην επίθεση με τον διεθνή μέσο να πασάρει στον Λάζαρ. Ο Ρουμάνος από πλάγια θέση έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ που είχε ανάκτηση τον πλήρη έλεγχο του αγώνα είχε τις ευκαιρίες να πετύχει το γκολ. Η μεγαλύτερη φάση καταγράφτηκε στο 37' με τον Λούκας και τον Στοχ να κρύβουν την μπάλα και τον Σλοβάκο να βγαίνει απέναντι από τον Μόκιν. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδειξε αντανακλαστικά διώχνοντας ωραία.

Πιο παραγωγικός στην επανάληψη

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της επανάληψη έδειξε ότι θέλει την νίκη-πρόκριση δημιουργώντας δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Λούκας και Στοχ. Στο 46' ο Αθανασιάδης πάσαρε στον Ισπανό που έπιασε τον... κεραυνό στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Σλοβάκος επιθετικός με ένα φοβερό κατέβασμα μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ ήταν αδύναμο με τον Μόκιν να μπλοκάρει.

Ο... τυχερός Λούκας

Ο Δικέφαλος που συνέχιζε να πιέζει την Σαχτιόρ πέτυχε το γκολ στο 54’ με τον Λούκας το οποίο είχε πολύ δόση τύχης. Ο Ισπανός μέσος έφυγε από τ’ αριστερά και έξω από την περιοχή και κοντά στο κόρνερ έκανε κάτι σε σέντρα σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον προσωπικό αντίπαλο. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά καταλήγοντας στα δίχτυα της Σαχτιορ.

"΄Εκατσε" αδικαιολόγητα

Μετά το γκολ οι Θεσσαλονικείς έχασαν την συγκέντρωση και το καλό τους passing game, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο πιο ευάλωτο στην πίεση της Σαχτιορ. Ο Στέφενς τα έβαλε με τον Τζιόλη και Λάζαρ γιατί δεν κρατούσαν την μπάλα. Ο Δικέφαλος έδειχνε να έχει κυριευτεί από πανικό με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο ευκαιρίες. Στο 73’ από το ύψος της μικρής περιοχής ο Κάνας και σχεδόν ανενόχλητος, κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Ενώ στο 74’ο Φινοτσένκο από το μισό μέτρο έστειλε την μπάλα στον Θεό.

Ο Κίτσιου το 2-0

Στο 90’ ο ΠΑΟΚ σφράγισε την νίκη πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ με τον Στέλιο Κίτσιου. Ο Βούκιτς βρήκε τον Σαλπιγγίδη, αυτός πάσαρε στον Κίτσιου που έμπ[αινε σαν τρέιλερ στην περιοχή της Σαχτιορ και με ένα δυνατό σουτ σκότωσε τον τερματοφύλακα της Σαχτιόρ γράφοντας το 0-2.


MAN OF THE MATCH: Ο Λούκας Πέρεθ και ο Στέλιος Κίτσιου με τα γκολ που πέτυχαν έδωσαν στον ΠΑΟΚτο εισιτήριο για τους «32» του Europa League. Και οι δύο είχαν πολύ καλή απόδοση, ενώ πέτυχαν και τα παρθενικά τους γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μετά το 60’ ο ΠΑΟΚ «έκατσε» με αποτέλεσμα η Σαχτιορ να πάρει τα πάνω της και να χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Σωστά φώναζε ο Ολλανδός τεχνικός του Λάζαρ και Τζιόλη για τον τρόπο που αγωνίζονταν.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Παναγιώτης Γλύκος στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν αρκετά σταθερό. Μπορεί στο παιχνίδι με τον Άρη να μην είχε πίεση, σήμερα όμως είχε σωστές εξόδους, αλλά και σωτήριες επεμβάσεις


Η ΓΚΑΦΑ: Ο Χουμπ Στέφενς φαίνεται δεν είναι πως όλες οι επιθέσεις της Σαχτιόρ έβγαιναν από την αριστερή πλευρά με τον Λίνο να μην μπορεί ν’ ανακόψει τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Επίσης ο Σωτήρης Νίνης ήταν κακός τόσο στον άξονα που αγωνίστηκε, αλλά και στα πλάγια όταν μετατοπίστηκε

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γκουμιενί ήταν αρκετά καλός σε όλες τις υποδείξεις του όπου και πέρασε απαρατήρητος.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις, κατά διαστήματα, για τον ΠΑΟΚ όπου εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League. Πλέον στην Τούμπα στην τελευταία αναμέτρηση οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν για την πρώτη θέση με την ΑΖ Αλκμάαρ.

Σαχτιόρ (Κουμίκοφ): Μόκιν, Ταρασόφ, Μάλι, Ντίντιτς, Σίμσεβιτς, Ποριβάεφ (82' Παϊζάνοφ), Κάνας, Βίσιους, Γκαζαριάν (66' Λουνίν), Φινοτσένκο, Χιζνιτσένκο (76' Ζένκοβιτς)

ΠΑΟΚ(Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (90+ Νέτσιντ), Στοχ (78' Βούκιτς), Νίνης (82' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα