Πιο «λευκά» και από το χιόνι

Γιώργος Καραμάνος
Πιο «λευκά» και από το χιόνι

bet365

Στο χιονισμένο Ρέικιαβικ, οι Ισλανδοί με 10 παίκτες από το 50', έστησαν... παγόβουνα στην εστία τους και απέφυγαν την ήττα (0-0) από τους Κροάτες.

Οι φωτογραφίες την προηγουμένη του αγώνα έδειχναν το γήπεδο να είναι κατάλευκο από το χιόνι. Ωστόσο, αφού το χορτάρι καθαρίστηκε, το μοναδικό λευκό στο «Λαουγκαρνταλσβιέλουρ» του Ρέικιαβικ ήταν το σκορ. Ισλανδοί και Κροάτες δεν έπαιξαν καθόλου καλά, με τους πρώτους να καταφέρνουν να μην δεχτούν γκολ (0-0) παρά το ότι έπαιζαν από το 50' με παίκτη λιγότερο. Οι Βαλκάνιοι πάλι μπορεί να είχαν τον έλεγχο, να μην απειλήθηκαν, αλλά με τη σειρά τους δεν άρπαξαν την ευκαιρία, ώστε να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα και άφησαν ανοιχτό κάθε σενάριο πρόκρισης.

Οι γηπεδούχοι στήθηκαν πρωτίστως για να μην δεχτούν γκολ, πράγμα που τελικά κατάφεραν. Ωστόσο, στο ενεργητικό τους δεν πιστώνεται ούτε μία καλή στιγμή. Τους πήγαν και τα πράγματα ανάποδα πάντως. Στο 45' τραυματίστηκε το αστέρι τους ο επιθετικός του Αγιαξ Σίγκθορσον και με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Σκούλασον ανέκοψε αντικανονικά τον Πέρισιτς πριν εκείνος ξεχυθεί σε τετ α τετ. Οι φιλοξενούμενοι από εκείνο το σημείο και μετά πήραν περισσότερα μέτρα, έκλεισαν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι όμως κινδύνεψαν μόνο σε τρεις περιπτώσεις.

Στο 54' και το 55' ο Χάλντορσον σταμάτησε τους Πέρισιτς και Ολιτς και χρειάστηκε να περάσουν 28 λεπτά. Ώστε οι Κοράτες να σουτάρουν στην εστία (83' Πέρισιτς). Το φινάλε βρήκε τους Ισλανδούς μάλλον ανακουφισμένους να ονειρεύονται ότι θα κάνουν τη ζημιά στον επαναληπτικό και θα γίνουν η χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό που θα έχει περάσει σε Μουντιάλ. Η εκληξη του αγώνα πάντως ήταν η παρουσία του Ντανιέλ Πράνιτς σε όλο το ματς. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έπαιξε αριστερός μπακ, ήταν καλός, δεν πιέστηκε και στο 36' ανησύχησε τον προπονητή του, όταν αρχικά φάνηκε να χρειάζεται αλλαγή μετά από χτύπημα αντιπάλου, αλλά τελικά συνέχισε ακάθεκτος.

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουνσον, Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον (63' Γκίσλασον), Αρνασον, Κ. Σκούλασον, Α. Σκούλασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Σίγκθορσον (46' Ε. Γκούντιονσεν), Γκούναρσον

Κροατία (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Σίμουνιτς, Πέρισιτς, Τσορλούκα, Πράνιτς, Σρνα, Μοντριτς, Ράκιτιτς, Ιλίσεβιτς (46' Ολιτς), Εντουάρντο (72' Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς (89' Ντένκο).

 

Τελευταία Νέα