Ο Μήτρογλου και η... μυθολογία!

Ο Μήτρογλου και η... μυθολογία!

Θάνος Σαρρής
Ο Μήτρογλου και η... μυθολογία!

bet365

Ο Κώστας Μήτρογλου, αλλά και ο Βίκτορ Πιτούρκα έχουν την τιμητική τους στις αναφορές του ρουμανικού, αλλά και του διεθνούς Τύπου! Διαβάστε το πως υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ την πρόκριση της Εθνικής μας στο Μουντιάλ.

Η αναφορά των Αργεντινών είναι... όλα τα λεφτά, αφού τονίζουν ότι ο Μήτρογλου είναι ο νέος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας! Από την πλευρά τους, οι Ρουμάνοι αναγνωρίζουν ότι αποτελεί τον βασικό λόγο που έμειναν σπίτια τους, ενώ οι Γερμανοί στέκονται και στο... απίστευτο αυτογκόλ του Τοροσίδη. Διαβάστε τις αναφορές μετά το 1-1 της Εθνικής μας στο Βουκουρέστι.

Αναγνώριση από τους Ρουμάνους

Τα αρνητικά σχόλια για τον προπονητή της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτούρκα, πλέον προέρχονται από παντού! Η Prosport τονίζει: «Άλλη μια πρόκριση χάθηκε. Ρουμανία Ελλάδα 1-1. Πιτούρκα φεύγεις; Αυτό ψήφισε ο κόσμος!», ενώ στην έντυπη έκδοση αναφέρει: «Μουντιάλ από την... τηλεόραση!». Το digisport αναφέρει ότι: «Δεν πηγαίνουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο επειδή οι Έλληνες έχουν καλύτερους παίκτες από εμάς», ωστόσο έχει πρώτο θέμα το... κράξιμο του Μούτου, που χαρακτηρίζει τις επιλογές του Ομοσπονδιακού προπονητή πρωτόγονες.

Η Gazzetta της Ρουμανίας αναφέρει: «Ο Μήτρογλου μας χτύπησε και μας άφησε σπίτι μας!» Παράλληλα, κάνει ξεχωριστή μνεία στον κόσμο της ομάδας: «Η νύχτα που διοργανώσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με 50.000 Ρουμάνους το γήπεδο έζησε πιθανότατα τις πιο όμορφες στιγμές του». Στην έντυπη έκδοσή της έχει μια εικόνα με τον Μαξίμ απαρηγόρητο στο χορτάρι και τον Κίρικες από πάνω του, με τον τίτλο: «Γνωρίζουμε αυτή την εικόνα τα τελευταία 13 χρόνια»!

Το γύρο της Ευρώπης

«Η Ελλάδα επικράτησε με 4-2 της Ρουμανίας και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Sky Sports, έχοντας μια φωτογραφία με τον μεγάλο πρωταγωνιστή των μπαράζ, τον Κώστα Μήτρογλου. «Το 1-1 δεν ήταν αρκετό για τη Ρουμανία, η Ελλάδα στο Μουντιάλ», τονίζει η ιταλική Gazzetta dello Sport, ενώ το Tuttomercato γράφει: «Ο Μήτρογλου άνοιξε την πόρτα για Βραζιλία». «Η γκάφα του Τοροσίδη δεν κόστισε και η Ελλάδα εξασφάλισε την τρίτη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο», έγραψε το γερμανικό kicker.

«Ο Μήτρογλου σκόραρε ξανά και οδήγησε την Ελλάδα στη Βραζιλία, γράφει η AS, ενώ η Marca τονίζει: «Η Ελλάδα δεν άφησε περιθώριο για έπος. Πήρε την ισοπαλία στο Βουκουρέστι και θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο». «Η Ελλάδα απέφυγε την έκπληξη και εξασφάλισε την τρίτη της συμμετοχή σε Μουντιάλ», αναφέρει από την πλευρά της η El Mundo Deportivo.

Το RTE τονίζει: «Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη δουλειά που ξεκίνησε στην Αθήνα την προηγούμενη βδομάδα, αφού το 1-1 στη Ρουμανία τους πηγαίνει με ασφάλεια στο Μουντιάλ του 2014». Το Associated Press αναφέρει «Η Ελλάδα έκλεισε εισιτήριο για το Μουντιάλ. Πήγε στο δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και το τρίτο συνολικά, κερδίζοντας την Ρουμανία με 4-2 συνολικό σκορ, έπειτα από το 1-1 το βράδυ της Τρίτης».

Στο επίκεντρο ο Σάντος

Φυσικά, στην Πορτογαλία, την πατρίδα του Φερνάντο Σάντος, το έργο του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού για άλλη μια φορά κερδίζει έπαινους. «Η Ελλάδα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από μια ισοπαλία στη Ρουμανία και ο Φερνάντο Σάντος ξανά έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο», τονίζει το maisfutebol. «Ο Φερνάντο Σάντος οδήγησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, χάρη στην ισοπαλία που πήρε στη Ρουμανία, στον δεύτερο αγώνα των πλέι οφ», προσθέτει η Jornal de Noticias, ενώ η Record τονίζει: «Η Ελλάδα του Φερνάντο Σάντος προκρίθηκε. Θα είναι στο Μουντιάλ του 2014».

Παγκόσμια!

Η πρόκριση της Εθνικής βγήκε και εκτός Ευρώπης. «Η Ελλάδα, νικήτρια στα μπαράζ της Ευρώπης επί της Ρουμανίας, τονίζει η βραζιλιάνικη Terra, έχοντας τον Μήτρογλου να πανηγυρίζει, ενώ η O' Globo γράφει: «Η Ελλάδα ήρθε ισόπαλη με τη Ρουμανία και πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τρίτη φορά.»

»«Η Ελλάδα θα παίξει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 μετά την ισοπαλία στη Ρουμανία. Αυτό θα είναι το τρίτο Μουντιάλ για τους Έλληνες», τονίζει η La Nacion της Κόστα Ρίκα. «Η Ελλάδα τελείωσε το όνειρο των Ρουμάνων και θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο», αναφέρουν στην Κολομβία.

Πιο γλαφυρή η Ole της Αργεντινής, η οποία τονίζει: «Δια χειρός Μήτρογλου η Ελλάδα στο Μουντιάλ», ενώ προσθέτει: «Ένας γίγαντας πάνω από 80 κιλά, με φυσική δύναμη και αίσθηση του γκολ. Η Ελλάδα και η μυθολογία της έχουν ένα νέο πρόσωπο. Τον Κώστα Μήτρογλου»!

 

Τελευταία Νέα