Πάρτι με Ντα(γ)κόλ! (5-0, vid)

Πάρτι με Ντα(γ)κόλ! (5-0, vid)

Γιώργος Τσακίρης
Πάρτι με Ντα(γ)κόλ! (5-0, vid)

bet365

Με πρωταγωνιστή τον Ντακόλ που έκανε χατ-τρικ, η ΑΕΚ προκρίθηκε στο κύπελλο με το 5-0 επί του Αγίου Νικολάου, το οποίο παρακολουθήσατε από το gazzetta.tv.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ για πρώτη φορά με 4-4-2 σε ρόμβο και αυτό παρουσίαζε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς. Το πώς, δηλαδή, θα ανταποκρινόταν η Ένωση σε αυτό. Η διαφορά δυναμικότητας, άλλωστε, ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τέτοια ώστε η υπόθεση-πρόκριση να έχει κριθεί πριν την έναρξη.

Από όσα είδε ο προπονητής των Κιτρινόμαυρων στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος. Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία, γιατί σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα μια χαρά τα πήγε η ΑΕΚ. Δύο φάσεις, δύο γκολ. Το πρώτο στο 18' με το πλασέ του Πεταυράκη στο τετ α τετ μετά την πολύ ωραία μπαλιά του Γεωργέα, το δεύτερο στο 43' με εκτέλεση πέναλτι του Ντακόλ. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Γροντής, μετά από πολύ ωραία ενέργεια.

Λίγα πράγματα, επομένως, στο πρώτο ημίχρονο, με την Ένωση να έχει την κατοχή, να ελέγχει πλήρως το ματς αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει πολλές φάσεις καθώς οι παίκτες της δυσκολεύονταν να αφομοιώσουν αυτό το σύστημα.

Η επιβεβαίωση ότι ο Δέλλας δεν ήταν ικανοποιημένος από το πώς λειτουργούσε η ΑΕΚ με τον ρόμβο, ήρθε από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου καθώς έβγαλε τον Μπρέσεβιτς, έβαλε τον Πλατέλλα και γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1. Οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν κάπως πιο ορεξάτοι σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο αλλά επανέλαβαν κάποια λάθη στο χώρο του κέντρου και έτσι ήρθε και η δεύτερη αλλαγή, με τον Κορδέρο αντί του Ρόβα.

Αμέσως μετά, στο 60', ο Ανάκογλου έβγαλε τετ α τετ τον Ντακόλ και αυτός έκανε το 3-0, με την ΑΕΚ να λειτουργεί καλύτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η είσοδος του Κορδέρο έδωσε και τη δυνατότητα στον Γεωργέα να βγαίνει πιο μπροστά βοηθώντας και δημιουργικά όταν χρειαζόταν και έτσι ήρθε και το 4-0 στο 73', με το κοντινό πλασέ του Πλατέλλα μετά το γύρισμα του «Φούλη».

Ο κόσμος στις εξέδρες έστησε ακόμη ένα πάρτι με τη συμμετοχή όλων στις εξέδρες και όχι μόνο στο πέταλο, ο Δέλλας έριξε στο ματς και τον Παυλή για να κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση και η ΑΕΚ, χωρίς να κουραστεί και χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει στροφές, πέτυχε και 5ο γκολ (5-0) με την κεφαλιά του Ντακόλ -που έκανε χατ-τρικ- στο 83' μετά τη σέντρα του Αργυρίου από δεξιά.

ΑΕΚ: Βούρας, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ρόβας (60' Κορδέρο), Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Ντακόλ, Ανάκογλου, Γροντής (80' Παυλής), Μπρέσεβιτς (46' Πλατέλλας).

Αγιος Νικόλαος: Κασσωτάκης, Πηγιάκης (75' Φαγάς), Μουτάκης, Κοκολάκης Κ., Δέλλιος, Χρηστάκης, Ιασωνίδης, Καουκάκης (57' Γκέκας), Λεπτοκαρύδης, Κοκολάκης Γρ., Κρανιάτης (65' Χατζάι).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ Τελευταία Νέα