Με Μήτρογλου ευκαιρία για μπαμ!

Με Μήτρογλου ευκαιρία για μπαμ!

Με Μήτρογλου ευκαιρία για μπαμ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσω του blog του στο gazzetta μία ιδανική, αλλά όχι απίθανη, περίπτωση μεταγραφής του Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό.

Δεν έχει κάνει λιγοστές πωλήσεις σημαντικών παικτών ο Ολυμπιακός εδώ και μία δεκαετία, ίσως και δωδεκαετία.

Από τον Ζάχοβιτς στη Βαλένθια και τον Ριέρα στη Γαλατασαράϊ, έως τον Μπελούτσι στην Πόρτο και τον Φέϊσα στην Μπενφίκα.

Από τον Καστίγιο στη Σαχτάρ και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη Σάλκε, έως τον Φετφατζίδη και τον Ζε Ελίας στην Τζένοα!

Κι από τον Μιραλάς στην Έβερτον και τον Τοροσίδη στη Ρόμα, έως τον Τουρέ στη Μονακό και τον Γεωργάτο στην Ίντερ.

Πωλήσεις που οι περισσότερες, σχεδόν όλες, έφεραν αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του συλλόγου.

Όμως, αν τις προσέξουμε, όλες, θα δούμε ένα κοινό τους γνώρισμα. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν πουλήθηκε σε κάποιον εκ τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης-η μετακίνηση του Γρηγόρη στην Ίντερ, ήταν απλά η εξαίρεση που επιβεβαίωσε τον κανόνα. Κι έγινε πριν 12 χρόνια, χωρίς να έχει μία «συνέχεια».

Που θέλω να καταλήξω: με τον Μήτρογλου ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον έτσι όπως φαίνεται, θα έχει την ευκαιρία να κάνει μεγάλο μπαμ. Να δώσει δηλαδή ένα παίκτη του σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Και δεν μιλάω υποχρεωτικά για Ρεάλ, Μπάρτσα, Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Και μία πώληση σε Γιουβέντους, Ίντερ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ η, φυσικά σε Μίλαν, Τσέλσι, Παρί, θα ανεβάσει κλίμακα και τον Ολυμπιακό στην κατηγορία της πώλησης παικτών.

Διότι, μέχρι τώρα οι ερυθρόλευκοι έχουν δώσει παίκτες σε μεγάλα κλαμπ, όπως Ρόμα, Μπενφίκα, Πόρτο και τα υπόλοιπα που μνημόνευσα στην αρχή. Αλλά πλην της περίπτωσης Ίντερ-Γεωργάτου, δεν έχουν πουλήσει παίκτη σε top ομάδα στην Ευρώπη. Ίσως τώρα είναι η ευκαιρία, με τον Μήτρογλου, εάν φυσικά υπάρξει κάποια στιγμή, ιδίως από το καλοκαίρι κι έπειτα, μία πραγματικά μεγάλη προσφορά από μία μεγάλη ομάδα.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα έχει και μελλοντικά κέρδη ο Ολυμπιακός. Διότι, αν πάει π.χ. στην Άρσεναλ και πιάσει ο Μήτρογλου, τότε πολύ πιο εύκολα θα έρθει είτε πάλι η Άρσεναλ, είτε κάποιος άλλος αγγλικός σύλλογος να ζητήσει μετά τον Μανωλά η, τον τάδε η, τον δείνα ερυθρόλευκο, προσφέροντας πολύ μεγάλα ποσά.

Αν είναι, δηλαδή, να πάει ο Μήτρογλου σε μία ομάδα απλά για να πάρει κάποια λεφτά ο ίδιος κι ο Ολυμπιακός και αυτή η ομάδα να μην είναι κάτι σπέσιαλ, γιατί να τον δώσει κιόλας το Μήτρογλου ο Ολυμπιακός. Ούτως η, άλλως, για να αντικατασταθεί, θα χρειαστούν ένα κάρο λεφτά-και δεν θα ξέρεις κι αν ο επόμενος θα σου βάλει τα γκολ που σου βάζει ο Μήτρογλου. Και γιατί να πάει κι ο Μήτρογλου-λίγα λεφτά μπορεί να πάρει από τον Ολυμπιακό με ένα καινούργιο συμβόλαιο;

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια, έχει αποδείξει ότι πουλάει ακριβά. Δεν ξεπουλάει όσο όσο. Εδώ το καλοκαίρι πήρε πάνω από 8 εκ. Ευρώ για Φέϊσα,Φετφατζίδη, που δεν ήταν κι οι βασικότεροι παίκτες του. Δεν είναι κλαμπ που καίγεται να πουλήσει, έχει κάνει καλά τα κουμάντα του αυτά τα χρόνια.

Θέλω να πω, ότι άμα γίνει, να γίνει μεταγραφή μπαμ! Να μην είναι, δηλαδή, ο Μήτρογλου αλά Τουρέ, που μέσω της Μονακό πήγε στην Μπαρτσελόνα. Να πάει απευθείας ο Μήτρογλου στην όποια μεγάλη ομάδα. Εγώ νομίζω ότι είναι στο χέρι του. Εξαρτάται από τον ίδιο, να συνεχίσει έτσι και καλύτερα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.