Νέα Φιλαδέλφεια, Σάντος και... κωλοτούμπες!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Νέα Φιλαδέλφεια, Σάντος και... κωλοτούμπες!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα γελοία που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον κορυφαίο Πορτογάλο προπονητή.

Είναι μερικά πράγματα που τα ζεις και πραγματικά απορείς αν πρόκειται για κάτι που συμβαίνει εκείνη την ώρα και έτσι είσαι υποχρεωμένος να το βιώσεις μια και είσαι εκεί τη στιγμή που γίνεται, ή ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν κι όσα ακούς και βλέπεις να συμβαίνουν είναι εικονική πραγματικότητα.

Με όσα έζησα στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και όσα διάβασα, άκουσα και είδα και αφορούσαν τον Φερνάντο Σάντος έπειτα από την μεγαλειώδη πρόκριση της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, πραγματικά μου ήρθε στο μυαλό όσα γράφω παραπάνω. «Ρε μπας και δεν πάω εγώ καλά και όσα γίνονται είναι άλλα απ' αυτά που βλέπω και ακούω;».

Βέβαια σύντομα, ούτε λεπτό δεν μου πήρε, συνειδητοποίησα πως εννοείται πως όσα συμβαίνουν είναι αυτό που έπρεπε να περιμένω με βεβαιότητα. Χρόνια τώρα γνωρίζω, έχω εμπεδώσει πιο σωστά, ότι στην Νέα Φιλαδέλφεια είναι περισσότεροι εκείνοι που ΔΕΝ θέλουν την ΑΕΚ από εκείνους που την θέλουν... Γούσταραν και πέτυχαν να την διώξουν δέκα ολόκληρα χρόνια. Και με χαμηλούς τόνους επιχειρούν να συνεχίσουν να την έχουν μακριά απ' την περιοχή τους.

Δεν τους χαλάει το άδειο τοπίο, τα συντρίμμια της δικής μας ζωής, τα μπάζα εκεί που ήταν το «Νίκος Γκούμας». Απλά ανά εκλογική... σεζόν το θυμούνται και το βάζουν στη μέση προκειμένου να έχουν ένα ουσιαστικό πεδίο αντιπαράθεσης τα κομματόσκυλα που αποτελούν (όχι όλοι βέβαια) το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Μα πού θα βλέπουμε τους αγώνες βόλεϊ της ΑΕΚ», φώναξε μια κυρία που δήθεν ενδιαφέρθηκε για το συγκεκριμένο τμήμα, την ίδια ώρα βέβαια το τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ αγωνιζόταν στην Γλυφάδα ως γνήσια... τσιγγάνα τόσων και τόσων χρόνων. Εννοείται πως προτού εμφανιστεί ο Μελισσανίδης να βάλει σε μία βάση την υλοποίηση του ονείρου μας εκείνη η κυριούλα δεν γνώριζε καν ότι έχουμε τμήμα βόλεϊ, το φανταζόταν, δεν το γνώριζε!

Ακουσα μέλη του ΚΚΕ που προφανώς πήραν την κλασική εντολή από τον Περισσό (πόσο απέχουν από τα λημέρια μας τα γραφεία τους; Το σπίτι του... λαού ντε) να φωνάζουν στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν είναι μόνο θέμα η ΑΕΚ αν και η συγκέντρωση των δημοτικών συμβούλων τη συγκεκριμένη ημερομηνία αφορούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το θέμα του γηπέδου της Ενωσης!!! Πόσο ποσοστό έχει το συγκεκριμένο κόμμα; Εύχομαι ολόψυχα τη διάλυσή του... Και των υπολοίπων φυσικά, αλλά δεν αντέχω τα ατομάκια που είναι τσάτσοι άλλων που τους έχουν πιάσει κορόιδα και τους πουλάνε παραμύθι φούρναρη ιδεολογίες...

Εκεί στο ΚΚΕ πρέπει να καταλάβουν κάποτε αυτό που τόσο εύστοχα είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν: «Mπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό», κάτι που έπρεπε να είχαν εμπεδώσει οι άνθρωποι του συγκεκριμένου κόμματος βλέποντας στην πορεία των χρόνων τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται. Εχουν κι εκείνοι ευθύνη, τεράστια, για την είσοδο της Χρυσής Αυγής (που σιχαίνομαι σε απόλυτο βαθμό) στο ελληνικό κοινοβούλιο με τη στάση τους, αυτή τη παθητική και ανούσια όλα αυτά τα χρόνια. Παντού και πάντα απέναντι, το καταλαβαίνω, αλλά εκεί στον Περισσό εμπεδώστε το: Για το γήπεδο της ΑΕΚ δεν σας πέφτει λόγος και καλό θα είναι να πάψετε να είστε απέναντι εσείς οι τρεις (σύμβουλοι από το ΚΚΕ) και ο κούκος (Γρετζτελιάς, μα είναι δυνατόν;;;).

Η αντίδραση των οπαδών της ΑΕΚ ήταν η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ever... Ούτε τραμπουκισμοί, ούτε επίθεση σε κάποιον με βίαιο τρόπο, ούτε να επιχειρηθεί να σηκώσει κάποιος χέρι. Κράξιμο, αποδοκιμασία και υπόδειξη της πόρτας της εξόδου. Αργησε καιρό αυτή η αντίδραση, πολύ καιρό. Διότι την υπομονή του ΑΕΚτσή την θεώρησαν συνεργασία και στάση ηλιθίων... Παρτε το χαμπάρι η ΑΕΚ υπήρχε εκεί πολύ προτού υπάρξει η σκέψη να γεννηθείτε όλοι εσείς που αποκτήσατε (και) άποψη!!!

Νωρίτερα βέβαια είχα βιώσει την απόλυτη αποθέωση του Φερνάντο Σάντος. Λόγω προσωπικού θέματος δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω την αναμέτρηση της Εθνικής. Ημουν άλλωστε σίγουρος με 3-1 σκορ στο πρώτο ματς ο Πορτογάλος απλά μας έστειλε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Απλά ρώτησα και έμαθα ότι το σκορ ήταν 0-1 σε κάποια φάση του ματς. Το θέμα που αντιμετωπίζουμε πολλοί, το προσωπικό που αναφέρω, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από ένα... παιχνίδι!

Ομως δεν μπορώ να πω ότι δεν έπαθα σοκ με όσα ακολούθησαν της πρόκρισης της Εθνικής και όσα διάβασα για τον ''καρπουζά του Εστορίλ'', τον ''looser Σάντος'', τον ''καλό αλλά λίγο τεχνικό'' και πολλά άλλα τέτοια που είχαμε διαβάσει από την πρώτη άφιξη του τεχνικού από την Πορτογαλία στην Ελλάδα για χάρη της ΑΕΚ όταν το όνομά του φιγούραρε πολλή ψηλά στις θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης των κορυφαίων προπονητών στον πλανήτη!

Στην πορεία των χρόνων αποδείχτηκε ότι ήταν όλα τ' άλλα πλην αυτών που διαβάσατε παραπάνω. Παρακολουθώντας εκατοντάδες προπονήσεις του, διαβάζοντας και βλέποντας προετοιμασία του, μαθαίνοντας από τη λογική και τη σκέψη του, επικοινωνώντας μαζί του, είχα καταλήξει στο συμπέρασμά μου αρκετά νωρίς: Ενας εξαιρετικός προπονητής, ένας μοναδικός παιδαγωγός, ένας καταπληκτικός άνθρωπος! Και λίγα γράφω...

Κι όλα αυτά προτού δω κι εγώ την απάντησή του στον Αγγλο δημοσιογράφο για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Για την απάντησή του αυτή ήμουν σίγουρος τότε... Χαίρομαι, λοιπόν, που όσοι είχαν γράψει και στάξει χολή για τον Σάντος τα προηγούμενα χρόνια (οι περισσότεροι είναι οι ίδιοι που τώρα τον αποθεώνουν όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα) υποχρεώθηκαν (γιατί σίγουρα δεν θα το ήθελαν) να κάνουν τις κωλοτούμπες τους. Συνηθισμένοι είναι στο... άθλημα άλλωστε!

Υγ: Κι επειδή κάποιος φώναζε (από τους συμβούλους του ΚΚΕ, ή ίσως απλό μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ) μπροστά μου ότι: «Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, να στεγαστούν και τα υπόλοιπα σωματεία στο χώρο», να γράψω μόνο τούτο: Δεν πας καλά ρε, μα την Παναγία δεν πας καθόλου καλά. Στην έκταση που ανήκει στην ΑΕΚ, να στεγαστούν κι άλλα σωματεία;;;;;; Δημοτικό στάδιο θες; Γίνε εξουσία στο Δήμο και βρες χώρο να το φτιάξεις, άιντε, αλλά είπαμε η βλακεία είναι αήττητη!!! Με την ίδια λογική να βρούμε πέντε – έξι άστεγους στην Νέα Φιλαδέλφεια που έχουν τεράστια ανάγκη και να μας πεις που μένει το αγόρι που τα φώναζε αυτά να τους φιλοξενήσει στην οικεία του.

Υγ2: Μαζεύονται όλοι στο δημοτικό συμβούλιο της Νεας Φιλαδέλφειας να θυμηθούν όλα τα προβλήματα και του άλσους που οι ίδιοι κατέστρεψαν. Εβαλαν σκουπίδια σε αυτό, το παράτησαν στη τύχη του και όσοι πάτε βόλτες εκτός από σύριγγες και άλλα drugs θα βρείτε και πολλά, μα τόσα πολλά άλλα είδη σκουπιδιών που θα χάσετε την μπάλα. Ουστ, λοιπόν, υποκριτές!

Υγ3: Στο Φάληρο και στη δημιουργία του «Γ. Καραϊσκάκης» εκδιώχθηκε-ξεσπιτώθηκε ο Εθνικός και δεν έγινε τίποτα που να κόλλησε το έργο. Τι στο διάολο δεν έχει ''αριστερούς'' στον Πειραιά και στην Λάρισα που δεν υπήρξε καμία αντίδραση; Εστω ένας, δυο... Γιατί και στην Νέα Φιλαδέλφεια τρεις ήταν...!!!

Υγ4: Πόσο μ' αρέσει να ανταμώνουμε αδερφέ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...