«Θα δείτε άλλη ομάδα στο Βουκουρέστι!»

«Θα δείτε άλλη ομάδα στο Βουκουρέστι!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Θα δείτε άλλη ομάδα στο Βουκουρέστι!»

bet365

Ο ηγέτης της Εθνικής Ρουμανίας, Τσιπριάν Μαρικά, δηλώνει στο gazzetta.gr ότι η πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν έχει κριθεί και εξηγεί γιατί η Ελλάδα έχει πάρει προβάδισμα.

Θα ‘λεγε κανείς ότι αν και βρίσκεται στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία (28 ετών), τα τελευταία χρόνια, η καριέρα του βρίσκεται σε ελαφρώς πτωτική πορεία, κάτι που φαίνεται και από την εφετινή του αγωνιστική παρουσία στην ισπανική Χετάφε (6η στην Primera Division), με τα χρώματα της οποίας έχει αγωνιστεί σε 5 από τους 13 αγώνες του πρωταθλήματος και έχει πετύχει μόλις ένα γκολ! Ο λόγος για τον γεννημένο στο Βουκουρέστι, Τσιπριάν Μαρικά, που σε ηλικία 19 ετών, έφυγε από την τοπική Ντιναμό για να φορέσει τη φανέλα της ουκρανικής Σαχτάρ Ντόνετσκ (2004-2007). Ακολούθησε μία τετραετία στην Στουτγκάρδη (2007-2011), ενώ τα δύο τελευταία χρόνια ήταν συμπαίκτης του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην Σάλκε.

«Δε γίνεται να μας ξαναπάνε όλα στραβά!»

Ο υψηλόσωμος επιθετικός, που δεν φάνηκε ιδιαίτερα στον πρώτο αγώνα μπαράζ με την Ρουμανία, ήταν πολύ εκνευρισμένος στη διάρκεια του αγώνα του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, αλλά μετά το τέλος του αγώνα και αφού “υπέμεινε” υπομονετικά μία 10λεπτη “ανάκριση” από τους Ρουμάνους δημοσιογράφους, δεν αρνήθηκε να πει δύο λόγια στο gazzetta.gr. «Δυστυχώς, τίποτε δεν πήγε καλά για μας σ‘ αυτό το παιχνίδι και από τη στιγμή που το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, θα αποτελέσει οδηγό για το πως πρέπει να παρουσιαστούμε στο Βουκουρέστι, είμαι σίγουρος ότι την Τρίτη (19/11), θα δείτε μία άλλη Ρουμανία! Δεν είμαστε αυτή η ομάδα που είδατε σήμερα (σ.σ.: την Παρασκευή) στο γήπεδο... Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, οι συμπατριώτες μας θα δημιουργήσουν μία καυτή ατμόσφαιρα και μου φαίνεται αδύνατον να μας ξαναπάνε όλα στραβά! Γι‘ αυτό και παρά το 3-1, που είναι πολύ κακό αποτέλεσμα για μας, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», μας είπε αρχικά ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ (με 24 γκολ σε 66 διεθνείς συμμετοχές) των αντιπάλων μας.

«Έλλειψη φρεσκάδας, λάθη και διαιτησία!»

Του ζητάμε να γίνει πιο συγκεκριμένος και να αναφέρει τα σημεία τα οποία έκριναν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Κατά την άποψή μου, δεν αξίζαμε να κερδίσουμε γιατί δεν παίξαμε καλά! Ωστόσο το τελικό 3-1, που θα μπορούσε να είναι και 4-1, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας των δύο ομάδων! Οι βασικές αιτίες της ήττας μας, έχουν να κάνουν με την διαφορά φρεσκάδας και φυσικής κατάστασης που είχαν οι δύο ομάδες, με τους Έλληνες να υπερτερούν αισθητά και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο αυτό το πλεονέκτημα και τα παιδαριώδη αμυντικά λάθη που κάναμε! Είναι λίγο άτοπο να μιλάμε για συμμετοχή σε Μουντιάλ, όταν δεχόμαστε τέτοιο γκολ σαν το δεύτερο κι ενώ έχουμε μόλις ισοφαρίσει και ανατρέψει το ψυχολογικό προβάδισμα των αντιπάλων μας... Επίσης, αν και δεν μ‘ αρέσει να μιλάω για την διαιτησία, σε πολλές φάσεις ο Προέντσα έδειχνε ότι είναι εναντίον μας και αυτό μας δημιούργησε επιπρόσθετο εκνευρισμό... Παρ‘ όλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουμε ελπίδες και θα προσπαθήσουμε να τις εξαντλήσουμε στη ρεβάνς... Δε γίνεται να ξαναπαίξουμε τόσο άσχημα και δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να παίξει τόσο καλά...», κατέληξε ο έμπειρος Ρουμάνος διεθνής επιθετικός που αποχωρώντας από τα αποδυτήρια του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” μαζί με τον συμπαίκτη του Γκάμπριελ Τόρτζε (Εσπανιόλ), κοντοστάθηκε για λίγο, στη θέα των highlights του αγώνα από την τηλεοπτική εκπομπή του MEGA “Πάμε Μουντιάλ”!

Η διαφορά... κλίματος και η “σοφιστεία” του Φύσσα

Όταν ξαναείδε το δεύτερο γκολ της Ελλάδας, γύρισε προς τον συμπαίκτη του και με τη χειρονομία του “πυροβολισμού”, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αντίδραση της ρουμανικής άμυνας και κυρίως για την ολιγωρία του Ρατ, που “έχασε” τον Σαλπιγγίδη! Γενικά, το κλίμα στις τάξεις των ποδοσφαιριστών της Ρουμανίας, μετά το τέλος του αγώνα, δεν ήταν καθόλου καλό και αυτό ίσως να είναι και ένα από τα σημεία που η Ελλάδα υπερτερεί και τα οποία της έχουν δώσει ένα σαφές προβάδισμα! Άλλωστε, την ώρα που ο Μαρικά αποχωρούσε από τα αποδυτήρια για να επιβιβαστεί στο πούλμαν, πέρασε μπροστά από τον χώρο που ήταν στημένο το studio του ΜΕGA για τις ζωντανές συνεντεύξεις των Ελλήνων διεθνών και είδε τον Καραγκούνη και τον Μανωλά να αποθεώνουν έναν από τους φροντιστές της Εθνικής μας και τον Νίνη να κάνει γκριμάτσες στον Μανιάτη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον τηλεοπτικό “αέρα” του Μεγάλου Καναλιού. Μία... ωραία ατμόσφαιρα, που θα ήταν κάτι περισσότερο από ιδανική, “αν είχαμε πετύχει άλλο ένα γκολ! Τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά... Τώρα οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και προσγειωμένοι γιατί τίποτε δεν έχει τελειώσει”, έλεγε συζητώντας με συνεργάτες του, ο team manager της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας, με τον οποίο συμφώνησε και ο Γιώργος Ανατολάκης! Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, πρώην βουλευτής και νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά, έφυγε από τα αποδυτήρια με ενθύμιο μία υπογεγραμμένη μπάλα που ενδέχεται να αποτελέσει ποδοσφαιρικό κειμήλιο... Ίδωμεν...

 

Τελευταία Νέα