«Λιοντάρια» στη Βραζιλία!

«Λιοντάρια» στη Βραζιλία!

bet365

Ο Μακούν σκόραρε δύο φορές και το Καμερούν διέλυσε 4-1 την Τυνησία, για να «τσεκάρει» το εισιτήριο για το Μουντιάλ.

Μετά το 0-0 του πρώτου ματς οι Καμερουνέζοι είχαν το πρώτο λόγο και φρόντισαν να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος έπρεπε να πάει στη Βραζιλία. Τα «Λιοντάρια» επιβλήθηκαν καθαρά και δίκαια 4-1 και θα δώσουν το παρών για 7η φορά σε Μουντιάλ (1982, 1990, 1994, 1998, 2002, 2010 και 2014)!

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 4' με τον Γουεμπό! Το γκολ έδωσε... φτερά στους παίκτες του Φίνκε, που κυριάρχησαν και έφτασαν στο 2-0 στο 30' με εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Μουκάντζο! Ετό και Μπεν Γιουσέφ έχασαν καλές ευκαιρίες για Καμερούν και Τυνησία αντίστοιχα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, που βρήκε το σκορ στο 2-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε και πάλι με γκολ, με την χρυσή αλλαγή του Κρολ, τον Ακαΐτσι, να μειώνει σε 2-1 στο 51' και να ξαναβάζει την ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης. Η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, όμως, δεν ήρθε ποτέ, με τον Τσούπο Μότινγκ να περνάει στη θέση του Μουκάντζο στο 63' και να ξαναδίνει πνοή στην επίθεση των «Λιονταριών». Ο επιθετικός της Μάιντς αρχικά είχε δοκάρι, ενώ στο 66' ο Ζαν Μακούν φρόντισε να ξαναβάλει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς με κεφαλιά έκανε το 3-1 για το πρώτο του γκολ με το Καμερούν από το 2010!

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος, με τους Καμερουνέζους να τελειώνουν τα πάντα στο 86', όταν αρχικά ο Μπεν Τσερίφια έβγαλε με τη βοήθεια του δοκαριού του το σουτ του Τσούπο Μότινγκ, όμως ο Μακούν πήρε την μπάλα, έκανε την προσποίηση και εύκολα το τελικό 4-1! Έτσι, το Καμερούν έγινε η 3η ομάδα της Αφρικής μετά τις Νιγηρία και Ακτή Ελεφαντοστού, που σφραγίσει την πρόκριση στα τελικά.

 

Τελευταία Νέα