Σόου Καρέλη! (vid)

Νίκος Αθανασίου
Σόου Καρέλη! (vid)

bet365

Ο Νίκος Καρέλης έκανε... παπάδες στη Λεωφόρο, ερχόμενος από τον πάγκο, και με δύο προσωπικά τέρματα οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα!

Χορεύοντας στη βροχή!

Βροχή, άδεια Λεωφόρος, διακοπή του πρωταθλήματος αλλά ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μία από τις πιο πλήρεις εκδόσεις του για την φετινή σεζόν. Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις, ένα από τα πιο ωραία του ημίχρονα. Το «τριφύλλι» έβαλε την μπάλα κάτω, την κυκλοφόρησε σωστά, είχε σε πολύ καλό απόγευμα τους Μέντες και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και με «όπλο» την εξαιρετική και γρήγορη κυκλοφορία δημιούργησε φάσεις απέναντι στον ΠΑΣ που παρατάχθηκε αρκετά αμυντικά ενώ στο 24' έχασε τον Τσάβες με αναγκαστική αλλαγή.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα κυρίως με τον Κοροβέση από αριστερά(είχε καλή στιγμή στο 22') και κάποιες ατομικές ενέργειες του Ντε Βισέντι αλλά ως εκεί. Του έλειψε σε πολύ μεγάλο βαθμό η ηρεμία στο κέντρο και οι σωστές επιλογές ενώ έπεσαν πάνω σε έναν πολύ καλά οργανωμένο αμυντικά Παναθηναϊκό.

Η ανωτερότητα των «πρασίνων» ήταν εμφανής και μεταφράστηκε σε κάποιες καλές στιγμές του Μπεργκ, ο οποίος στη... τρίτη και φαρμακερή άνοιξε το σκορ, ολοκληρώνοντας την εξαιρετική αντεπίθεση που «έφτιαξε» ο Ζέκα με τον Πράνιτς. Στ0 33' ο Σουηδός έγραψε το 1-0 με... βιρτουόζικη προβολή και άνοιξε τον δρόμο της επικράτησης ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους έχασε και τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει ατομικά και ομαδικά τέρματα.

Καταιγίδα Καρέλη!

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός... δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μέτρα στο γήπεδο και σχετικά γρήγορα(51') κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Ντε Βισέντι. Φυσικά, το... μισό γκολ ήταν του Ίλιτς, ο οποίος πέρασε με ωραίο τρόπο τον Τριανταφυλλόπουλο από αριστερά και προσέφερε στο πιάτο του Αργεντινού ένα έτοιμο γκολ.

Βλέποντας, όμως, την ομάδα του να μην πατάει καθόλου καλά, ο Αναστασίου ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο των Κουτρουμπή, Ατζαγκούν και Καρέλη και του βγήκε στον απόλυτο βαθμό. Ο «Κούτρου» έδωσε παιχνίδι από πίσω, ο Ατζαγκούν δημιούργησε αναστάτωση και ο Καρέλης έκανε την διαφορά! Μετά από ενέργεια κλάσης στο 84' έβαλε ξανά σε ρόλου οδηγού τον Παναθηναϊκού. Άδειασε όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων και... εκτέλεσε τον Βελλίδη! Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Μπεργκ.

Με αυτό τον τρόπο ο Παναθηναϊκός αποκατάστησε την τάξη στη Λεωφόρο, αφού πρώτα είχε καταφέρει να αδικήσει τον εαυτό του και να κάνει... ντέρμπι ένα ματς, στο οποίο ήταν πολύ καλύτερος.


MAN OF THE MATCH: Νίκος Καρέλης. Ο νεαρός επιθετικός σκόραρε τα πρώτα του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού και χάρισε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα του. Ο διεθνής στράικερ έκανε... παπάδες στη Λεωφόρο. Έδωσε την λύση για το 2-1 με φανταστικό σλάμομ και τελείωμα ενώ διαμόρφωσε και το τελικό 3-1 μετά από ρεσιτάλ αλτρουισμού από τον Μπεργκ. Στην αρχή της φάσης, όμως, είχε δημιουργήσει το ρήγμα με καταπληκτική προσποίηση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, έδωσε πολλές μάχες και κράτησε μπάλα ενώ στο 3-1 έδειξε πως πάνω από όλους και από όλα είναι η ομάδα. Έδωσε την μπάλα στον Καρέλη για το σίγουρο γκολ ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση. Πολύ καλό ματς για το «τριφύλλι» και από τον Ζέκα.

Όσον αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ίλιτς ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει η ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Ήταν, όμως, τελείως μόνος του στο δημιουργικό κομμάτι και ως γνωστός ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός να ήταν εξαιρετικός, ωστόσο, από την έναρξη της επανάληψης μέχρι και το 70' οι «πράσινοι» ήταν σαν να έφυγαν από το γήπεδο! Λες και γύρισαν τον διακόπτη στο off, λες και θεώρησαν πως τελείωσε το ματς. Αυτό το νεκρό διάστημα το πλήρωσε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου με την ισοφάριση του Ντε Βισέντι κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση της αμυντικής λειτουργίας του «τριφυλλιού» στη φάση που ο ΠΑΣ έφερε από το... πουθενά το ματς στα ίσια. Αρχικά ο Τριανταφυλλόπουλος έχασε τον Ίλιτς στο αριστερό «φτερό» της άμυνας του, με τον Σέρβο να τον περνά με εξαιρετική ντρίμπλα, και εν συνεχεία ο Μαρινάκης χάνει στην πλάτη του τον Ντε Βινσέντι που σκοράρει σαν σε προπόνηση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή η διαιτησία του Λιαχούδη και των βοηθών του. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, χωρίς την δύσκολη φάση στο παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών και έδειξε για πρώτη φορά μετά από... χρόνια, να μην επηρεάζεται καθόλου από την διακοπή του πρωταθλήματος. Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, πλήρωσε ένα νεκρό διάστημα στην επανάληψη αλλά με την είσοδο του φορτσάτου Καρέλη κατάφερε να φτάσει στο 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο διεθνής φορ ήρθε από τον πάγκο, σκόραρε δις και έδωσε την λύση στο «τριφύλλι» που έκανε τα εύκολα δύσκολα.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (60' Κουτρουμπής), Νάνο, Λαγός (70' Ατζαγκούν), Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (61' Καρέλης), Μπεργκ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Βίλα, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Τσάβες (24' Ρουμπουλάκου, 60' Κεϊτά), Ίλιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα