Το φαβορί, ο Μαρικά και τα... μεγάλα λάθη!

Το φαβορί, ο Μαρικά και τα... μεγάλα λάθη!

Το φαβορί, ο Μαρικά και τα... μεγάλα λάθη!

bet365

Λίγο πριν τον Τελικό και ένας... μάγος της μπάλας σκανάρει το ματς. Ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν μιλά στο gazzetta.gr για τους διψασμένους Ρουμάνους, αλλά και τα λάθη του παρελθόντος.

Ο Σανμαρτεάν μιλά στο gazzetta.gr για τον πρώτο τελικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», δίνει στον Σάντος... συμβουλές, αν και υποκλίνεται στην αξία του. Τι λέει για Μαρικά, Μπουρτσεάνου, Σαμαρά, αλλά και τι θα άλλαζε αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω και φορούσα ξανά τα πράσινα

Τελικός την Παρασκευή και οι Ρουμάνοι έρχονται ως... φαβορί. Πώς το δικαιολογείς;
«Η πρόκριση στα μπαράζ, η δίψα για παρουσία σε μια τεράστια διοργάνωση, αλλά και η ποιότητά που υπάρχει στην ομάδα δικαιολογούν τον ενθουσιασμό θα έλεγα, αφού σε τέτοια ματς, τα προγνωστικά δεν έχουν καμία σιγουριά. Εγώ μπορώ να πω μόνο στους συμπατριώτες μου πως η αποστολή είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη...»

Τι μεταφέρεις εσύ στους συμπατριώτες σου για την Ελλάδα;
«Εξαιρετική ομάδα, εξάλλου από το 2004 και έπειτα έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Πολύ δυνατή ομάδα, η έδρα τη βοηθά πολύ και η πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Εχει εμπειρία, παίκτες που πλέον έχουν και εμπειρία από το εξωτερικό, αλλά και ποδοσφαιριστές όπως ο Μήτρογλου που κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ελλάδα. Εγώ ξεχωρίζω τον Σαμαρά και τον Σαλπιγγίδη και ειδικά αυτούς πρέπει να τους προσέξουν πολύ. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση ο πρώτος, ταχύτατος ο δεύτερος. Μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα...»

Η απουσία του Ταταρουσάνου και του Τσίρικες πόσο μπορεί να επηρεάσει τη Ρουμανία;
«Σίγουρα παραμονές ενός μεγάλου ματς όποιες απουσίες και να υπάρχουν είναι σημαντικές, πόσο μάλλον για τον πιο φορμαρισμένο αμυντικό της Ρουμανίας, τον Τσίρικες, αλλά και τον βασικό γκολκίπερ της Εθνικής, τον Ταταρουσάνου. Είναι δυο σημαντικές απουσίες και ειδικά για το πρώτο ματς. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν στη θέση τους και να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν».

Πώς περιμένεις τη Ρουμανία στο «Γ. Καραϊσκάκης»;
«Ξέρει την ποιότητα της Ελλάδας, ξέρει την σκληρή της άμυνα, αλλά την περιμένω επιθετική. Η Ρουμανία είναι πολύ γρήγορη ομάδα, στηρίζεται αρκετά στο ατομικό ταλέντο. Υπάρχουν παίκτες με εξαιρετικά προσόντα, η ταχύτητα μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους και αν η Ελλάδα τολμήσει να ρισκάρει μπορεί να το πληρώσει»

Τι πρέπει να προσέξει ο Σάντος;
«Σίγουρα ο Σάντος έχει διαβάσει πολύ καλά τη Ρουμανία είναι μεγάλος προπονητής και ξέρει καλά τι πρέπει να προσέξει... Η ταχύτητα στα άκρα, η δύναμη στον άξονα και η εξαιρετική μας τεχνική κατάρτιση μπορούν να κάνουν τη διαφορά...»

Ποιοι είναι οι παίκτες – κλειδιά της Ρουμανίας;
«Οπως είπα, υπάρχουν παίκτες ικανοί με ατομικές ενέργειες να κάνουν τη διαφορά σε ένα κρίσιμο ματς. Θα δείτε έντεκα παίκτες παθιασμένους, διψασμένους για πρόκριση, αλλά οι δυο που να βρεθούν στη βραδιά τους θα προκαλέσουν προβλήματα είναι ο Μπουρτσεάνου και ο Μαρικά. Απίστευτοι παίκτες, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και είναι δύσκολο να τους σταματήσεις. Δύσκολο να παίξεις πάνω τους... μαν του μαν, είναι σκληροί και εντυπωσιακοί παίκτες»

Και στη Βραζιλία... προκρίνεται;
«Θα χαρώ αν προκριθεί η Ρουμανία γιατί είναι η χώρα μου και η ομάδα μου, αλλά και στην Ελλάδα έχω περάσει εξαιρετικά, οπότε δεν θα στεναχωρηθώ τόσο με το τελικό αποτέλεσμα... Βέβαια, πιστεύω πως η Ρουμανία έχει περισσότερη ποιότητα, ενθουσιασμό και της δίνω το προβάδισμα».

Περίπου οχτώ χρόνια έχουν περάσει και οι φίλοι του Παναθηναϊκού σε έχουν ακόμα στο μυαλό τους. Αν γύριζες τον χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;
«Θα άλλαζα πολλά... Αν ήμουν πιο ώριμος, αν είχα ένα περιβάλλον που να ξέρει περισσότερο από ποδόσφαιρο θα ήταν όλα διαφορετικά. Εκανα πολλά λάθη, ήμουν νέος και τώρα που το σκέφτομαι δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Ο Παναθηναϊκός μου φέρθηκε υπέροχα, είναι μια μεγάλη ομάδα, με... τρελούς οπαδούς που δεν τους ξεχνάω. Για μένα ήταν μια εκπληκτική εμπειρία και επαναλαμβάνω, μακάρι να ήμουν πιο ώριμος...».

 

Τελευταία Νέα