Με... plan Β για τον «τελικό»!

Δημήτρης Τομαράς
Με... plan Β για τον «τελικό»!

bet365

Η ήττα από την Παρί αναγάγει σε «τελικό» το Ολυμπιακός-Άντερλεχτ με τον Μήτρογλου όμως να πονάει, τον Μανιάτη να είναι off και τον Μίτσελ να πονοκεφαλιάζει για το plan Β. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Λίγο ήθελε αλλά...

Ο Ολυμπιακός στο Παρίσι έφτασε μία ανάσα από την ισοπαλία με την Παρί Σεν Ζερμέν των πολλών αστέρων και του τεράστιου μπάτζετ αλλά και πολύ κοντά στο να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα λάθος όμως από τον άξονα, που αδράνησε για να βγει η μπαλιά του Ραμπιό στην πλάτη της άμυνας των ερυθρολεύκων και στον Καβάνι ήταν αρκετό στο 89' για να χαθεί το ματς.

Ο Ουρουγουανός σταρ δεν... χαρίστηκε νικώντας τον εξαιρετικό για άλλο ένα ματς Ρομπέρτο και το 2-1 ήρθε να κλείσει μία βραδιά που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί θετικά για τους παίκτες του Μίτσελ με το 1-1 που κρατούσαν έως το '89 με την Παρί των 10 παικτών. Όπως αποδείχθηκε ξανά σε τέτοιο επίπεδο και με αντιπάλους αυτού του βεληνεκούς μπορεί να χαθούν τα... πάντα σε δευτερόλεπτα και εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο Ολυμπιακός πάντως και σε αυτό το ματς με την Παρί εμφάνισε προβλήματα σε άξονα και άκρα και ειδικά στην αριστερή πλευρά με τον Μπονγκ να μην μπορεί για ακόμα μία φορά να βρει τα πατήματά του ενώ το γεγονός πως ο Μίτσελ έχει ξανά παράπονα από τον Βάις τα λέει όλα. Ως προς την τελική έκβαση του αγώνα για τους Πειραιώτες δεν χρειάζεται να πάει κανείς πολύ πίσω χρονικά για να βρει ανάλογη περίπτωση.

Στις 23 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός απώλεσε αποτέλεσμα μέσα από τα χέρια του στο 1-1 της... πισίνας του Ντα Λουζ με την Μπενφίκα όταν ο Καρντόζο στο 83' ισοφάρισε το γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες από το 29'. Εάν οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν κερδίσει στον συγκεκριμένο αγώνα τώρα η υπόθεση-πρόκριση θα είχε ήδη τελειώσει.

Παρόμοια... ζημιά είχε πάθει ο Ολυμπιακός και στις 15 Μαρτίου του 2012 με την Μέταλιστ σε ματς που έκρινε την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε, δηλαδή, που η ομάδα από το Χάρκοβο κατάφερε πρώτα με τον Βιγιάγκρα (81') και μετά με τον Ντέβιντς (86') να κάνει το 1-0 (από τον Μαρκάνο στο 14') 1-2, να «παγώσει» το Καραϊσκάκη και να περάσει στην επόμενη φάση.

Με άλλα λόγια δεν είναι η πρώτη φορά που οι πρωταθλητές Ελλάδας πληρώνουν λάθη ή αδράνειες των τελευταίων 10 λεπτών σε ένα ματς στην Ευρώπη, χάνοντας έτσι θετικά αποτελέσματα...

Ποιό 2-1; Ο Μήτρογλου!

Ο μεγάλος πονοκέφαλος όμως για τον Μίτσελ δεν είναι το 2-1 καθότι η πρόκριση εξαρτάται ακόμα σε σημαντικό βαθμό από τον Ολυμπιακό. Είναι ο Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ που αγωνιζόταν τραυματίας για πάνω από 12 λεπτά και έχοντας δεμένο πόδι κάνει σήμερα μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματός του.

Εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις και οι φόβοι για κάκωση και 3 εβδομάδες off, αυτό σημαίνει πως χάνει τον αγώνα με την Άντερλεχτ με τον Ισπανό να πηγαίνει αναγκαστικά στην επιλογή του Σαβιόλα για το σχέδιο Β με την βέλγικη ομάδα. Και αυτό διότι οι δηλωμένοι φορ στην Ευρώπη είναι τρεις με τον τρίτο να είναι ο Ολαϊτάν, για τον οποίο φυσικά είναι απίθανο να επιλεγεί ως βασικός φορ σε τέτοια αναμέτρηση.

Εάν ο Μήτρογλου είναι οριακά στο να προλάβει τον αγώνα τότε θα υπάρχουν σαφώς περισσότερες ελπίδες για το διαμορφωμένο αγωνιστικό πλάνο του Μίτσελ και άλλη προοπτική. Το εναλλακτικό σχέδιο του Ισπανού τον υποχρεώνει να καλύψει και το κενό του τιμωρημένου Μανιάτη. Εκεί υπάρχουν πιο πολλές επιλογές, όμως και πάλι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά... Τον Σάμαρη θα πλαισιώσει στον άξονα ένας εκ των Φουστέρ, Τσόρι, Μασάντο, Ντινγκά και Γιαταμπαρέ.

Σχετικά με τους άλλους 9 έτσι και αλλιώς δεν αναμένεται να επέλθουν και ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από το προπονητικό τιμ. Θυμίζουμε πως ο χρόνος ήδη τρέχει. Η αντίστροφη μέτρηση για τον «τελικό» με την Άντερλεχτ στις 10 Δεκεμβρίου -όπου ο στόχος είναι η νίκη και η πρόκριση στην συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ- ξεκίνησε. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως είναι καλύτερη ομάδα από την Άντερλεχτ και δείχνει να κρατάει την πρόκριση στο... τσεπάκι του.

Όμως από την άλλη χωρίς τον Μανιάτη και τον Μήτρογλου στην βασική 11άδα του θα έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο παιχνίδι που θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο για αυτόν...

Το κίνητρο του Σαβιόλα

Στην περίπτωση που τελικώς ο Κώστας Μήτρογλου δεν μπορέσει να δώσει το παρών στην... μάχη του Καραϊσκάκη με την Άντερλεχτ ο αντικαταστάσης του, Χαβιέρ Σαβιόλα θα κληθεί να διαδραματίσει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο από εκείνον που έχει έως τώρα. Ως μοναδικός προωθημένος ο Αργεντινός σταρ θα έχει το μεγάλο κίνητρο του να κάνει ένα πραγματικά μεγάλο ματς φέτος στην Ευρώπη το οποίο έχει ανάγκη και ο ίδιος και η ομάδα του.

Εξάλλου στο Λιμάνι επένδυσαν πάνω του το καλοκαίρι όχι μόνο ως όνομα αλλά και ως ποδοσφαιρική αξία και ως εμπειρία από τα Κύπελλα Ευρώπης. Θα είναι πολύ σημαντικό για τον πρώην άσο των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να δείξει το τι μπορεί να πετύχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε μία αναμέτρηση που δεν θα έχει τον «Μητρογκόλ» μπροστά του.

Όλα αυτά βέβαια θα... ακυρωθούν στην περίπτωση που ο άκρως χαρισματικός σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος και της Εθνικής καταφέρει να βγει νικητής στον αγώνα δρόμου που θα ξεκινήσει από σήμερα και έπειτα. Ο Μίτσελ από μέρους του θεωρεί δεδομένο πως θα τον στερηθεί σίγουρα για κάποιες μέρες οπότε κάνει από τώρα τον προγραμματισμό του...

Προβληματισμός για Βάις

Όπως προαναφέραμε ένα σημαντικό αγωνιστικό σκέλος στο οποίο στέκεται και ο Μίτσελ είναι πως ο Βάις το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει συνεχώς πτωτικούς αγωνιστικούς... δείκτες στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Σλοβάκος διεθνής χαφ, στον οποίο επίσης έχουν ποντάρει πολλά στον πειραϊκό σύλλογο εξακολουθεί να μην έχει καμία σχέση με τον παίκτη των πρώτων μηνών με συνέπεια ο προβληματισμός στο τεχνικό επιτελείο να είναι έκδηλος.

Ο Ισπανός προπονητής περιμένει ένα άλλο πρόσωπο του Βάις και όσο δεν το βλέπει θα έχει παράπονα και δεν θα του δίνει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση ο «Βλάντο» θα πρέπει άμεσα να παρουσιάσει άλλη εικόνα στο γήπεδο με συμβολή στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι αλλιώς μπορεί και να φτάσει στο σημείο να παίζει ελάχιστα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα